De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

OiO bijeenkomst 8 Bèta-groep.

Verwante presentaties


Presentatie over: "OiO bijeenkomst 8 Bèta-groep."— Transcript van de presentatie:

1 OiO bijeenkomst 8 Bèta-groep

2 Professional Development
Bausmith & Barry Video – teaching practices aligned with common core standards Van Driel & Berry Prof. dev. should be constructivist and situative rather than behavioral approaches Hiebert & Morris Teaching quality is not teacher quality (Finding right teachers is not like finding right professional quarterbacks) Share evidence based resources (annotated lesson plans + assessment) Jansen, Westbroek, Doyle practice-based bridging strategy for high school biology teachers to enact open-inquiry labs

3 Highlights 2032

4 Interdisciplinariteit
een interdisciplinaire aanpak [is] nodig om leerlingen een dieper en meer samenhangend inzicht in de leerstof te geven en ook om hun leermotivatie te vergroten. De grote uitdagingen waarmee de huidige en toekomstige generaties te maken hebben en krijgen, laten zich niet ‘opsluiten’ in aparte vakken.

5 Maatwerkdiploma Het Platform tekent daarbij aan dat leerlingen niet elk onderdeel op hetzelfde niveau hoeven af te sluiten.

6 21st century skills Gezien de huidige technologische ontwikkelingen, bijvoorbeeld als het gaat om robotisering of slimme communicatie tussen technologie, vindt het Platform het belangrijk dat leerlingen leren de essentie van computertechnologie te begrijpen en computers kunnen inzetten om een probleem op te lossen. Computational thinking richt zich op de vaardigheden om problemen op te lossen waar veel informatie, variabelen en rekenkracht voor nodig zijn. Het gaat om een verzameling denkprocessen, zoals logisch redeneren, patroonherkenning en systematisch denken. Die leert een leerling door technologie te gebruiken, bijvoorbeeld door kennis te maken met programmeren, te werken met robotica en te experimenteren met 3D-printing. Zulke activiteiten wekken de interesse van leerlingen en geven ze een voldoende basis mee om zich, desgewenst, in deze richting te specialiseren. Leerlingen kunnen dergelijke kennis en vaardigheden ook opdoen zonder technologie, bijvoorbeeld door middel van zogeheten ontwerpend denken en leren.

7 Vaardig, aardig en waardig
Het Platform vindt dat burgerschap een prominentere positie in de vaste kern van het onderwijsaanbod moet krijgen dan nu het geval is. Voor leerlingen betekent dat dat ze sociale en maatschappelijke competenties opdoen, een moreel kompas ontwikkelen, zich op gemeenschappelijke waarden ori‘nteren en ontdekken hoe die een rol spelen in de omgang met anderen, ook wanneer opvattingen over waarden botsen.

8 Visies op het proces van onderwijsvernieuwing
Parlementair onderzoek (Dijsselbloem) How the world’s most improved school systems keep getting better (McKinsey) Flip the System (René Kneijber & Jelmer Evers)


Download ppt "OiO bijeenkomst 8 Bèta-groep."

Verwante presentaties


Ads door Google