De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Openstaande discussies B&I

Verwante presentaties


Presentatie over: "Openstaande discussies B&I"— Transcript van de presentatie:

1 Openstaande discussies B&I
Voorstel aanpak 2 september 2014

2 Agenda Inventarisatie openstaande discussies Analyse van de lijst
Backwards-compatibility Voorstel aanpak Besluitvorming: aanpak Vergelijking release types Besluitvorming: release type 2

3 Inventarisatie openstaande discussies
Lijst openstaande items verzameld op basis van: 48 items uit ETIM portal 3 items uit de notulen CCS 27 mei 2014 2 additionele correcties (gevonden door GS1) Totaal = 53 openstaande discussies (15 must, 11 should, 27 could)

4 Analyse van de lijst Waarom een score?
Om de openstaande discussies te kunnen sorteren en de besluitvorming inzichtelijker en transparanter te maken. Hoe is de score berekend? De score is berekend op basis van het belang dat door de sector gegeven was aan een item (must = 1 could = 2 en should = 3) en de complexiteit die een wijziging aan de implementaties toevoegt (aanscherping of vereenvoudiging = 1, neutraal= 2, toegevoegde complexiteit = 3). Hoe lager de score des te meer waarde een item heeft (meer voordelen voor de implementatie)

5 Backwards-Compatibility
Backwards-compatible (BC): Wijzigingen die geen verstoringen veroorzaken voor gebruikers die een oudere versie van de berichten nog hanteren. Denk aan toegevoegde (optionele) inhoud zoals nieuwe optionele attributen. Documentatie wijzigingen zijn altijd BC. Backwards-compatible (NBC) Wijzigingen op fundamentele aspecten van de berichten die niet meer werken zonder dat alle handelspartners hun implementaties vernieuwen. Bijvoorbeeld, denk aan het hernoemen van een attribuut, wijzigingen in de cardinaliteit (optioneel naar mandatory), het verwijderen van codes in een lijst. De backwards-compatibility is dus uitsluitend op technische aspecten gebaseerd en is van belang in het bepalen van de type release BC of NBC.

6 Backwards-Compatibility
Must Should Could Totaal BC 6 4 8 18 NBC 10 22 Eventueel BC 1 3 9 13 15 11 27 53

7 Voorstel aanpak – Akkoord?
Release type bepalen (Maintenance of Major) Scope vaststellen (score) Voorstel geaccordeerd Definitief voorstel Review voorstel Goedkeuring voorstel CCS Doorvoeren in release Geen consensus / onbekend GS1 NL bepaalt eigenaar CCS accordeert toewijzing Eigenaar maakt voorstel Voorstel wordt besproken

8 Besluitvorming: Aanpak
Gaat de sector B&I akkoord met dit voorstel?

9 Vergelijking release types
BC NBC Wat zit er in? Alleen BC items ( d.w.z. tot maximaal 31 items = 18 BC + 13 eventueel BC wijzigingen) Eventueel alle 53 items (afhankelijk van de prioriteit en toestemming van de sector) Pro’s Minder kosten voor de keten Beperkte impact: wordt geïmplementeerd alleen door degenen die de nieuwe inhoud nodig hebben Geen sectorbrede uitrol nodig Bevat ongeveer 50% van de openstaande punten Mogelijkheid om alle items mee te nemen in de release Con’s NBC punten moeten nog wachten tot een toekomstige (major release) afnemers moeten met hun handelspartners overleggen om af te stemmen of meerdere versies van de berichten in gebruik blijven Hoge kosten voor de sector Iedereen moet zijn implementatie aanpassen zelfs als er geen behoefte is aan alle wijzigingen Uitrol moet gepland en gecoördineerd met de hele sector Ontwikkeling duurt langer Nuttig als… implementatie binnen een sector nog in een vroegere fase is. de budget en resources beperkt zijn bij partijen die de berichten willen implementeren nog meer wijzigingen verwacht zijn op de huidige versie van de berichten (m.a.w. sector is nog in een “fine-tune” stadium) nieuwe functionaliteiten voor de hele sector op één keer moeten worden uitgerold.

10 Besluitvorming: type release
Voor welke type release kiest de sector B&I?


Download ppt "Openstaande discussies B&I"

Verwante presentaties


Ads door Google