De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

5 TIPS voor een effectieve veiligheidsvoorlichting Arbobekwaam

Verwante presentaties


Presentatie over: "5 TIPS voor een effectieve veiligheidsvoorlichting Arbobekwaam"— Transcript van de presentatie:

1 5 TIPS voor een effectieve veiligheidsvoorlichting Arbobekwaam
Zo zorg je ervoor dat ze je boodschap horen!

2 1 Wees klantgericht Stem je boodschap af op je doelgroep.
Houd rekening met diepgang per niveau. Maak een vertaalslag naar de eigen werkplek. Natuurlijk zijn er de verplichte onderwerpen conform Arbowet, maar vergeet ook vooral niet te vragen waar men zelf behoefte aan heeft!

3 2 Gebruik een kalender Je voorlichting is als het goed is afgestemd op de risico’s uit je RI&E. Dus je kent de risico’s van je bedrijfsvoering. En dus kun je een jaarkalender maken van de onderwerpen waarover je periodiek wilt voorlichten.

4 3 Verschillende kanalen
Voorlichting kan via verschillende kanalen. Om een zo groot mogelijke groep te bereiken, gebruik je verschillende media. Enkele mogelijkheden zijn: Groepsgewijs of één op één mondeling voorlichten Opleiding / training Folders / brochures / intranet / nieuwsberichten

5 4 Denk na over intervallen
Alleen voorlichting over gevaarlijke stoffen (ivm CMR) kent een verplichte jaarlijkse interval. Overige intervallen op basis van de risico’s. Arbowet, art. 8 stelt: “De werkgever zorgt ervoor dat de werknemers doeltreffend worden ingelicht over de te verrichten werkzaamheden en de daaraan verbonden risico's, alsmede over de maatregelen die erop gericht zijn deze risico's te voorkomen of te beperken.”

6 5 Wees flexibel Naast een gestructureerde voorlichting op basis van een jaarkalender, is het relevant om wel flexibel te blijven. Ga in op wat er leeft en wat actueel is. Zo blijf je relevant en wordt de voorlichting van meerwaarde gezien.

7 Heb je vragen of opmerkingen?
Ga nu naar en laat het me weten!

8 Ludolf Prins Arbobekwaam


Download ppt "5 TIPS voor een effectieve veiligheidsvoorlichting Arbobekwaam"

Verwante presentaties


Ads door Google