De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Belangrijkste wijzigingen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Belangrijkste wijzigingen"— Transcript van de presentatie:

1 Belangrijkste wijzigingen
Nieuwe statuten Belangrijkste wijzigingen

2 Nieuwe statuten Belangrijkste wijzigingen: Verenigingsnaam
Doelstelling Focus op samenwerking binnen federatie “COC Familie” Donateurs, leden en ereleden Code Goed Gedrag Elektronisch uitnodigen, vergaderen, etc. Directie Vicevoorzitter ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling)

3 Verenigingsnaam Was: Wordt:
Nederlandse Vereniging tot Integratie van Homoseksualiteit COC Limburg Wordt: COC Limburg

4 Doelstelling Was: Wordt:
het bevorderen van maatschappelijke hervormingen om daardoor tot integratie van homoseksualiteit te komen; het bevorderen van persoonlijke emancipatie door het stimuleren van de bewustwording omtrent de eigen en de maatschappelijke situatie (en de relatie daartussen) ten aanzien van homoseksualiteit en man/vrouwrollen. Wordt: het streven naar een diverse en inclusieve samenleving die werk maakt van gelijkheid en emancipatie, zodat mensen volledig kunnen participeren en zich tot hun volle potentieel kunnen ontwikkelen, ongeacht hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit of -expressie en geslachtskenmerken, en het verrichten van al wat hiermee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.

5 Focus op samenwerking binnen federatie
Was: Tijdens de afsplitsing in 2000 (federatievorming) lag de focus te zwaar op autonomie en zelfstandigheid. Daardoor zijn verenigingen ten opzichte van elkaar, en ten opzichte van COC Nederland afwijkende koersen gaan varen. Wordt: Structuurvisiedocument “mandaten en rolverdeling” Hierin worden gezamenlijke afspraken gemaakt over hoe wel als COC familie functioneren.

6 Donateurs, leden en ereleden
Was: Leden Leden van verdienste Projectdonateurs Wordt: Ereleden Donateurs

7 Code Goed Gedrag Was: Wordt: -
Een lid is gehouden om zich te conformeren aan de door de algemene vergadering van COC Nederland vastgestelde "Code Goed Gedrag". Deze Code Goed Gedrag geldt eveneens voor iedereen die betrokken is bij de vereniging, zoals een donateur en een vrijwilliger. * in feite is deze code al in november 2015 bekrachtigd. Opname is de statuten is een waarborging van de werking.

8 Elektronisch uitnodigen, vergaderen, etc.
Was: - Wordt (voorbeelden): … kan tot de vergaderingen van het bestuur en ALV worden opgeroepen door een langs elektronische weg aan dat adres gezonden leesbaar en reproduceerbaar bericht. Een elektronisch vastgelegde volmacht geldt als een schriftelijke volmacht.

9 Directie Was: - Wordt: De mogelijkheid tot het aanstellen van een directeur (of werkorganisatie) krijgt een plek in de statuten. Afspraken tussen een eventueel directeur en bestuur worden vastgelegd in een “directiestatuut” Het blijft aan de lid vereniging zelf de keuze wel/geen directeur.

10 Vicevoorzitter Was: Wordt:
Het dagelijks bestuur wordt gevormd door in elk geval de voorzitter, de secretaris en de penningmeester; eventuele overige leden van het dagelijks bestuur worden door het bestuur aangewezen. Wordt: Het bestuur heeft in ieder geval een voorzitter, secretaris en penningmeester, zij vormen het dagelijks bestuur. Het dagelijks bestuur kan worden aangevuld met een vicevoorzitter.

11 ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling)
Was: Bijna alle lid verenigngen beschikken inmiddels over de fiscale ANBI status. Aan het hebben en houden van deze status zijn vanaf 2012 strengere eisen ingevoerd. Wordt: De statuten zijn door een adviseur getoetst op inhoud aangaande deze voorwaarden. Voorbeeld hiervan is het vermelden in de statuten dan na opheffing het batig saldo ook ten gunste komt aan een ANBI vereniging (met vergelijkbaar doel).


Download ppt "Belangrijkste wijzigingen"

Verwante presentaties


Ads door Google