De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Agenda aanstaande week 1/2

Verwante presentaties


Presentatie over: "Agenda aanstaande week 1/2"— Transcript van de presentatie:

1 Agenda aanstaande week 1/2
zondag 19. november 09:30 Kerkdienst - Themadienst 2 - br. W. Schaaij 09:30 Kind in Kerk, bovenbouw - ESTER: Maskers af! 14:00 Kerkdienst - br Izaak van Apeldoorn 15:00 Bloemen bezorgen: Fam. H. Huitema dinsdag 21. november 14:30 Gezellige middag in de Binning (opgeven voor 14 december bij Tiny Gorter tel: )

2 Agenda aanstaande week 2/2
zondag 26. november 09:30 Kerkdienst - ds C. van der Leest (Groningen-Oost) 09:30 Kind in Kerk, onderbouw - Je oren 14:00 Kerkdienst - br. F. Folkerts (Assen) 15:00 Bloemen bezorgen: Fam. P. Mulder

3 Jarigen aanstaande week
zo Dirk Jan v/d Vaart (25) zo Br. J. de Vries (36) zo Lieke Polman (2) di I. van Apeldoorn (70) di P.C. van Dijk (28) wo A.A. Barelds (57) do B. Lengkeek-v/d Molen (35) za M. v/d Bos - Baron (58)

4 De Opgavelijst hangt aan het prikbord. Dus…. Geef je gauw op
De Opgavelijst hangt aan het prikbord. Dus…. Geef je gauw op! Groetjes van de JCH

5 Dorcas Op 3 en 4 november is de Dorcas voedselactie weer gehouden. In de beide supermarkten zijn 68 volle voedseldozen ingezameld. Iedereen die een extra boodschap gedaan heeft: HARTELIJK BEDANKT! Ook de vrijwilligers die meegeholpen hebben om deze actie weer tot een succes te maken: BEDANKT!

6 Voor ieder kind een Sint
Voor elk kind dat niet in het grote boek van de Sint staat wil Stichting Present een Sint zoeken. Niet voor iedereen in uw omgeving is het vanzelfsprekend mee te kunnen doen aan dit kinderfeest. Daarom zoeken wij gezinnen, groepjes vrienden, mensen die een Sint willen zijn voor een gezin die anders buiten de (stoom)boot vallen.

7 Voor ieder kind een Sint
Wat wordt er van u verwacht? Dat u een pakket samenstelt, waarbij ieder kind in de categorie van de basisschoolleeftijd een cadeautje krijgt tussen de 10 en 15 euro. De overige leden van een gezin een klein cadeautje. (wij proberen zo goed mogelijk door te geven wat de interesses zijn, maar alles blijft anoniem) Hoe mee te doen? Geef u op via deze link: klaas-actie/.

8 Voor ieder kind een Sint
Graag aanmelden voor 15 november. Wilt u wel wat geven, maar geen mogelijkheden om een pakket te maken, een gift mag ook op rekening NL67RABO t.n.v. Present Zuidoost Friesland o.v.v. Sint actie. Wij zorgen dan dat een gezin een pakket krijgt! Hartelijke groet Gerard Hoekstra/ Izaak van Apeldoorn stichting Present Zuid Oost Friesland

9 Welkom Voorganger: br. I. van Apeldoorn Organist: br. <naam organist> Beamist: br. J.L. Wagenaar

10

11 Votum en zegengroet

12

13 Psalm 122: 1, 3 1 Ik was verheugd, toen men mij zei: Laat ons naar 't huis des HEREN gaan, om voor Gods aangezicht te staan. Kom, ga met ons en doe als wij. Jeruzalem, dat ik bemin, nu treden wij uw poorten in. Daar staan, o Godsstad, onze voeten, Jeruzalem is hecht gebouwd, wel saamgevoegd, wie haar aanschouwt zal haar als stad van vrede groeten.

