De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De waterwisselkoepel Door Maartje, Floortje, Joik en Sophie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De waterwisselkoepel Door Maartje, Floortje, Joik en Sophie."— Transcript van de presentatie:

1 De waterwisselkoepel Door Maartje, Floortje, Joik en Sophie.
Artcadia 2017 De waterwisselkoepel Door Maartje, Floortje, Joik en Sophie.

2 inleiding Wij zijn Maartje, Floortje, Joik en Sophie van het St. Bonifatiuscollege. We hebben voor het project het onderwerp ‘water’ gekozen.

3 ons probleem In Nederland is er een zoetwatertekort. We hebben hiervoor een oplossing bedacht: het omzetten van zoutwater in zoetwater. Dit doen we in een koepel: de waterwisselkoepel.

4 De waterwisselkoepel We zetten een koepel langs de kust van Nederland. We laten zoutwater in de koepel lopen via een sluis. In de koepel is het heel warm door lampen op zonne- energie. Het water warmt op, stijgt op en gaat condenseren. Daardoor verdampt het water en er ontstaan druppels aan de binnenkant van de koepel. Het zout verdampt niet en blijft daardoor op de bodem liggen. Door de ronding van de koepel glijdt het water naar de afvoerbuis. Via de afvoerbuis gaat het water naar een waterzuiveringssysteem en daarna naar de huizen.

5 Wat gebeurt er met het zout?
Het overgebleven zout wordt om de week opgehaald en gebruikt als keukenzout en strooizout. Zo zijn er minder zoutfabrieken nodig.

6 Onderdelen van de koepel
De koepel zelf is van glas, op de koepel staan lampen die op zonnepanelen werken. De sluis waar het water in stroomt is van dik plastic. In de koepel zijn de afvoerbuizen ook van dik plastic. Onderdelen van de koepel

7 Wat is er goed aan deze oplossing?
Doordat de koepel op zonne-energie werkt, is het milieuvriendelijk. Door het condenseren gaat het zout er vanzelf uit en heb je zoetwater.

8 Einde !


Download ppt "De waterwisselkoepel Door Maartje, Floortje, Joik en Sophie."

Verwante presentaties


Ads door Google