De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

VERO Fietsroute 2016-2017.

Verwante presentaties


Presentatie over: "VERO Fietsroute 2016-2017."— Transcript van de presentatie:

1 VERO Fietsroute

2 1. Vertrek Veldenstraat schoolpoort
Klaar staan om te vertrekken op het verkeersplateau voor de schoolpoort. Kijken naar links en rechts voor aankomend verkeer. Als er geen aankomend verkeer is, vertrekken naar links richting Brusselsesteenweg.

3 Veldenstraat Smalle straat met tegenkomend verkeer en geparkeerde wagens aan beide kanten. Niet te dichts langs geparkeerde wagens rijden voor openzwaaiende autodeuren.

4 2. Rechtsaf op fietspad Brusselsesteenweg
Richting aangeven en bocht kort nemen. Voorrang verlenen aan de voetgangers op het voetpad en fietsers die al op het fietspad rijden. Blauw verkeersbord duidt het fietspad aan. Opletten aan de oprit van de SPAR winkel! Afslaand en uitrijdend verkeer moet voorrang geven.

5 3. Kruispunt Brusselsesteenweg – Pareipoelstraat rechtdoor
Kruispunt voorrang aan rechts dus uitkomend verkeer heeft voorrang. Zo nodig stoppen, correct afstappen of voet aan de grond zetten en daarna terug veilig vertrekken. Opletten voor verkeer dat van de Brusselsesteenweg afslaat in de Pareipoelstraat.

6 4. Kruispunt Brusselsesteenweg – Mechelsveldstraat rechtdoor
Kruispunt voorrang aan rechts dus uitkomend verkeer heeft voorrang. Zo nodig stoppen en correct afstappen of voet aan de grond zetten en daarna terug veilig vertrekken. Opletten voor verkeer dat van de Brusselsesteenweg afslaat in de Mechelsveldstraat.

7 5. Linksaf op Europalaan (2 keer oversteken)
Voorrang verlenen aan fietsers en voetgangers die aan het oversteken zijn of die van rechts komen. Zo nodig stoppen, correct afstappen of voet aan de grond zetten en daarna terug veilig vertrekken. 1ste keer oversteken: Aan het STOP-bord correct afstappen of voet aan de grond zetten. Kijken naar links en rechts voor aankomend verkeer en pas als er geen verkeer meer aankomt oversteken. 2de keer oversteken: Na de 1ste keer oversteken linksaf slaan. Bij het oversteken hebben fietsers voorrang (beschermde oversteekplaats aangeduid met lange witte strepen). Toch steeds letten op het aankomend verkeer!

8 6. Kruispunt Europalaan (3 keer oversteken)
Bij het naderen van het kruispunt voorrang verlenen aan overstekende fietsers en voetgangers. 1ste keer oversteken: Zo nodig stoppen aan de verkeerslichten en correct afstappen of voet op de grond zetten. Bij groen licht voor fietsers in 1 keer volledig oversteken, niet stoppen in het midden van de weg op het vluchteiland. Opletten voor verkeer dat rechtsaf slaat. 2de keer oversteken: Na de 1ste keer oversteken goed uitkijken voor fietsers die van achteruit komen. Opletten dat je bij het stilstaan niet in de weg staat voor fietsers die rechtsaf slaan. 3de keer oversteken: Na de 2de keer oversteken goed uitkijken voor fietsers die van achteruit komen. Opletten voor verkeer dat rechtsaf slaat, deze hebben al iets sneller groen dan de fietsers.

9 7. Kruispunt Europalaan – Brusselsesteenweg rechtdoor
Voorrang verlenen aan fietsers en voetgangers die aan het oversteken zijn of die van rechts komen. Bij het oversteken hebben fietsers voorrang (beschermde oversteekplaats aangeduid met lange witte strepen). Toch steeds letten op het aankomend verkeer!

10 8. Kruispunt Europalaan – Mechelsveldstraat rechtdoor
Kruispunt met voorrang aan rechts voor automobilisten (aangeduid met rode driehoek met zwart kruis). Bij het oversteken hebben fietsers voorrang (beschermde oversteekplaats aangeduid met lange witte strepen). Toch steeds letten op het aankomend verkeer!