14 Psalm 122: 1, 3 3 Vraagt vrede voor Jeruzalem Dat wie u liefheeft en bemint, binnen uw muren vrede vindt. Rust zij er in uw burcht voor hem. Jeruzalem, dat ik bemin, nu treden wij uw poorten in. Gods vrede moge u bezoeken: om vriend en broeder spreek ik nu. Om 's HEREN tempel binnen u wil ik het goede voor u zoeken.

15

16 Lied 320: 2, 3 Uit: Liedboek voor de kerken
2 Kinderen van éénzelfde Vader, komt nu tesaam van zuid en noord. Van oost en west treden wij nader tot dit welaangename oord. Kracht van de jeugd, breng nu verheugd de stenen bij elkaar. God helpt u wonderbaar.

17 Lied 320: 2, 3 Uit: Liedboek voor de kerken
3 God wil aan ons telkens weer tonen dat Hij genadig is en trouw. Dat Hij met ons samen wil wonen, geeft ons de moed voor dit gebouw. maar niet met steen en hout alleen is 't grote werk gedaan. 't Zal om onszelve gaan.

18

19 Lezen Marcus 3: 20-35 Jezus, de schriftgeleerden en zijn verwanten 20 Hij ging terug naar huis, en weer verzamelde zich een menigte, zodat ze zelfs niet de kans kregen om te gaan eten. 21 Toen zijn verwanten hiervan hoorden, gingen ze op weg om hem, desnoods onder dwang, mee te nemen, want volgens hen had hij zijn verstand verloren. 22 Ook de schriftgeleerden die uit Jeruzalem gekomen waren, zeiden: ‘Hij is bezeten door Beëlzebul,’ en: ‘Dankzij de vorst der demonen kan hij demonen uitdrijven.’ 23 Toen hij hen bij zich geroepen had, sprak hij tot hen in gelijkenissen: ‘Hoe kan Satan zichzelf uitdrijven?

20 Lezen Marcus 3: 20-35 24 Als een koninkrijk innerlijk verdeeld is, kan dat koninkrijk niet standhouden; 25 als een gemeenschap innerlijk verdeeld is, zal die gemeenschap niet kunnen standhouden. 26 En als Satan tegen zichzelf in opstand is gekomen en verdeeld is, kan ook hij niet standhouden, maar gaat hij zijn einde tegemoet. 27 Bovendien kan niemand het huis van een sterkere binnengaan om zijn inboedel te roven, als hij die sterkere niet eerst vastgebonden heeft; pas dan kan hij zijn huis leeghalen. 28 Ik verzeker u: alle wandaden en godslasteringen, hoe erg ook, kunnen de mensen worden vergeven, 29 maar wie lastertaal spreekt tegen de heilige Geest,

21 Lezen Marcus 3: 20-35 krijgt in alle eeuwigheid geen vergeving, want zo iemand is schuldig aan een onuitwisbaar vergrijp.’ 30 Dit omdat ze gezegd hadden: ‘Hij is bezeten door een onreine geest.’ 31 Intussen waren zijn moeder en zijn broers aangekomen. Ze stuurden iemand naar binnen om hem te halen. Zelf bleven ze buiten wachten. 32 Er zat een groot aantal mensen om hem heen, en die zeiden tegen hem: ‘Uw moeder en uw broers staan buiten en zoeken u.’ 33 Hij antwoordde: ‘Wie zijn mijn moeder en mijn broers?’ 34 Hij keek de mensen aan die in een kring om hem heen zaten en zei:

22 Lezen Marcus 3: 20-35 ‘Jullie zijn mijn moeder en mijn broers. 35 Want iedereen die de wil van God doet, die is mijn broer en zuster en moeder.’

23

24 Liedboek 378 Uit: Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk
1 Sterk, Heer, de handen tot uw dienst, die heilig brood ontvingen, de lippen, aan uw kelk gezet, om van uw heil te zingen: 2 de oren open voor uw woord en doof voor vals gefluister, de ogen spiegels van uw licht dat doorbreekt in het duister; .

25 Liedboek 378 Uit: Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk
3 de tong die proeven mocht van U vrij van bedrog en leugen, de mond geopend voor een lied om wat het hart verheugde; 4 de voeten die, op weg naar U, dit huis hebben betreden – dat zij van hier met lichte tred de weg gaan van uw vrede.

