De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wandel mee voor de Huisvesting

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wandel mee voor de Huisvesting"— Transcript van de presentatie:

1

2 Wandel mee voor de Huisvesting
Waar? Omgeving Doorn Wanneer? Zaterdag 18 november (9:00 – 15:00) Programma Herfstwandeling Koffie/thee met gebak Wandeling 6 kilometer (met begeleiding) (beklim evt. toren ‘De Kaap’) Kosten? € 10 p.p. (extra bijdrage bestemd voor Huisvesting Dorpskerk) Aanmelden via formulier onder de kerktoren

3 Winterfair 9 december 2017 Wil je meehelpen tijdens de fair?
Noteer vast in je agenda! Wil je meehelpen tijdens de fair? Wil je een kraam huren? Heb je spullen beschikbaar? Neem contact op via of (Judith Lagendijk)

4 Vertaling en verspreiding van de Bijbel in China
De kerk in China groeit hard. Een van de provincies waar dat ook gebeurt is Henan. Er is een grote behoefte aan Bijbels, maar analfabetisme is een groot probleem in de afgelegen delen van China. Mensen hebben daardoor geen toegang tot het woord van God.

5 Vertaling en verspreiding van de Bijbel in China
Mede door uw bijdrage helpt Kerk in Actie om Bijbels en ander materiaal te vertalen en te verspreiden. Zodat steeds meer mensen bereikt worden met het evangelie van Jezus Christus Hartelijk dank voor uw bijdrage! Met deze collecte steunen we dit belangrijke werk. Online doneren kan natuurlijk ook. Bidt u mee? Financiële steun is mooi, maar zonder gebed kan zendingswerk niet plaatsvinden. Wilt u vandaag meebidden voor christenen in China en de vertalers en verspreiders die betrokken zijn bij dit project?

6 Welkom in deze scholendienst
Voorganger: Ds A. Robbertsen Schriftlezing: Genesis 33: 1 – 11 (NBV)

7 Psalm 107: 1 en 4 Gods goedheid houdt ons staande
Vers 1 Gods goedheid houdt ons staande zolang de wereld staat! Houdt dan de lofzang gaande voor God die leven laat. Al wie, door Hem bevrijd uit ongastvrije streken, naar huis werd heengeleid, zal van zijn liefde spreken.

8 Psalm 107: 1 en 4 Laat ons nu voor den HERE zijn goedertierenheid
Vers 4 Laat ons nu voor den HERE zijn goedertierenheid toezingen en vereren de God die ons bevrijdt. Want wie zijn hulp verlangt, Hem aanroept in gebeden, verlost Hij uit de angst en leidt Hij tot den vrede.

9 ELB 429: 1, 2, 3 en 4 Een rivier vol van vrede,
Vers 1 Een rivier vol van vrede, een rivier vol van vrede, een rivier vol van vrede in mijn hart.

10 ELB 429: 1, 2, 3 en 4 Een fontein vol van blijdschap,
Vers 2 Een fontein vol van blijdschap, Een fontein vol van blijdschap in mijn hart.

11 ELB 429: 1, 2, 3 en 4 Ik heb lief als mijn Jezus,
Vers 3 Ik heb lief als mijn Jezus, Ik heb lief als mijn Jezus in mijn hart.

12 ELB 429: 1, 2, 3 en 4 Een rivier vol van vrede,
Vers 4 Een rivier vol van vrede, een fontein vol van blijdschap, ik heb lief als mijn Jezus in mijn hart.

13 Weerklank 594: 1 t/m 6 Ken je Gods gebod: woorden één tot tien?
Vers 1 (allen) Ken je Gods gebod: woorden één tot tien? God laat zo zijn wil voor heel ons leven zien. Al die woorden zijn er ook voor jou en mij; leven zoals God wil, dat maakt je vrij.

14 Weerklank 594: 1 t/m 6 Eén: dat is de Heer, niemand is als God
Vers 2 (vrouwen) Eén: dat is de Heer, niemand is als God in zijn Vaderhand ligt heel ons levenslot. Twee: maak dus geen beelden, Hij is altijd méér. Dien geen andere goden dan God de Heer.

15 Weerklank 594: 1 t/m 6 Drie: dat is de Naam van de hoge God
Vers 3 (mannen) Drie: dat is de Naam van de hoge God Hij vraagt ook aan jou, dat jij niet met Hem spot. Vier: dat is de rustdag, dag van onze Heer. Elke week een feestdag, vandaag ook weer!

16 Weerklank 594: 1 t/m 6 Vijf: een woord van God: blijf je ouders trouw,
Vers 4 (vrouwen) Vijf: een woord van God: blijf je ouders trouw, denk aan wat ze deden in hun zorg voor jou. Zes: je moet niet haten, dat brengt veel verdriet. Schelden, slaan en schoppen, dat helpt je niet.

17 Weerklank 594: 1 t/m 6 Zeven: ook Gods woord, ja, probeer het maar:
Vers 5 (mannen) Zeven: ook Gods woord, ja, probeer het maar: dwars door dik en dun toch trouw zijn aan elkaar. Acht: je mag niet stelen, wat van anderen is; als je toch iets meepikt, dan gaat het mis.