11 9. Kruispunt Europalaan – J. Hellemansstraat rechtdoor
Kruispunt met voorrang aan rechts voor automobilisten (aangeduid met rode driehoek met zwart kruis). Bij het oversteken hebben fietsers voorrang (beschermde oversteekplaats aangeduid met lange witte strepen). Toch steeds letten op het aankomend verkeer!

12 10. Kruispunt Europalaan – E. De Soleilstraat rechtdoor
Kruispunt met voorrang aan rechts voor automobilisten (aangeduid met rode driehoek met zwart kruis). Bij het oversteken hebben fietsers voorrang (beschermde oversteekplaats aangeduid met lange witte strepen). Toch steeds letten op het aankomend verkeer!

13 11. Kruispunt Europalaan – Geerdegem Schonenberg rechtsaf
Voor het afdraaien de richting aangeven met de arm. Goed kijken naar links en rechts en kijken naar het van achteruit komend verkeer. Zo nodig stoppen, correct afstappen of voet aan de grond zetten en daarna terug veilig vertrekken. Kort rechtsaf draaien op de rijbaan.

14 Geerdegem Schonenberg
Rechts van het verkeerseiland blijven zoals aangeduid door het verkeersbord.

15 Spoorwegtunnel Geerdegem Schonenberg
Voorrang verlenen aan het aankomend verkeer zoals aangegeven door het verkeersbord. Zo nodig stoppen, correct afstappen of voet op de grond plaatsen en daarna terug veilig vertrekken. Zorgen dat als je moet stoppen, je niet in de weg staat voor het aankomend verkeer. Voor je terug vertrekt steeds goed achterom kijken voor het van achteruit komend verkeer. In de tunnel iets meer naar het midden van de baan gaan zodat auto’s niet kunnen voorbijsteken (te smal).

16 12. Kruispunt Geerdegem Schonenberg – Eggestraat linksaf
Achterom kijken en richting aangeven met de arm. Voorrang verlenen aan het aankomend verkeer. Zo nodig stoppen, correct afstappen of voet aan de grond plaatsen en daarna terug veilig vertrekken. Na het stilstaan altijd even terug achterom kijken en zo nodig richting aangeven. Bocht ruim nemen zodat je mooi op de rechtse rijstrook van de Eggestraat uitkomt.

17 13. Kruispunt Eggestraat – Hombeeksesteenweg rechtsaf
Achterom kijken en richting aangeven met de arm. Voorrang verlenen aan het aankomend verkeer zoals aangegeven door het verkeersbord en haaientanden. Zo nodig stoppen, correct afstappen of voet op de grond plaatsen en daarna terug veilig vertrekken. Kort rechtsaf draaien.

18 14. Hombeeksesteenweg linksaf ingang Vrijbroekpark
Achterom kijken en richting aangeven met de arm. Voorrang verlenen aan het tegemoetkomend verkeer. Zo nodig stoppen, correct afstappen of voet op de grond plaatsen en daarna terug veilig vertrekken. Voor je terug vertrekt steeds goed achterom kijken voor het van achteruit komend verkeer. Bocht ruim nemen

19 15. Hoofdingang Vrijbroekpark
Wie op een rond punt rijdt heeft voorrang op het verkeer dat het rond punt wilt oprijden. Zo nodig stoppen, correct afstappen of voet op de grond plaatsen en daarna terug veilig vertrekken. Het rond punt rondrijden tegen de wijzers van de klok in. Vlak voor het verlaten van het rond punt de arm uitsteken om richting aan te geven.

20 16. Uitgang Vrijbroekpark Vrijgeweidestraat rechtsaf
Achterom kijken en richting aangeven met de arm. De bocht langs de binnenkant nemen.

21 17. Kruispunt Vrijgeweidestraat – Fortuinstraat rechtsaf
Achterom kijken en richting aangeven met de arm. De bocht langs de binnenkant nemen.

