De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Aan de slag.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Aan de slag."— Transcript van de presentatie:

1 Aan de slag

2 Examenvorm versus uitvoerbaarheid

3 Ervaring met de examens bij keuzedelen
Verschil in examen bij een kwalificatie of keuzedeel? Uitgangspunten voor een examen bij een keuzedeel. Voorbeelden van onuitvoerbare examens bij keuzedelen?

4 Ontvangen wensen – uitvoering examen keuzedelen
1 examen voor een keuzedeel. Het theorie-examen. Examineer in de beroepspraktijk. Maak 1 variant van een examen voor een keuzedeel, onafhankelijk van de context waarin de student zich bevindt. Maak 1 variant van een examen voor een keuzedeel, ongeacht het niveau waar deze aan gekoppeld is. Complexiteit van het examen niet te hoog.

5 1 examen voor het keuzedeel
Keuzedeel praktijkopleider Dilemma: hoe kan dit keuzedeel met 1 examen worden geëxamineerd?

6 Keuzedeel Verdieping oogzorg: binoculair zien en anamnese
Een theorie-examen Keuzedeel Verdieping oogzorg: binoculair zien en anamnese Dilemma: Kan dit keuzedeel middels een theorie-examen worden geëxamineerd, terwijl de werkprocessen enkel uit vaardigheden bestaan?

7 Examineer in de beroepspraktijk
Keuzedeel deelmarkten vervoer 1 Dilemma: hoe kan dit examen in de beroepspraktijk plaatsvinden wanneer een student zich moet verdiepen in een andere deelmarkt dan waar hij stage loopt?

8 1 variant - contextonafhankelijk
Keuzedeel verkenning van de haven Dilemma: studenten werken in verschillende havens, denk aan Rotterdam, IJmuiden, etc. Hoe kun je de kennis van een haven examineren wanneer de student hier niet werkzaam in is. Mag je deze kennis ook verwachten?

9 1 variant – niveau onafhankelijk
Keuzedeel opslag gevaarlijke stoffen of oriëntatie op ondernemerschap Keuzedelen gekoppeld aan niveau 2, 3 en 4. Dilemma: Kan voor het keuzedeel hetzelfde examen ontwikkeld worden? Bijvoorbeeld: moet een student van niveau 2 hetzelfde weten over het opslaan van gevaarlijke stoffen als een student van niveau 4. Bijvoorbeeld: Is ondernemerschap op niveau 2 wel vergelijkbaar met ondernemerschap op niveau 4?

10 Complexiteit van het examen
Keuzedeel bereidt gerechten Kwalificatie kok Dilemma: De inhoud van het keuzedeel is gelijk aan de 1e kerntaak van de kwalificatie. Kan hiervoor hetzelfde examen ingezet worden?

11 Bestaat er een ideaal examen voor een keuzedeel?


Download ppt "Aan de slag."

Verwante presentaties


Ads door Google