De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wil je mentor worden? www.bestuurszaken.be/diversiteitsbeleid.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wil je mentor worden? www.bestuurszaken.be/diversiteitsbeleid."— Transcript van de presentatie:

1 Wil je mentor worden?

2 Overzicht Voorgeschiedenis
Wat bestaat er binnen de VO? > Getuigenissen Wie willen we bereiken met ons mentorproject? Wat willen we bereiken met ons mentorproject? Hoe pakken we het aan en welke ondersteuning bieden wij? Brainstormsessie: wat kunnen we vanuit de dienst nog doen?

3 1. Voorgeschiedenis Sectoraal akkoord 2005-2007
“Een van de mogelijkheden na een perspectiefgesprek is het opnemen van een andere rol binnen de eigen functie (zoals bv peter/meterschap, coaching of rol van mentor). Dit wordt gestimuleerd, vooral voor 50- plussers. Het is echter geen recht: er moeten rollen beschikbaar zijn en men moet ook over de competenties beschikken om die rol in te vullen.”

4 1. Voorgeschiedenis Strategisch Gelijkekansen- en diversiteitsplan “Wij zorgen voor verhoogde instroom van kansengroepen via diversiteitstages en mentorshipprojecten. De DDB zal het netwerk van de aanbieders van stages, mentorshiptrajecten, etc. samenbrengen met de onderwijsinstellingen, begeleidingsinitiatieven en zal het diversiteitsaspect van stagebeleid van de Vlaamse overheid verder uitwerken.”

5 2. Wat bestaat er binnen de VO?
Geen formele mentorprojecten maar wel: Stagebegeleiders Netwerk van coaches Wo_Mentoring ( ) Peter-/meterschap voor nieuwe werknemers Onderdeel in toolbox voor ervan werknemers

6 Getuigenissen Özge Akarsu en Kerkyra Myrilla
Hélène Coene –Mahboubeh Kafi

7 3. Wie willen we bereiken?

8 4. Wat willen we bereiken? Doelstellingen voor zowel mentoren als mentees Verschillende doelstellingen afhankelijk van doelgroep Doel mentees: uitbouwen van netwerk en leren van skills Doel mentoren: ontdekken, bespreken en stimuleren talenten  If you cannot see where you’re going, ask someone who has been there before (Lee Norris)

9 5. Hoe pakken we het aan? najaar 2016: oproep door DDB naar nieuwe mentoren voorjaar 2017: generieke opleiding geïnteresseerde mentoren voorjaar 2017: matchen duo’s door de dienst Diversiteitsbeleid voorjaar 2017: kick off evenement met alle mentoren/mentees : intensieve begeleiding door drie verantwoordelijken binnen de dienst Diversiteitsbeleid met ruimte voor intervisie

10 5. Welke ondersteuning bieden wij?
Opleidingen voor mentoren: ontwikkelen vaardigheden Verspreiden van ondersteunende gids voor de mentoren Matchen van mentoren en mentees tijdens voorjaar 2017 Kick off en kick out evenement + intervisie en begeleiding Centraal contactpersoon voor vragen en/of bezorgdheden

11 6. Brainstormsessie Wat zijn volgens jou de belangrijkste kwaliteiten waarover een mentor moet beschikken? Wat zijn volgens jou essentiële eigenschappen die een mentorproject waardevol maken voor mentor en mentee? Welke ondersteuning is voor jou cruciaal om mentor te worden?

12 Vragen? Contacteer Greta Gryson: greta.gryson@kb.vlaanderen.be
Contacteer Recep Bas: Contacteer Ilse Deceuninck:


Download ppt "Wil je mentor worden? www.bestuurszaken.be/diversiteitsbeleid."

Verwante presentaties


Ads door Google