De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Inzicht krijgen in Ethiek

Verwante presentaties


Presentatie over: "Inzicht krijgen in Ethiek"— Transcript van de presentatie:

1 Inzicht krijgen in Ethiek
1a-te01

2 Doel: Inzicht krijgen in ethiek.
Eigen mening vormen en beargumenteren.

3 Etische waarden: De onderstaande twee video's (elk 15 min.) laten aan de hand van een casus zien hoe ethische waarden (o.a. veiligheid, autonomie, privacy). door zorgprofessionals in het individuele geval kunnen worden gewogen bij de toepassing van toezichthoudende domotica (autonome monitoring) in de psychogeriatrie.

4 Video 1: In de casus van mevrouw Janssen gaat het om het plaatsen van een bewegingssensor. Video 1:casus bewegingsmelder bij een zorgvrager. Vragen bij video 1: A: Welke argumenten zijn er vóór de plaatsing van een senso B: Welke argumenten zijn er tegen de plaatsing van een sensor? C: Voor welke oplossing zou jij kiezen?

5 Video 2: In de casus van mevrouw Meyer gaat het om het toepassen van een key tag en dwaaldetectie. Een key tag is een elektronische sleutel om deuren te openen. Met behulp van dwaaldetectie kan men zien, op een beeldscherm, waar een persoon is, zowel binnen als buiten. Video 2:key tag Vragen bij video 2: A: Welke argumenten zijn er vóór het gebruik van een key tag? B: Welke argumenten zijn er tegen het gebruik van een key tag? C: Voor welke oplossing zou jij kiezen?

6 Opdracht: Maak een kahoot met 6 vragen over Ethiek in de Zorg in groepjes van 4.

7 Test Jezelf ethiek test Kies daar: De grote dagelijkse dilemmatest.
Integriteit. Botsende waarden. Doe het serieus, maar denk niet te lang na over de vragen. Sla je resultaat op. Na het invullen krijg je een beschrijving van jouw stijl bij het omgaan met dagelijkse dilemma' s. Komt het resultaat overeen met hetgeen je dacht . Wie herkent zich in deze test en waarom of juist niet? Maak een korte samenvatting van al 3 testen ,wat is je opgevallen ,wat wist je al van jezelf en wat is nieuw?

8 Leervragen: Stel goede, beroepsinhoudelijke leervragen.
Stel persoonlijke leervragen. Voer leeractiviteiten uit. Laat zien wat je hebt geleerd. Waardeer en reflecteer op het leren. Maak aan de hand van de starr methode een kort verslag van half a4 waar in je antwoord geeft op de bovenste 5 stappen.


Download ppt "Inzicht krijgen in Ethiek"

Verwante presentaties


Ads door Google