De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

hvchuisvuilcentrale groep7

Verwante presentaties


Presentatie over: "hvchuisvuilcentrale groep7"— Transcript van de presentatie:

1 16-03-2017 hvchuisvuilcentrale groep7
Trifolium Leyla, Jade, Cody, Dominique, Tom, Romy, Renzo, Tarik, Alexander, Sean-Andrew

2 inhoud wat is compost? wat waren onze vragen+antwoorden
wat was het interessants? verslag van de dag einde

3 wat is compost Compost wordt gemaakt van GFT afval.
Daarom is compost 100% natuurlijk. Het proces gaat erg langzaam maar dan heb je wel wat. Het proces om compost te maken duurt zeven weken. Wormen en andere kleine dieren helpen dit proces verder. Compost kan je gebruiken als mest maar ook om biogas te maken. Om compost te maken heb je ook schimmels en bacteriën nodig. Bij het maken van compost komt er co2 vrij. Compost heeft een vochtige omgeving nodig ongeveer van 70 graden daardoor gaan de bacteriën en schimmels compost van maken.

4 wat waren onze vragen+antwoorden
1.hoeveel mensen werken hier … 9 2.hoelang duurt het compostproces … 3 weken 3.hoelang werken ze hier … 8 uur per dag 4.hoeveel compost wordt er per jaar gemaakt … 60/70 ton 5. hoeveel graden is zo een composthoop…..55 tot 60 graden

5 wat was het interessants
1. Wij vonden de kamer waar je haar naar toe werd gezogen en in die kamer leek het net alsof het regende door al het vocht.

6 verslag van de dag we kwamen aan met het busje en toen werden we verwelkomd door een man genaamd frank die bij het HVC werkte. toen kregen we hesjes en een helm die we moesten aantrekken maar we hadden verschillende soorten helmen. een blauwe helm was: bezoeker die hadden wij. kregen we een rondleiding van het HVC. als eerste gingen we naar een grote hoop gft. daar zaten allemaal plastic stukjes in en zelfs glas. en boven de grote hoop was een hijskraan. toen gingen we verder naar een soort kantoor. daar hadden we een vraag hoeveel mensen er daar werkte. het antwoord daarop was: 9 mensen. tijdens dat de man allemaal vertelde ging er iemand op de stoel zitten met allemaal knopjes. en hij bestuurde de hijskraan. en die hijskraan verplaatste die groote hoop gft naar de goede plaats.

7 einde


Download ppt "hvchuisvuilcentrale groep7"

Verwante presentaties


Ads door Google