26 Liedboek 378 Uit: Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk
5 Sterk zo het hart dat voor U klopt met bloed, door U gegeven – uw lichaam dat ons lichaam voedt met uw verheerlijkt leven.

27

28 Preek

29 Kindermoment

30 De familie waar jij het van moet hebben
Familie – lust of last? Kerk als familie – mooi en kwetsbaar! Mc 3, 34-35: Jezus wijst de kring van mensen rondom Hem aan als zijn familie: Jullie zijn mijn moeder en mijn broers De kerk – de familie waar jij het van moet hebben!

31 Rondom Jezus ontstaat een nieuwe familie
Mc 3, 21: Jezus’ verwanten denken dat Jezus gek is geworden Mc 3, 30: Joodse leiders zeggen dat Jezus door een onreine geest is bezeten Mc 3, 31: Jezus’ naaste familie wil Jezus spreken Mc 3, 33 – Jezus zegt: Wie zijn mijn moeder en mijn broers?

32 Rondom Jezus ontstaat een nieuwe familie
In het koninkrijk van God ontstaat een nieuwe familieband Er is een band die dieper gaat dan die van het bloed: de band van mensen rond Jezus in de kring die in Hem geloven als Messias en Heer

33 Welkom in de kring! Jezus sluit niet uit, maar nodigt uit – Mc 3, 35: ‘Iedereen die de wil van God doet, die is mijn broer en zuster en moeder’ Welkom in de kring! Naar de mensen in zijn huis: Jullie zijn mijn moeder en broers Naar zijn eigen familie: welkom als je in Mij gelooft als Verlosser en Heer

34 Welkom in de kring! De kring rond Jezus is altijd een gemeenschap die zegt, doet en uitstraalt: Welkom iedereen die samen met ons Jezus wil volgen in de wereld van vandaag

35 De kring met Jezus als middelpunt
Gods wil doen – in de kring rond Jezus gaan zitten, naar hem willen luisteren, verlangen naar zijn woord Samen zijn in deze kring – niet ‘ik’, niet ‘wij’, maar: God, wat wil Hij? De band die alle verschillen overstijgt Hét medicijn tegen onverbondenheid: samen in de kring rond Jezus!

36 De familie waar jij het van moet hebben
Zo verbonden zijn komt je niet aanwaaien (net als bij elke familie…) Investering gevraagd: Samen optrekken als gezin (itt. supermarkt, hotel) Samen verbondenheid zoeken met Jezus

37

38 Gezang 164 Jezus vol liefde, U wilt ons leiden. Wij prijzen U als onze Heer. Kom met uw kracht, o Heer en vul ons tot uw eer, kom tot uw doel met ieder van ons. Maak ons een volk, Heer, heilig en rein, dat U, Heer, volkomen steeds toegewijd zal zijn.

39 Gezang 164 Jezus vol liefde, U wilt ons leiden. Wij prijzen U als onze Heer. Kom met uw kracht, o Heer en vul ons tot uw eer, kom tot uw doel met ieder van ons. Maak ons een volk, Heer, heilig en rein, dat U, Heer, volkomen steeds toegewijd zal zijn.

40

41 Gezang 123: 1, 5 1 'k Geloof in God de Vader, die uit niets geschapen heeft zijn hemelwoning, almachtig in het leven riep de aarde met de mens als koning. God, die met kracht in eeuwigheid regeert door zijn voorzienigheid, zal aan zijn vaderhand mij leiden met trouw in voor- en tegenspoed, om Christus' wil mij veilig weiden, zoals een goede herder doet.

42 Gezang 123: 1, 5 5 'k Geloof in God, de Heilge Geest, die troost en hoop aan Christus' kerk wil geven. 'k Geloof een kerk, die wereldwijd verbonden is in leer en leven; als bruid van Christus, die haar leidt, is zij getooid met heiligheid. 'k Belijd vergeving van de zonden. Ik weet: mijn vlees wordt opgewekt en zal dan, met mijn ziel verbonden, weer leven, eeuwig, onbevlekt.

