De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Bergrede: Mission impossible? #2

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Bergrede: Mission impossible? #2"— Transcript van de presentatie:

1 De Bergrede: Mission impossible? #2
Ben je wel goed wijs?? De Bergrede: Mission impossible? #2

2 De wijze en de dwaze bouwer Mattheüs 7:24-8:1
24 Daarom, ieder die deze woorden van Mij hoort en ze doet, die zal Ik vergelijken met een verstandig man, die zijn huis op de rots gebouwd heeft; 25 en de slagregen viel neer en de waterstromen kwamen en de winden waaiden en stortten zich op dat huis, maar het stortte niet in, want het was op de rots gefundeerd. 26 En ieder die deze woorden van Mij hoort en ze niet doet, zal met een dwaze man vergeleken worden, die zijn huis op zand gebouwd heeft;

3 De wijze en de dwaze bouwer Mattheüs 7:24-8:1
27 en de slagregen viel neer en de waterstromen kwamen en de winden waaiden en sloegen tegen dat huis, en het stortte in en zijn val was groot. 28 Toen Jezus deze woorden had geëindigd, gebeurde het dat de menigte versteld stond van Zijn onderricht, 29 want Hij onderwees hen als gezaghebbende en niet zoals de schriftgeleerden. 8:1 Toen Hij van de berg afgedaald was, volgde een grote menigte Hem.

4 Een wijs man bouwde zijn huis op de rots.
En de regen stroomde neer. En de regen stroomde neer en de vloed kwam op. En het huis op de rots stond vast. Een dwaas man bouwde zijn huis op het zand. En het huis stortte in met een plof. Dus bouw je huis op Jezus de rots. en de zegen daalt dan neer. En de zegen daalt dan neer en ’t gebed stijgt op. Bouw je levenshuis op Hem.

5

6 De wijze en de dwaze bouwer Lucas 6:46-49
46 Waarom noemt u Mij: Heere, Heere, en doet niet wat Ik zeg? 47 Ieder die naar Mij toe komt en Mijn woorden hoort en ze doet, Ik zal u laten zien aan wie hij gelijk is. 48 Hij is gelijk aan een man die een huis bouwde: hij groef en diepte uit en legde het fundament op de rots. Toen de hoge vloed kwam, sloeg de waterstroom tegen dat huis aan en kon het niet doen wankelen, want het was op de rots gefundeerd.

7 De wijze en de dwaze bouwer Lucas 6:46-49
49 Maar wie ze gehoord en niet gedaan zal hebben, is gelijk aan een man die een huis bouwde op de aarde zonder fundament. Toen de waterstroom ertegenaan sloeg, stortte het meteen in, en de val van dat huis was groot.

8

9 Slaag jij daarin? Zout zijn, en licht zijn in deze wereld?
Als iemand boos op jou is, zelf gaan om het weer goed te maken? Niet met een verkeerde intentie kijken naar een vrouw? Je aan je woord houden? Als jou iets wordt aangedaan, je rechterwang toekeren? Bidt je voor wie over jou roddelen? Kun je zonder bijbedoelingen, vrijgevig geven voor de Heer? Zonder je zorgen te maken? Bidden? Vasten? Niet roddelen, oordelen, zomaar commentaar geven? Ben jij een boom die goede vrucht draagt?

10

11


Download ppt "De Bergrede: Mission impossible? #2"

Verwante presentaties


Ads door Google