22 18. Kruispunt Fortuinstraat – Mgr. Schepperstraat linksaf
Achterom kijken en richting aangeven met de arm. Voorrang verlenen aan het tegemoetkomend verkeer. Zo nodig stoppen, correct afstappen of voet op de grond plaatsen en daarna terug veilig vertrekken. Voor je terug vertrekt steeds goed achterom kijken voor het van achteruit komend verkeer. Bocht ruim nemen

23 19. Kruispunt Mgr. Scheppersstraat – Velkgerstraat rechtdoor
Voorrang verlenen aan het verkeer dat uit de Velkgerstraat komt. Zo nodig stoppen, correct afstappen of voet op de grond plaatsen en daarna terug veilig vertrekken.

24 20. Kruispunt Mgr. Scheppersstraat – R
20. Kruispunt Mgr. Scheppersstraat – R. Doddoensstraat naar Vondelstraat 1ste keer afslaan (rechtsaf naar R. Doddensstraat): Achterom kijken en richting aangeven met de arm. De bocht langs de binnenkant nemen. 2de keer afslaan (onmiddellijk linksaf naar Vondelstraat): Voorrang verlenen aan het tegemoetkomend verkeer. Zo nodig stoppen, correct afstappen of voet op de grond plaatsen en daarna terug veilig vertrekken. Voor je terug vertrekt steeds goed achterom kijken voor het van achteruit komend verkeer. Bocht ruim nemen

25 21. Kruispunt Vondelstraat – Stuivenbergvaart rechtsaf
Achterom kijken en richting aangeven met de arm. De bocht langs de binnenkant nemen. Ondanks voorrang toch steeds goed uitkijken.

26 22. Kruispunt Stuivenbergvaart – Plaisancebrug rechts richting Brusselsesteenweg
Achterom kijken en richting aangeven met de arm. Zo nodig stoppen, correct afstappen of voet op de grond plaatsen en daarna terug veilig vertrekken. Kort draaien rechts op het fietspad.

27 23. Kruispunt Brusselsesteenweg – Ridder Dessainlaan rechtdoor
1ste keer oversteken: Achterom kijken en richting aangeven met de arm. Voorrang geven aan tegemoetkomende fietsers uit de Ridder Dessainlaan. Zo nodig stoppen, correct afstappen of voet op de grond plaatsen en daarna terug veilig vertrekken. Ondanks voorrang op voertuigen toch steeds goed uitkijken. 2de keer oversteken: Zo nodig stoppen aan de verkeerslichten en correct afstappen of voet op de grond zetten. Oppassen dat je bij het stilstaan andere fietsers of voetgangers niet hindert.

28 23. Kruispunt Brusselsesteenweg – Hombeeksesteenweg rechtdoor
1ste keer oversteken: Zo nodig stoppen aan de verkeerslichten en correct afstappen of voet op de grond zetten. Oppassen dat je bij het stilstaan andere fietsers of voetgangers niet hindert. 2de keer oversteken: Voorrang verlenen aan voetgangers die aan het oversteken zijn en tegemoetkomende fietsers. Zo nodig stoppen, correct afstappen of voet op de grond zetten en daarna terug veilig vertrekken. Ondanks voorrang op voertuigen toch goed uitkijken!

29 24. Kruispunt Brusselsesteenweg – Hovenierstraat rechtdoor
Kruispunt voorrang aan rechts dus uitkomend verkeer heeft voorrang. Zo nodig stoppen, correct afstappen of voet aan de grond zetten en daarna terug veilig vertrekken. Opletten voor verkeer dat van de Brusselsesteenweg afslaat in de Hovenierstraat.

30 25. Kruispunt Brusselsesteenweg – Veldenstraat rechtsaf
Achterom kijken en richting aangeven met de arm. Voorrang geven aan voetgangers die rechtdoor stappen. Zo nodig stoppen, correct afstappen of voet op de grond plaatsen en daarna terug veilig vertrekken. Kort rechtsaf draaien.


Download ppt "VERO Fietsroute 2016-2017."

Verwante presentaties


Ads door Google