De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ecologie en natuurbeheer

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ecologie en natuurbeheer"— Transcript van de presentatie:

1 Ecologie en natuurbeheer

2 Planning Theorie uitleg over: Nature 2000 Natuur Netwerk Nederland

3 Doel van de les Aan het eind van de les kun je:
Uitleggen waarvoor NNN staat. Uitleggen wat de doelen zijn van de NNN Verschillende faunapassages benoemen en herkennen.

4 Natura 2000 gebieden In Brussel zijn gebieden ‘aangewezen’ met een hoge (internationale) natuurwaarden, genaamd Natura 2000 gebieden. Landen dienen in beleid en wetten aangewezen habitat-typen & habitat-soorten te beschermen Uitwerking per Natura 2000 gebied: Instandhouding doelen Versterken van habitattypen/ habitatsoorten Doelen mogen niet aangetast worden door activiteiten in & rond N2000-gebieden

5 De wolf Lees het artikel over de wolf. Beantwoord de volgende vraag: Hoe komt de wolf naar Nederland?

6 Natuurnetwerk Nederland (NNN)
Natuurnetwerk Nederland (NNN)  voorheen genaamd Ecologische Hoofd Structuur (EHS). Het NNN is het Nederlandse netwerk van bestaande en nieuwe aan te leggen natuurgebieden die met elkaar verbonden zijn. Het doel van het NNN is de achteruitgang van het areaal aan natuur en van de biodiversiteit te stoppen door een samenhangend netwerk van natuurgebieden te creëren. Dit wordt gedaan door natuurgebieden te vergroten en met elkaar te verbinden door verwerving, inrichting en beheer van aangrenzende en tussenliggende landbouwgronden. De provincies zijn verantwoordelijk voor het realiseren van dit netwerk.

7 Natuurnetwerk Nederland (2)
Welke natuurgebieden vallen onder het Natuurnetwerk Nederland? In het Natuurnetwerk Nederland liggen: Bestaande natuurgebieden, waaronder de 20 Nationale Parken; gebieden waar nieuwe natuur wordt aangelegd; landbouwgebieden, beheerd volgens agrarisch natuurbeheer; ruim 6 miljoen hectare grote wateren: meren, rivieren, de kustzone van de Noordzee en de Waddenzee; (bijna) alle natura 2000 gebieden.

8

9 Ecoducten Combinatie van voet/fietsbrug en wildpassage
Ecoduct in de A50 bij Woeste Hoeve

10 Vistrap

11 Kleine fauna/dassentunnel

12 Doel van de les Aan het eind van de les kun je:
Uitleggen waarvoor NNN staat. Uitleggen wat de doelen zijn van de NNN Verschillende faunapassages benoemen en herkennen.


Download ppt "Ecologie en natuurbeheer"

Verwante presentaties


Ads door Google