De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Luke van der Palen Paul Basten C4

Verwante presentaties


Presentatie over: "Luke van der Palen Paul Basten C4"— Transcript van de presentatie:

1 1850-1900 Luke van der Palen Paul Basten C4
Kunstgeschiedenis Luke van der Palen Paul Basten C4

2 Wat zijn de belangrijkste sociaal maatschappelijke gebeurtenissen?
Industriële revolutie, mensen trekken van het platteland naar de stad om daar werk te zoeken. Steden groeien snel, mensen leven in kleine woningen, heel dicht op elkaar. Wat zijn de belangrijkste sociaal maatschappelijke gebeurtenissen?

3 Wagner Chopin Belangrijke musici. Romantiek: Walkürenritt (1876)
Nocturne Op. 9 No. 2 Belangrijke musici.

4 Belangrijke kunstenaars.
Realisme: Gustave Courbet l'Atelier du peintre Hij schilderde taferelen uit het dagelijks leven. Zijn invloed op de Franse schilderkunst van de negentiende eeuw was groot. Maakte hij de werkelijkheid niet mooier dan ze was Belangrijke kunstenaars.

5 Belangrijke kunstenaars.
Realisme: Édouard Manet Le Bar aux Folies – Bergère In de jaren 1860 maakte Manet veel werk met Spaanse thema's Manet wordt soms beschouwd als impressionist, maar dit is niet juist, hoewel hij later wel door hen beïnvloed werd. In die tijd waren er nauwelijks andere gelegenheden voor schilders om hun werk aan het publiek te tonen Belangrijke kunstenaars.

6 Belangrijke ontwerpers.
Michael Thonet Stoel nr. 14 Johan Vaaler Paperclip. Belangrijke ontwerpers.

7 Welke andere kunstenaars kun je uit deze periode benoemen?
Théodore Rousseau Jean François Millet Diego Velazquez Charles-François Daubigny Jules Dupré Welke andere kunstenaars kun je uit deze periode benoemen?

8 Hoe verhouden deze gebeurtenissen zich?
Muziek: Als reactie op de industriële revolutie probeert de mens te ontsnappen aan de werkelijkheid en zoekt zijn toevlucht in de wereld van dromen, religie, fantasie, sprookjes, mythologie, occultisme, het buitenaardse, de idealisering van de natuur. Ontwerpers: Door de industriële revolutie werden producten veel sneller en goedkoper gemaakt waardoor de producten toegankelijker werden voor een grotere doelgroep. Kunstenaars: Het realisme was een stroming in de 19e eeuwse beeldende kunst en literatuur, waarin gestreefd werd naar het weergeven van de (maatschappelijke) werkelijkheid. De stroming was vooral sterk in Frankrijk rond het midden van de eeuw en wordt gezien als reactie op de Romantiek. Hoe verhouden deze gebeurtenissen zich?

9 Bedankt voor uw aandacht !
Einde presentatie Bedankt voor uw aandacht !


Download ppt "Luke van der Palen Paul Basten C4"

Verwante presentaties


Ads door Google