43

44 Collecte 1e collecte: Gastpredikanten 2e collecte: Huisvestingslasten

45 Agenda aanstaande week 1/2
zondag 19. november 09:30 Kerkdienst - Themadienst 2 - br. W. Schaaij 09:30 Kind in Kerk, bovenbouw - ESTER: Maskers af! 14:00 Kerkdienst - br Izaak van Apeldoorn 15:00 Bloemen bezorgen: Fam. H. Huitema dinsdag 21. november 14:30 Gezellige middag in de Binning (opgeven voor 14 december bij Tiny Gorter tel: )

46 Agenda aanstaande week 2/2
zondag 26. november 09:30 Kerkdienst - ds C. van der Leest (Groningen-Oost) 09:30 Kind in Kerk, onderbouw - Je oren 14:00 Kerkdienst - br. F. Folkerts (Assen) 15:00 Bloemen bezorgen: Fam. P. Mulder

47 Jarigen aanstaande week
zo Dirk Jan v/d Vaart (25) zo Br. J. de Vries (36) zo Lieke Polman (2) di I. van Apeldoorn (70) di P.C. van Dijk (28) wo A.A. Barelds (57) do B. Lengkeek-v/d Molen (35) za M. v/d Bos - Baron (58)

48

49 Gezang 167 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij het loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen bidden, samen zoeken, naar het plan van onze Heer. Samen zingen en getuigen, samen leven tot zijn eer.

50 Gezang 167 2 Heel de wereld moet het weten dat God niet veranderd is en zijn liefde als een lichtstraal doordringt in de duisternis. 't Werk van God is niet te keren omdat Hij er over waakt en de Geest doorbreekt de grenzen die door mensen zijn gemaakt.

51 Gezang 167 3 Prijst de Heer, de weg is open naar de Vader, naar elkaar. Jezus Christus, Triomfator, mijn Verlosser, Middelaar. Vader, met geheven handen breng ik U mijn dank en eer. 't Is uw Geest die mij doet zeggen: Jezus Christus is de Heer!

52 Gezang 167 Groep 1: 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij het loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan.

53 Gezang 167 Groep 2: 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij het loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Groep 1: Samen bidden, samen zoeken, naar het plan van onze Heer. Samen zingen en getuigen, samen leven tot zijn eer.

54 Gezang 167 Groep 2: Samen bidden, samen zoeken, naar het plan van onze Heer. Samen zingen en getuigen, samen leven tot zijn eer. Groep 1: 2 Heel de wereld moet het weten dat God niet veranderd is en zijn liefde als een lichtstraal doordringt in de duisternis.

55 Gezang 167 Groep 2: 2 Heel de wereld moet het weten dat God niet veranderd is en zijn liefde als een lichtstraal doordringt in de duisternis. Groep 1: 't Werk van God is niet te keren omdat Hij er over waakt en de Geest doorbreekt de grenzen die door mensen zijn gemaakt.

56 Gezang 167 Groep 2: 't Werk van God is niet te keren omdat Hij er over waakt en de Geest doorbreekt de grenzen die door mensen zijn gemaakt. Groep 1: 3 Prijst de Heer, de weg is open naar de Vader, naar elkaar. Jezus Christus, Triomfator, mijn Verlosser, Middelaar.

57 Gezang 167 Groep 2: 3 Prijst de Heer, de weg is open naar de Vader, naar elkaar. Jezus Christus, Triomfator, mijn Verlosser, Middelaar. Groep 1: Vader, met geheven handen breng ik U mijn dank en eer. 't Is uw Geest die mij doet zeggen: Jezus Christus is de Heer!

58 Gezang 167 Groep 2: Vader, met geheven handen breng ik U mijn dank en eer. 't Is uw Geest die mij doet zeggen: Jezus Christus is de Heer!

59

60 Amen

61

62 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Agenda aanstaande week 1/2"

Verwante presentaties


Ads door Google