De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Van: Ayoub, Ali Baris en Julius

Verwante presentaties


Presentatie over: "Van: Ayoub, Ali Baris en Julius"— Transcript van de presentatie:

1 Van: Ayoub, Ali Baris en Julius
Plan Zintuig Route Van: Ayoub, Ali Baris en Julius

2 Het plan Ons idee van een Zintuigenroute is meer kindvriendelijk, omdat het ook is bedoeld om steeds meer kinderen de Fruittuinen te laten bezoeken. Daarom proberen we ervoor te zorgen dat het niet te moeilijk is voor de bezoeker om te weten wanneer een zintuig wordt geprikkeld. Ook zouden we bij de ingang een groot bord kunnen ophangen met alle zintuigen en wat ze in houden erop, want we weten zeker dat er een hoop kinderen en volwassenen zijn die de twaalf zintuigen theorie en de fenomenolgie niet kennen. Als ze het hebben gelezen en misschien nog wat aantekeningen hebben gemaakt kunnen ze nog een ding doen om hun ervaring te optimaliseren. Ze kunnen dan met hun mobiel of tablet/Ipad een QR code scannen die hun brengt naar de play store of de app store (ligt eraan of je een IOS of Android gebruiker bent) waar ze de Fruittuinen app kunnen downloaden. Maar wat doet de app? De app geeft je als het ware een rondleiding door de zintuigen route, de app zegt dan bijvoorbeeld ga naar de wijndruiven en als ze daar zijn dan word een zintuig geprikkeld. Als de bezoeker de route heeft voltooid zou de app aan de bezoeker kunnen vragen: Welke zintuig werd er geprikkeld bij de appels of welke bij de bramen. En als de bezoeker eventjes is  vergeten wat een zintuig inhoud kan hij/zij altijd via de app alle informatie terugvinden. Als de app is gedownload kan de route beginnen! 

3 Tast-zin Bij het bijhorende poortje zal een gesloten bak liggen met alleen aan de bovenkant een gat waar je, je hand in moet stoppen om te voelen wat er in de bak zit, dan moet je de vraag beantwoorden via de app

4 Levens-zin Een emmer met appels neerzetten bij het bijhorende poortje. Elke bezoeker mag er een pakken en opeten en als ze de appel hebben opgegeten kunnen ze door naar het volgende poortje. Dit idee kan ook worden gebruikt bij de Smaakzin en dan kan de app als de route is voltooid ook vragen aan de bezoeker bij welk poortje er twee zintuigen tegelijk werden geprikkeld.

5 Bewegings-zin Een rondje lopen door alle 12 poortjes en dan bij elk poortje een lint pakken Aan het eind moet je een foto maken met de camera die dan op je app staat.

6 Evenwichts-zin Als de bezoeker bij het bijhorende poortje is zal de bezoeker een aantal rode touwen zien waar hij/zij door moet. De bedoeling is om de touwen niet te raken want anders verlies je de uitdaging, als je de uitdaging wint mag je een gratis stuk fruit pakken uit een schaal/emmer die ernaast zit

7 Reuk-zin Bij deze zintuig loopt de bezoeker door een poortje en dan word er luchtverfrisser op hem/haar gespoten.

8 Smaak-zin Een emmer met appels neerzetten bij het bijhorende poortje. Elke bezoeker mag er een pakken en opeten en als ze de appel hebben opgegeten kunnen ze door naar het volgende poortje. Dit idee kan ook worden gebruikt bij de Smaakzin en dan kan de app als de route is voltooid ook vragen aan de bezoeker bij welk poortje er twee zintuigen tegelijk werden geprikkeld.

9 Kleuren (gezicht)zin We kunnen een bramenstruik tussen de appelbomen zetten. Dan moet de bezoeker via de app zeggen wat er niet klopt.

10 Temperatuurzin Misschien dat er een soort tent kan worden opgezet ergens in de tuinen en dat de bezoeker daarnaar toe word gestuurd door de app. Het is in de tent warmer tijdens de winter en herfst en koeler tijdens de zomer.

11 Toon (gehoor)zin Bij het poortje hoor je uit speakers geluiden bijvoorbeeld van Dieren en dan moet je raden welk dier je hebt gehoort.

12 Woordzin (spraakzin) De bezoeker word via de app naar een poortje gestuurd bij een vrucht  die geen nederlandse naam heeft. Vervolgens moet de bezoeker raden via de app uit welke taal de naam van de vrucht komt

13 Gedachtenzin (denkzin)
.De bezoeker krijgt een rekensom via de app die hij/zij zo snel mogelijk moet beantwoorden

14 Ik-zin Bij het bijhorende poortje word een vogel verschrikker neergezet, de app vraagt dan aan de bezoeker wat voor emotie die vogelverschrikker uitstraalt


Download ppt "Van: Ayoub, Ali Baris en Julius"

Verwante presentaties


Ads door Google