De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Job 19:25-27 Jobs (ver)losser.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Job 19:25-27 Jobs (ver)losser."— Transcript van de presentatie:

1 Job 19:25-27 Jobs (ver)losser

2 Behoefte aan een (ver)losser
Job 9:2 Hoe kan een mens in zijn recht staan tegenover God? Job 9:15 Ik kan slechts mijn rechter om genade smeken. Job 9:33 Was er maar iemand die die tussen ons rechtsprak Job 17:3 Wie staat er anders voor mij in? Job 19:25-27 Ik weet: mijn redder leeft, en hij zal ten slotte hier op aarde ingrijpen. Hoezeer mijn huid ook is geschonden, toch zal ik in dit lichaam God aanschouwen. Ik zal hem aanschouwen, ik zal hem met eigen ogen zien, ik, geen ander, heel mijn binnenste smacht van verlangen.

3 Heeft u weleens een moment gehad in uw leven dat u de behoefte had aan iemand die voor u zou spreken? Wat waren toen de omstandigheden? Bent u zelf wel eens de partij geweest die eigenlijk medelijden had moeten tonen, maar juist het tegenovergestelde deed? Wat gebeurde er dat u zich realiseerde dat u de verkeerde insteek had genomen in het gesprek of de ondersteuning?

4 Goël = Losser Exodus 6:6 “Ik zal de last die de Egyptenaren jullie opleggen van je afnemen, ik zal jullie uit je slavenbestaan bevrijden. Met opgeheven arm zal ik jullie verlossen en de Egyptenaren zwaar straffen.” Exodus 15:13 “U bevrijdde dit volk en ging het liefdevol voor.” Leviticus 25 en Ruth 4 – voorbeelden van lossers Job 3:5 “Laat het diepste donker hem omhullen, een dichte wolk hem bedekken en een zonsverduistering hem teisteren.”

5 Bent u wel eens een “losser” geweest voor een vriend, familielid of uw kinderen? Hoever zou u gaan in het beschermen, verlossen uit armoede of ellende als het om een vriend gaat? En als het om een familielid gaat? En Als het om uw eigen kind gaat? Heeft u, net zoals Job, het vertrouwen dat er wel een “losser” zal zijn las u in de ellende of armoede zit? Wie denkt u dat dat zou zijn?

6 Job en het leven van Jezus
Job als voorafschaduwing van het leven van Jezus Beiden leden onschuldig Beiden waren onderdeel van een groter kosmisch conflict Beiden deden, door hun lijden, uiteindelijk voorspraak voor anderen. Ik ben in woede ontstoken tegen jou en je twee vrienden, omdat jullie niet juist over mij hebben gesproken, zoals mijn dienaar Job. Welnu, neem elk zeven jonge stieren en zeven rammen, ga daarmee naar mijn dienaar Job, zodat jullie een offer kunnen brengen voor jezelf. Job, mijn dienaar, zal voor jullie bidden, want ik ben alleen hem goed gezind. Dan zal ik jullie niet blootstellen aan schande, ook al hebben jullie niet juist over mij gesproken, zoals mijn dienaar Job. (Job 42:7,8)

7 Job kon uiteindelijk door zijn lijden zijn spottende vrienden redden
Job kon uiteindelijk door zijn lijden zijn spottende vrienden redden. Helpt dit misschien als u zelf lijdt? Dat u misschien in en door uw lijden andere mensen kunt helpen? Het boek Job kent meerdere lagen, welke lagen spreken u het meest aan? Waarom? In hoeverre denkt u dat God het lijden veroorzaakt, toelaat of juist gebruikt? Is dat altijd hetzelfde of doet God alle drie (het lijden veroorzaken, toelaten en gebruiken) op verschillende momenten? Vindt u het onderscheid ook belangrijk of juist niet?


Download ppt "Job 19:25-27 Jobs (ver)losser."

Verwante presentaties


Ads door Google