18 Weerklank 594: 1 t/m 6 Negen: spreek geen kwaad en maak niemand zwart;
Vers 6 (allen) Negen: spreek geen kwaad en maak niemand zwart; zeg alleen de waarheid, houd een zuiver hart. Tien: wees niet jaloers op wat een ander heeft. Je wordt zielsgelukkig, als jij zo leeft.

19 Genesis 33: 1 – 11 (NBV) 1 Plotseling zag Jakob Esau op zich afkomen,
met vierhonderd man. Toen verdeelde hij de kinderen over Lea, Rachel en zijn twee bijvrouwen. 2 De bijvrouwen en hun kinderen liet hij voorop gaan, Lea en haar kinderen daarachter, en Rachel en Jozef helemaal achteraan. 3 Zelf liep hij voor iedereen uit, en terwijl hij zijn broer naderde boog hij zevenmaal diep voorover. 4 Esau rende hem ……

20 Genesis 33: 1 – 11 (NBV) tegemoet, sloot hem in zijn armen en kuste hem. Beiden lieten hun tranen de vrije loop. 5 Toen Esau opkeek en de vrouwen en kinderen zag, vroeg hij: “Wie heb je daar bij je?” Jakob antwoordde: “Dat zijn de kinderen die God in zijn goedheid aan mij, je dienaar, heeft geschonken”. 6 Toen kwamen de bijvrouwen met hun kinderen dichterbij, en zij bogen diep. 7 Daarna kwam Lea met haar kinderen, en ook zij bogen diep. Tenslotte kwamen…..

21 Genesis 33: 1 – 11 (NBV) Jozef en Rachel, die eveneens diep bogen.
8 “Wat is de bedoeling van die hele schare die ik ben tegengekomen ?” vroeg Esau. Jakob antwoordde: “Die was bedoeld om mijn heer gunstig te stemmen”. 9 Maar Esau zei: ”Ik bezit genoeg, broer, houd jij maar wat je hebt”. 10 “Nee”, zei Jakob, “als je mij goedgezind bent, neem dat geschenk dan alsjeblieft van mij aan , want oog in oog staan met jou is niets anders dan oog in oog staan met God, en toch …..

22 Genesis 33: 1 – 11 (NBV) ontvang je mij welwillend.
11 Neem toch aan wat ik je heb laten brengen en waarmee God mij heeft gezegend, want God is mij goedgezind geweest en ik heb meer dan genoeg.” Omdat hij bleef aandringen nam Esau het aan.

23

24 Op toonhoogte 402 (Refrein 2x) God kent jou vanaf het begin,
helemaal van buiten en van binnenin. Hij kent al je vreugde en al je verdriet, want Hij ziet de dingen die een ander niet ziet.

25 Op toonhoogte 402 En weet je wat zo mooi is; bij Jezus voel je je vrij
om helemaal jezelf te zijn, want Hij houdt van jou ja, Hij houdt van jou ja, Hij houdt van jou en mij.

26 Op toonhoogte 402 (Refrein 1x) God kent jou vanaf het begin,
helemaal van buiten en van binnenin. Hij kent al je vreugde en al je verdriet, want Hij ziet de dingen die een ander niet ziet.

27 ELB 466 Onze Vader die in de hemelen zijt, Uw Naam worde geheiligd.
Uw Koninkrijk kome. Uw wil geschiede op aarde, zoals in de hemel. Geef ons heden ons dagelijks brood en vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij aan anderen vergeven; en leidt ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid tot in eeuwigheid. Amen.

28 Weerklank 356: 1, 2 en 4 Ga met God en Hij zal met je zijn,
Vers 1 Ga met God en Hij zal met je zijn, jou nabij op al je wegen met zijn raad en troost en zegen. Ga met God en Hij zal met je zijn.

29 Weerklank 356: 1, 2 en 4 Ga met God en Hij zal met je zijn:
Vers 2 Ga met God en Hij zal met je zijn: bij gevaar, in bange tijden, over jou zijn vleugels spreiden. Ga met God en Hij zal met je zijn.

30 Weerklank 356: 1, 2 en 4 Ga met God en Hij zal met je zijn,
Vers 4 Ga met God en Hij zal met je zijn, tot wij weer elkaar ontmoeten, in zijn naam elkaar begroeten. Ga met God en Hij zal met je zijn.

31 Weerklank 359: 1 Vrede zij u, vrede zij u,
Vers 1 Vrede zij u, vrede zij u, gelijk Mij de Vader zond, zend Ik ook u.

32 Nieuw in onze kerk. Wilt u: - informatie over onze gemeente
Nieuw in onze kerk? Wilt u: - informatie over onze gemeente? - contact met kerkenraad of predikant? Laat het ons na afloop van de dienst weten en we zorgen er voor!


Download ppt "Wandel mee voor de Huisvesting"

Verwante presentaties


Ads door Google