De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

basisschool Armhoefse-Akker

Verwante presentaties


Presentatie over: "basisschool Armhoefse-Akker"— Transcript van de presentatie:

1 basisschool Armhoefse-Akker
WELKOM IN GROEP 1-2

2 EVEN VOORSTELLEN!!! onderbouwgroepen 1-2 basisschool Armhoefse-Akker
schooljaar Joop Gulikers en José van Abeelen Anita Prince en en Linda de greef Monique van Lokven en Bianca Kats

3 Doelstelling kleuteronderwijs:
Enkel knippen en plakken? Nee… Volop trainen in rekenen en schrijven? Nee… GROEP 1: Het kleuteronderwijs is specifiek en wezenlijk anders dan het onderwijs in de daaropvolgende jaren. Wij bereiden kinderen voor op het leren en begeleiden de kinderen SCHOOLRIJP te worden. Dit doen wij door aan te sluiten op de interesses / het tempo / en de ontwikkelingsfase van het individuele kind. Spelen is hierbij essentieel.

4 Groep 2 Kleuters Kijk Registratie (twee keer per jaar)
Werkboek (taal- en rekenkundige opdrachten n.a.v. Kleuterplein) Schrijfschrift (pengreep, schrijfrichting) pennenstreken Takenbord/groene boekje(pasfoto) Stoplicht (t.b.v. het zelfstandig werken van de hele groep) Cito toetsen * Beginnende geletterdheid * Taal * Rekenen

5 Oktober- november- december kinderen
Dit zijn de kinderen, die geboren zijn in oktober, november of december. Bij deze kinderen is het eerste schooljaar een onvolledig schooljaar. Wij hanteren een protocol omtrent deze kinderen. Deze groep kan gezien hun leeftijd door naar groep 2. Maar het ligt aan de ontwikkeling van het individuele kind of hij/zij voldoende heeft aan één jaar groep 2 of verlenging nodig heeft.

6 methode kleuterplein Kleuterplein is een pakket voor groep 1 en 2 van de basisschool. Met deze lesmethode ontdekken en ervaren kleuters de wereld om zich heen. Met Kleuterplein werken wij met thema’s. Kleuterplein is meer dan alleen taal en rekenen. Ook aan motoriek, wereldoriëntatie, muziek, voorbereidend schrijven en sociaal-emotionele ontwikkeling wordt spelenderwijs, maar gericht gewerkt. Kleuterplein biedt daarmee een doorgaande lijn naar alle vakken en methodes van groep 3.

7 Begeleiders Onderwijsondersteuningsteam: Inge de Wit, Veerle Vergeer
IB : Anske Wolfs (onderbouw) en Monique Melief (bovenbouw) Vertrouwenspersoon leerlingen,ouders en leer-krachten: Suzanne van den Broek en Nico van Huijkelom Consulente Plein 013: Guusje van Dongen

8 Hulpouders Bas gaat digitaal / Matrix
(iedere groep één ochtend per week) Klassenouders (contactpersoon tussen ouders en leerkrachten tbv. uiteenlopende activiteiten) Bibliotheekouder Luizenouders Weeksluiting Rij-ouders

9 Speciale Aandachtspunten(1)
Soemo kaarten: groep 1 t/m 8 beschikt over een werkmap ter bevordering van de sociale en emotionele ontwikkeling. Pestprotocol: door de hele school wordt eenduidig gereageerd op pestgedrag. Afsprakenboekje: dit wordt in de klas behandeld. Levensbeschouwing: zowel katechese als waarden en normen (op basis van gelijkwaardigheid en respect) komen aan de orde.

10 Speciale Aandachtspunten (2)
Voor de “fruitpauze” bij voorkeur fruit meegeven, geen chocoladekoeken of cola. Geen snoep of speelgoed mee naar school. Voor de gymlessen gymschoenen met klittenband of elastiek meegeven in een stevige tas (deze blijft op school). Er wordt verwacht dat uw kind zindelijk is als het naar school komt, daarbij hoort ook zelf billen afdoen. U wordt op de hoogte gehouden via de mail of klasbord.

11 Speciale Aandachtspunten (3)
Is uw kind jarig dan mag u tot 9:30 het feest meevieren. Wij willen u vragen de traktatie van uw kind eenvoudig en gezond te houden. (allergie) Juffendag. Bent u als papa of mama jarig, geef dan de datum op een briefje mee, zodat uw kind een cadeautje mag maken op school. Graag 1 week van tevoren. Graag doorgeven wanneer uw kind ergens allergisch voor is.

12 Speciale Aandachtspunten (4)
Kijk-/vragenhalfuur: staan op de jaarkalender. oudergesprekken: twee keer per jaar voor de groep 2 kinderen. Eenmaal per jaar in maart/april voor de groep 1 kinderen. Heeft u behoefte aan een extra gesprek kunt u een afspraak maken met de leerkrachten. Ouders van nieuwe kinderen kunnen na zes tot acht weken een gesprek aanvragen als daar behoefte aan is. Gesprekken graag ná schooltijd. Bij het brengen van uw kind alleen korte mededelingen zodat wij het overzicht kunnen houden en voor de rust in de klas is het prettig als u snel afscheid neemt. Mocht er iets zijn binnen de gezinssituatie, vertel het ons dan en maak gerust een afspraak. Het schept vaak duidelijkheid over het gedrag van uw kind. Zijn er problemen omtrent schoolse zaken, praat niet aan de poort, maar kom het ons vertellen.

13 Speciale Aandachtspunten (5)
Te laat komen verstoort de rust in de klas. Graag geen kinderwagens in de klas. Het overblijven wordt verzorgd door een professionele instantie; Kinderstad(De eetclub). U moet uw kind aanmelden bij Kinderstad en niet bij de leerkracht. Om uur gaat de poort van de kleine speelplaats open en surveilleren er 2 leerkrachten. Om uur sluit de poort en gaan de kleuters in een rij met de eigen leerkracht naar binnen. Wij geven een leerlingenlijst mee met gegevens. heeft u hiertegen bezwaar, laat het ons dan weten. (Zijn er wijzigingen geef het a.u.b. aan ons door)

14 Zijn er nog vragen?


Download ppt "basisschool Armhoefse-Akker"

Verwante presentaties


Ads door Google