De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Preconceptiezorgproject

Verwante presentaties


Presentatie over: "Preconceptiezorgproject"— Transcript van de presentatie:

1 Preconceptiezorgproject
Projectteam dr. Henk van Stel dr. Marjolein Poels Prof. dr. Arie Franx APROPOS-II

2 APROPOS-II Dit project betreft een implementatiestudie APROPOS-II bouwt voor op de pilotstudie uitgevoerd in Zeist tussen 2013 en In Zeist hebben we een preconceptiezorgstrategie ontwikkeld. In APROPOS-II wordt de strategie breed in de GCMN regio geïmplementeerd.

3 DOELSTELLING Implementeren van een preconceptiezorg verbetertraject in VSV’s in de regio van het GCM met als doel om: het bereik van preconceptiezorg te verbeteren. de preconceptionele/prenatale leefstijl van aanstaande ouders te verbeteren. de samenwerking onder (eerstelijns) zorgverleners op het gebied van preconceptiezorg te verbeteren.

4 COMMUNITY TOOLBOX Promotiecampagne met posters en flyers
Informatieve website met een portal voor zorgverleners en een portal voor aanstaande ouders Implementatie van instrument Zwangerwijzer en de PIL Individuele kinderwensconsulten voor aanstaande ouders (gratis) Voorlichtingssessies op community niveau (tupperware parties) Nascholingsbijeenkomst en workshop voor lokale zorgverleners (brede groep disciplines) Gezamenlijk ontwerp en implementatie van een PCZ zorgpad door zorgverleners Gespecialiseerde training voor aangewezen zorgverleners voor het geven van kinderwensconsulten Implementatie van een routekaart voor huisartspraktijken, CJG, kraamzorg en diverse andere eerstelijns zorgverleners Informatie toolkit voor apotheken

5 Hoe ziet deelname eruit?
Ieder deelnemend VSV krijgt de verbeteraanpak als interventie De interventie wordt op maat gesneden: Naar de behoeftes van het VSV (peiling onder aanstaande ouders en zorgverleners) Bestaande uit een combinatie van onderdelen uit de community toolbox. De implementatie van de interventie wordt begeleid door het APROPOS-II projectteam.

6 Wat houdt deelname concreet in?
WAT WORDT VAN HET VSV VERWACHT? Wat houdt deelname concreet in? In ieder VSV wordt een kleine projectgroep ingesteld met ca. 3 bijeenkomsten per jaar. Informed consent en vragenlijstuitnodiging afgeven aan zwangere vrouwen tijdens eerste controle. (De vragenlijst wordt online afgenomen door projectteam) Verstrekken gegevens uit medisch dossier van deelnemende vrouwen over zwangerschapscomplicaties en uitkomsten (na informed consent).

7 VOORDEEL VAN DEELNAME Voordeel van deelname
Door deelname aan de studie: krijgt preconceptiezorg in het VSV een boost wordt preconceptiezorg structureel ingebed in de bestaande zorgpraktijk en samenwerkingsverbanden. draagt het VSV bij aan gezondere leefstijl zowel in de preconceptionele als prenatale fase.

8 Waar zijn we naar op zoek?
WAT HEBBEN WIJ NODIG? Waar zijn we naar op zoek? Een aantal VSV’s met interesse die we (onder voorbehoud) kunnen opnemen in de subsidieaanvraag Een professional uit de kraamzorg die in de projectgroep wilt plaatsnemen. Een huisarts die in de projectgroep wilt plaatsnemen.

9 Waar zijn we naar op zoek?
VRAGEN? Waar zijn we naar op zoek? dr. Henk van Stel dr. Marjolein Poels


Download ppt "Preconceptiezorgproject"

Verwante presentaties


Ads door Google