De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Onderzoek naar Amsterdamse waterleiding duinen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Onderzoek naar Amsterdamse waterleiding duinen"— Transcript van de presentatie:

1 Onderzoek naar Amsterdamse waterleiding duinen
Gemaakt door: Brenda Schouten & Melisa Kumas

2 Inhoud Het Ecosysteem. De 25 belangrijkste soorten dieren.
Het Voedselweb. Foto’s De beheerders. Maatregelen om het natuurgebied te behouden. Stadium van successie. Vergelijkbare natuurgebieden. De excursie. Het verhaal bij de excursie. De rol van het natuurgebied in de EHS.

3 Het ecosysteem. 3400 hectare natuur, rust en ruimte, liggen tussen Zandvoort en Noordwijk. Het terrein bestaat uit bos en struweel, open plekken met stuifzand, vochtige en moerassige valleien en droge vlakten. Helm, Zeeraket en Zeemelkdistel groeien op de plekken die blootstaan aan de zoute zee wind. In de binnenduinbossen groeien bijv. Kamperfoelie, Look-zonder-look en Adelaarsvaren. In totaal groeien er ruim 660 plantensoorten waarvan 27 bijna nergens anders in Nederland voorkomen.

4 De 25 belangrijkste soorten dieren.
Damherten en reeën. Vossen. Roodborsttapuiten en braamsluipers. Blauwborstjes, rietzangers en buizerds. Duinhagedissen. Hermelijnen, wezels en bunzings. Konijnen en marterachtigen. Vleermuizen. Libellen. Vlinders, bijen, wespen en spinnen. Waterspitsmuizen en veldmuizen. Vissen, kikkers en padden.

5 Het voedselweb. Volgt nog op papier.

6 Foto’s De foto’s in deze presentatie zijn allemaal genomen in het natuurgebied.

7 De beheerders. Waternet is het eerste watercyclusbedrijf van Nederland. Waternet zorgt op een integrale, samenhangende en maatschappelijk verantwoorde wijze voor drinkwater, afvalwater en grond- en oppervlaktewater. Waternet helpt bij de duurzame verbetering van drinkwater- en afvalwatervoorziening op plekken waar dat hard nodig is, bijvoorbeeld in Suriname, Egypte, Indonesië, Letland, Aruba en Palestina. Waternet werkt hiervoor samen met andere organisaties, zoals het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de provincie Noord-Holland in internationale samenwerking. Duurzaamheid is een mentaliteit. Het betekent niet alleen aan het hier en nu denken, maar ook aan later. Dat doet Waternet. Uiteraard staat veiligheid voorop, want gezondheid is essentieel als het gaat om drinkwater en afvalwater.

8 Maatregelen om het natuurgebied te behouden.
Het is een beschermd natuurmonument en bij de Europese commissie aangemeld als Habitatrichtlijngebied. Ze moeten de dieren, bomen en planten beschermen.

9 Stadium van successie. Het natuurgebied is in zijn climax.
Het is gewoon net als de natuur. De dieren leven vrij, de bomen en struiken mogen vrij groeien, zonder dat ze gekapt worden.

10 Vergelijkbare natuurgebieden.
Bijna elk duingebied lijkt op dit natuurgebied.

11 De excursie. We gaan een fietsexcursie doen door het natuurgebied. De dieren, bomen en het verdere natuur bekijken en ze zo laten zien dat ze nog meer dieren de kans moeten geven om zo te leven door het gebied groter te maken.

12 Het verhaal bij de excursie.
Het is belangrijk dat dit natuurgebied een uitbreiding krijgt, omdat er dan nog meer dieren, planten en bomen kunnen leven. We hebben al zo weinig echt natuur dat we dit moeten behouden en groter maken.

13 De rol van het natuurgebied in de EHS.
Het in stand houden van plantensoorten, boomsoorten en dierensoorten. De achteruitgang van de natuur tegen te gaan.

14 Einde!!!!


Download ppt "Onderzoek naar Amsterdamse waterleiding duinen"

Verwante presentaties


Ads door Google