De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Informatieavond van de berengroep

Verwante presentaties


Presentatie over: "Informatieavond van de berengroep"— Transcript van de presentatie:

1 Informatieavond van de berengroep 2016-2017

2 Doel van de avond Voorstellen
Informatie over de dagindeling/schooljaar Diversen/ ruimte voor vragen

3 Datamuur

4 Dagindeling en hulpjes
Hulpjes van de dag mogen die dag naast de juf zitten, dag met knijper aangeven, kalender afscheuren, vooraan in de rij, eerst kiezen bij het kiesbord, eerst kiezen uit de schuur en nog veel meer.

5 Inloop Twee keer in de week is er inloop op dinsdagochtend en vrijdagochtend. Bij de inloop werken ze met ontwikkelingsmateriaal. Wanneer u ‘s ochtends binnenkomt kunt u met uw kind het spel bekijken en hem of haar op weg helpen. Daarna verlaat u rustig de klas.

6 Kring

7 Trefwoord

8 Spelen en werken In de klas wordt gespeeld en gewerkt maar ook op de gang. Daar spelen ze in de bouwhoek, in het speelhuis en werken met de computer. Het speelhuis wordt per thema aangepast. Het kiesbord speelt hierin een belangrijke rol. Ze hebben 1 verplicht werkje in de week en de rest van de week kiezen ze zelf waar ze gaan spelen en werken. Tijdens de speelwerktijd zijn er twee of drie rondes. We gebruiken daarvoor de oranje tijd (20 min.). We geven aan wanneer de tijd voorbij is en daarna mogen ze iets anders kiezen maar hoeft niet. Als je iets gekozen hebt blijf je daar tot de tijd voorbij is.

9 Eten en drinken Geef uw kinderen niet te veel mee en geen chocolade of chocolade koekjes. Om 10 uur fruit en wat drinken. Dit blijft in de rugtas op de gang. De lunch gaat in de koelkast.

10 Gymnastiek, een spelles
Twee vaste momenten in de week

11 Gymnastiek, een les met groot materiaal

12 Lunchpauze

13 Buiten spelen

14 Villa Letterpret Dit jaar beginnen we voor het rekenonderwijs met de Rekenflat

15 Rekenflat

16 Reken- of taalactiviteit
Verwerking in de reken- en taalhoek

17 Muziek

18 Zonnetje van de week

19 Schrijven Voorbereidende schrijfoefeningen.

20 Schooltelevisie Zoeken een aflevering op die bij het thema past
Leerdoelen Na het zien van het televisieprogramma en het werken met het begeleidend materiaal kunnen de kinderen vertellen: - Wat een timmerman doet - Je moet altijd vragen als je iets wilt lenen - Van hout kun je heel veel maken Kernwoorden Timmerman Hout Planken Werktafel Gereedschap Bouwen Sociaal-emotioneel Iemand helpen Stiekem doen Onhandig zijn Zoeken een aflevering op die bij het thema past

21 Diversen ROC Stagiaire: Kimberly aanwezig op ma. en di.
Onderbouw assistent: Ivonne Hopman aanwezig op woensd, dond,vrijd. Foto’s website: en facebook Klassenouders dit jaar: Nathalie Kevelham en Linda Mulder Zelfstandigheid groep 2

22 Vragen/opmerkingen


Download ppt "Informatieavond van de berengroep"

Verwante presentaties


Ads door Google