De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Infomoment eerste leerjaar A

Verwante presentaties


Presentatie over: "Infomoment eerste leerjaar A"— Transcript van de presentatie:

1 Infomoment eerste leerjaar A

2 Ik stel me even voor! Juf Lieselotte
adres Communicatie = belangrijk! Ook steeds handig: de website van onze school:  nieuwsbrief! Blog van het eerste leerjaar: eersteleerjaarmijlpaaldrongen.weebly.com Secretariaat:

3 NIEUW!!! eersteleerjaarmijlpaaldrongen.weebly.com

4 benodigdheden Voorzien door de school: Voorzien door de ouders:
- Alle mappen, leesboeken en werkboeken - Schrijfpotloden, kleurpotloden, stiften, scharen en lijm - Etiketten op de mappen Voorzien door de ouders: - WO map = A4-ringmap - Twee doosjes (Letter- en woorddoosje) en doosje voor punten - Kaftpapier rond de agenda - Niet verplicht, wel handig: Pennenzak met extra schrijfpotlood, kleurpotloden, slijper, lijm, schaar…(ook nodig voor bv. huistaak)

5 Schoolagenda BELANGRIJK COMMUNICATIEMIDDEL: dagelijkse controle
data op voorhand noteren dagelijks te ondertekenen formulieren worden meegegeven met de blauwe map turnen (dinsdag) of zwemmen (vrijdag) WEEK om WEEK indien vergeten  Zie NIEUWSBRIEF! taak wordt genoteerd op de dag dat het af moet zijn. briefje met schrijfletters in agenda (welke letter heb ik al leren schrijven?) info over kind: gaat met de bus, wordt afgehaald door opa, moet eventjes in de opvang blijven, enz... indien gelden (dinsdag) of formulieren worden meegegeven met de heen en weer map, gelieve dit te noteren in agenda om misverstanden te vermijden.

6 Huistaken twee keer per week: tegen woensdag en tegen vrijdag
 let op: elke dag kan een leestaak gegeven worden! Huistaakbegeleiding op school voor leerlingen die in de naschoolse opvang blijven elke dag (behalve vrijdag) huistaak zit in de gele map: leestaak (in het leesboekje of leesmapje) taak mol en beer (ik vul in, ik kleur, ik knip en plak) rekentaak schrijftaak opmerkingen schrijven op de huistaken = meerwaarde! dagelijks de woordjes oefenen in woorddoosje of lezen in leesmap/leesboekje wordt aangeraden.

7 Wat zit er steeds in de boekentas?
leesboekje leesmapje letter-/ woorddoosje agenda blauwe en gele map gelieve een plastiek map aan te kopen om de verschillende mappen en agenda te bundelen.

8 Reken je mee? methode kompas eerste leerjaar 4 rekenboeken
rekenmateriaal: rekendoos met schijfjes rekenraam splitsrobot eierdozen bij het maken van een huistaak mag er gewerkt worden met concreet materiaal (rekendoos mag mee naar huis, maar moet terug mee naar school - een rekenraam aanschaffen is niet verplicht!)

9 Mol en beer leesmethode
aanleren van de schrijfletters = eigen methodiek infobrochure: gids voor ouders – tips voor thuis materiaal: 6 leesboekjes 4 werkboekjes spellingboek a en b differentiatie: leesmap met leesoefeningen volgens niveau (stappertjes – lopertjes) algemeen: een speelse en creatieve benadering van het leesproces (via themaverhalen/poppenspel) Aandacht voor alle taaldomeinen (spreken, luisteren, taalbeschouwing, spelling,…)

10 wereldoriëntatie methode mundo
verschillende thema’s bv. naar school, herfst, sinterklaas, gevoelens, lente, gezonde voeding, … tweewekelijkse les rond het verkeer (via mundo) sociale opvoeding: de axenroos WAT? Met behulp van de dieren verkennen en beleven de kinderen op een speelse manier de verschillende gedragsvormen: voor iemand zorgen als een bever, zich tonen als een pauw, opkijken naar iemand als een wasbeer enz... leeruitstappen volgens een bepaald thema stimuleren van de betrokkenheid bij de leerlingen: thematafeltje

11 Wat is er van zorg? Oog voor de onderwijsbehoeften tijdens alle lessen: pre-instructie, differentiatie, begeleiding leerkracht, ondersteuning materiaal, coöperatief leren, … + Zorgmoment tijdens hoekenwerk op vrijdag + Zorgmomenten o.l.v juf Tineke

12 Rapport 5 rapporten (data zie infobrochure online)
eerste 2 rapporten: doelstellingrapporten na januari : 2 x rapport dagelijks werk juni: eindrapport = resultaten eindtoetsen bijlage december - juni rapport sociale vaardigheden: axenroos attituderapport oudercontact maakt u zich zorgen, wacht niet tot een oudercontact!

13 Brengen en afhalen van de kinderen
opvang mogelijk vanaf 7u30 betalend tot 8u00. Ook na school betalend van 16u00 tot 18u00 gelieve steeds op tijd op school te zijn  storen van de les en vervelend gevoel voor de laatkomer zelf. kleine speelplaats is voorzien voor de wachtende ouders: rij voor de leerlingen die afgehaald worden indien iemand anders uw kind komt ophalen of verandering in afhaalsituatie: noteren in agenda of secretariaat verwittigen!

14 Speeltijden en maaltijden
speeltijd om 10u20 en om 14u30 middagpauze van 12u15 tot 13u35 fruit (voormiddag) / gezonde koek of fruit (namiddag) en water (voorkeur voor flesje of beker met schroefdop) maaltijdlijst tijdig indienen! boterhammen in een brooddoos.

15 Nog even napraten… prepaid maximumfactuur (85 euro)
luis ze erin ;-)! 4x per jaar luizencontrole toiletgebruik: liefst tijdens de speeltijd, als het moet ook tijdens de les. turnen en zwemmen  turnen: shortje en schoolt-shirt

16 oudercomité zkt leden. Zin in? Laat van je horen!

17 Vragen?


Download ppt "Infomoment eerste leerjaar A"

Verwante presentaties


Ads door Google