De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De vergelijking compleet

Verwante presentaties


Presentatie over: "De vergelijking compleet"— Transcript van de presentatie:

1 De vergelijking compleet
Het kunnen herkennen van vergelijkende geografische vragen Het goed lezen van een vergelijkende geografische vraag Het goed kunnen formuleren van een antwoord op een vergelijkende geografische vraag Het kunnen reviseren van een antwoord op een vergelijkende geografische vraag

2 Vergelijkende vraag Gevraagd naar overeenkomst en/of verschil…
Maar dan? Leg uit dat voor een natuurramp in Thailand er in Nederland waarschijnlijk veel meer geld ingezameld zal worden dan voor een natuurramp in Myanmar. (2p) (oorzaak en gevolg) Je hebt inmiddels herkend dat er gevraagd naar overeenkomst en/of verschil, maar dan? Recent op toets gehad, gingen veel de fout in.

3 Het lezen van de vraag Stappenplan: jezelf vragen stellen
Wat wordt er vergeleken? Waarop wordt er vergeleken? Wat zijn op deze onderdelen de verschillen en overeenkomsten? Leg uit dat voor een natuurramp in Thailand er in Nederland waarschijnlijk veel meer geld ingezameld zal worden dan voor een natuurramp in Myanmar. (2p) (oorzaak en gevolg) Bij de derde: als er gevraagd word naar een verschil maar je weet wel een overeenkomst, weet je iig al dat dit het niet zal zijn

4 Leg uit dat voor een natuurramp in Thailand er in Nederland waarschijnlijk veel meer geld ingezameld zal worden dan voor een natuurramp in Myanmar. (2p) Wat wordt er vergeleken? Thailand en Myanmar worden met elkaar vergeleken. Waarop wordt er vergeleken? De hoeveelheid geld dat ingezameld zou worden in Nederland na een natuurramp. In welke opzichten zijn ze vergelijkbaar: Bijvoorbeeld allebei landen in Zuidoost-Azië In welke opzichten zijn ze verschillend? De bekendheid van de landen in Nederland: Thailand erg toeristisch en bekend; Myanmar pas net enige openheid na dictatuur en dus stukken minder toeristisch en bekend. Thailand wel een stuk welvarender en verder ontwikkeld dan Myanmar. Grotere politieke vrijheid in Thailand ten opzichte van Myanmar. Maar de leerlingen moeten hieruit de juiste kiezen, wat zouden doorslaggevende redenen kunnen, welke zijn in dit geval juist niet relevant. In dit geval naar oorzaak en gevolg gevraagd, wat zijn nou redenen, wanneer je Thailand en Myanmar tegen elkaar afzet, dat er meer geld word ingezameld in NL.

5 Opdracht: Krijgt een vel uitgedeeld met 5 vragen
Geef in tweetallen aan: Wat wordt er vergeleken? Waarop wordt er vergeleken? Wat zijn op deze onderdelen de verschillen en overeenkomsten?


Download ppt "De vergelijking compleet"

Verwante presentaties


Ads door Google