De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

In de internationale literatuur bestaat er consensus over het feit dat wiskunde is ontstaan door interactie tussen mensen en vooral door op een bepaalde.

Verwante presentaties


Presentatie over: "In de internationale literatuur bestaat er consensus over het feit dat wiskunde is ontstaan door interactie tussen mensen en vooral door op een bepaalde."— Transcript van de presentatie:

1 In de internationale literatuur bestaat er consensus over het feit dat wiskunde is ontstaan door interactie tussen mensen en vooral door op een bepaalde manier taal te gebruiken. Het construeren van wiskunde is een communicatieve activiteit die erop gericht is betekenis te geven aan kwantitatieve, relationele en ruimtelijke aspecten van de wereld.

2 De brug naar Nederlandstalig wiskundeonderwijs
Wiskundetaal De brug naar Nederlandstalig wiskundeonderwijs

3 Dit ben ik… Even voorstellen… Lea Haar info@wiskundetaal.com PABO
Docentenopleiding wiskunde (2e graad) Docent wiskunde in het VMBO en HAVO onderbouw Sinds 2015 werkzaam aan ISK Groningen als reken- en wiskundedocent Sinds april 2016 deelnemer LOF nl/author/lea/ Lea Haar

4 In de internationale literatuur bestaat er consensus over het feit dat wiskunde is ontstaan door interactie tussen mensen en vooral door op een bepaalde manier taal te gebruiken. Het construeren van wiskunde is een communicatieve activiteit die erop gericht is betekenis te geven aan kwantitatieve, relationele en ruimtelijke aspecten van de wereld.

5 ‘The two-ing are the houses in the street’.
Nog een paar voorbeelden: Tellen in IJsland Niet de vingers, maar de ruimtes tellen Een, twee, de volgende, de volgende, de volgende… 80 = 2x40 … (niet voor ieder tiental een eigen telwoord)

6 EXPERIMENTJE…

7 Veel leerlingen antwoorden hierop: De kameleon. Waar gaat het fout?

8 Internationale verschillen
realistisch reken- en wiskundeonderwijs in Nederland. ‘Trucjes leren’ in Japan visualiseren in Singapore 6 uur per week wiskunde in Aleppo hooguit 4 uur per dag naar school in Eritrea

9 Een kijkje in het lesmateriaal…
18 lessen over wiskundetaal Wiskundetaal.com Een kijkje in het lesmateriaal…

10

11 Nieuwe vaktaal wiskunde
horen lezen schrijven Spreken Toepassen Herhalen toetsen Visie

12 De les Interactie met de klas Verwerking klassikaal
Verwerken en toepassen individueel (2 niveaus) De les

13 Aan de slag met wiskundetaal…
wiskundetaal.com

14 De toekomst (schooljaar 2017-2018)
het metriek stelsel  tijd  grafieken en tabellen  symmetrie  ruimtemeetkunde  de rekenmachine   lijnen en hoeken meerdere benamingen voor de hoofdbewerkingen 

15 Vragen / opmerkingen


Download ppt "In de internationale literatuur bestaat er consensus over het feit dat wiskunde is ontstaan door interactie tussen mensen en vooral door op een bepaalde."

Verwante presentaties


Ads door Google