De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

We love to reflect the reality of Gorinchem

Verwante presentaties


Presentatie over: "We love to reflect the reality of Gorinchem"— Transcript van de presentatie:

1

2 We love to reflect the reality of Gorinchem

3 Mystery Review 12 jarig bestaan Belevingsexpert Hospitality – Retail – Automotive – Zorg Kwalitatief onderzoek Mystery visits/calls/mails, MTO, KTO, interviews, etc. 25 medewerk(st)ers 2500 mystery guests opdrachten op jaarbasis

4 Onderzoeksopzet

5 Onderzoeksopzet Inwoner Regio Buiten regio Volwassen man/vrouw 6 65+ man/vrouw Gezin met kinderen 4

6 Resultaten onderzoek

7 Totaal scores Totaal score NPS score

8 Totaal scores Score per onderdeel

9 Score per type bezoeker
NPS inwoner 82,50 83,67 84,50 NPS landelijk NPS regio

10 Score per type bezoeker

11 Score per doelgroep NPS 65+ NPS gezin NPS volwassenen 83,56 78,58
80,44 NPS gezin NPS volwassenen

12 Score per doelgroep

13 Online oriëntatie Google VVV Gemeente Culturele route Trip advisor
Dagje uit in … Wikipedia “De culturele route is niet wat ik er van verwacht. Ik hoop op een route langs mooie gebouwen en pittoreske straatjes. Maar de culturele route bestaat voornamelijk uit kunstgalerijen en maar weinig mooie, oude gebouwen.”

14 Trein “Zodra ik twee bruggen over loop, welke mij een prachtig uitzicht geven over het water, met mooie (woon)boten en bomen, is het duidelijk dat ik de stad binnenloop door de stadsmuur aan de zijkant.”

15 Fiets “Op de Varkensmarkt is veel te weinig ruimte en de nieuwe rekken zijn te schuin geplaatst waardoor er minder fietsen gestald kunnen worden.”

16 Auto “Het is mooi rijden langs de haven.  Daarna is het even lastig om te vinden waar je heen moet, en missen we aanwijzingen.” “Vanaf de snelweg is het centrum snel bereikt, in eerste instantie ziet het er allemaal niet zo aantrekkelijk uit. Als je het centrum binnenrijdt, wordt de indruk echter beter.

17 “Ik ben verrast door de leuke winkels en het grote aanbod.”
Centrum algemeen “Er is veel verloop van winkels en er is veel leegstand. Dit maakt de uitstraling van de straten wat donker.” “Ik ben verrast door de leuke winkels en het grote aanbod.” “Mij valt vooral de mooie authentieke bestrating op. Er wordt fraai gebruik gemaakt van veel diverse soorten bestrating.” “Wel vind ik het jammer dat de Groen Markt voor de helft wordt gebruikt als parkeerplaats.” “Diverse straatjes zijn toch erg hobbelig om met een rolstoel makkelijk doorheen te komen.”

18 Centrum algemeen “Het woud aan her en der geparkeerde fietsen en reclameborden maakt dat het geheel een nogal rommelig karakter heeft.” “In de winkelstraten staan er heel veel prullenbakken en ligt er geen rommel op de grond.” “Het is dinsdag veel winkels zijn hele dag dicht.” “Voor 10:00 uur is de stad niet heel aantrekkelijk.” “Er is veel leegstand en veel 'standaard' winkels.”

19 Retail “Een zeer mooie winkel, echt een blikvanger, met vriendelijke medewerkers die weten waar over ze praten.” “De medewerkers staan de klanten vriendelijk en beleefd te woord.“ “Ze adviseren op een deskundige manier, zonder opdringerig te zijn.”

20 Horeca “Een zeer mooie locatie met een terras aan de Linge. De medewerkers zijn heel klantvriendelijk en het eten is goed verzorgd en lekker.” “Deze gelegenheid is niet rolstoelvriendelijk.” “Ik vond het zo ongastvrij dat ik weg ben gegaan.” “De medewerkster is vriendelijk, beleefd en enthousiast.”

21 Culturele instellingen
“Het lijkt mij een leuk uitje en het uitzicht van bovenin de toren lijkt me geweldig! ” “Een aardig stadsmuseum om later nog eens te bezoeken als er een leuke extra tentoonstelling is.” “De toelichting en informatie die de medewerkster bij de kassa geeft, is dermate boeiend en enthousiast dat ik bij een volgende bezoek dit museum zeker zal gaan bezoeken.”

22 Een beeld van Gorinchem

23 Een beeld van Gorinchem

24 Een beeld van Gorinchem

25 Een beeld van Gorinchem

26 Als ik burgemeester van Gorinchem zou zijn, dan zou ik…
“…iets doen aan het fietsbeleid in het centrum. Het is een ramp hoe en waar de mensen de fietsen plaatsen, verder zou ik in het centrum wat meer bankjes plaatsen.” “…de prijzen van de leegstaande winkelpanden verlagen, zodat het voor ondernemers aantrekkelijker wordt gemaakt om een onderneming te starten. Hierdoor wordt ook de leegstand en de verpaupering van de winkelpanden opgelost. “…Gorinchem beter op de kaart zetten. Laat zien wat de stad allemaal te bieden heeft; rijke historie, haven en aantrekkelijk voor wandelaars, fietsers en vaartuigen.” “…zou ik de toegang tot de stad verbeteren door buiten de stad een parkeerterrein in te richten met gratis vervoer naar de binnenstad. Zo worden de straten en pleinen weer vrij voor wandelaars en fietsers. Ook blijven dan de oude gebouwen hun waarde houden. Nu worden die ontsiert door de auto's die overal geparkeerd staan.

27 Verbeterpunten Diversiteit winkelaanbod Leegstand binnenstad Rommeligheid door fietsen Veiligheid voor kinderen bij Appeldijk/Havendijk Bereikbaarheid Parkeerbeleid PR van de stad Gorinchem Uitstraling stad vanaf buiten Roelstoeltoegankelijkheid van de stad (bestrating)

28 Complimenten Historisch karakter Gezellige straatjes Schoon Wandelen langs de stadswallen Vriendelijke ontvangst in winkels en horeca Ligging aan het water Gezellige terrassen Bloembakken Ik ben positief verrast over Gorinchem!

29

30

31


Download ppt "We love to reflect the reality of Gorinchem"

Verwante presentaties


Ads door Google