De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Redactie :Veerle Tess Sem Corne.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Redactie :Veerle Tess Sem Corne."— Transcript van de presentatie:

1 Redactie :Veerle Tess Sem Corne.

2 Quizzzzz……. Weetjes Avontuurlijke reizen Super survival Top dieren Extra’s - Puzzel

3 quiz 1. Wat is de bijnaam van de rode panda? De rode duivel
De kleine rakker De kleine panda 2. Wat is de grootste en sterkste katachtige? a. Leeuw b. Tijger c. Lynx 3.Hoe vaak moeten luiaards poepen? Een keer per dag b. Een keer per week c keer dag 4.Hoe snel is de snelste haai? 32km per uur 48km per uur 35km per uur Vraag 4 a 32 km per uur. Vraag 3 b 1 keer per week. Vraag 2 b. De tijger Vraag 1 c. De kleine panda. Antwoorden:

4 weetjes In Nederland en België leeft de knoflook kikker ,
Als hij wordt aangevallen gaat hij heel erg naar knoflook stinken. weetjes Wist je dat de reuzenpanda kg Kan zijn?? Wist je dat er naar schatting 50 miljoen geiten leven op deze aardbol! Wist je dat de kameel zijn neusgaten kan afsluiten bij een storm De zeeschildpad stamt van de dino uit de tijd, 180 miljoen geleden!

5 De gnoe De gnoe is een wild beest. Er zijn verschillende soorten gnoes. Waaronder de blauwe gnoe en de witstaart gnoe. De baby gnoe ’s worden geboren in januari tot maart. 80% wordt in dezelfde weken geboren , en ze kunnen binnen 5 min. staan. In juni gaan ze een gevaarlijke en lange tocht te gemoed , van 1000 km ongeveer. Ze moeten over grote rivieren waar krokodillen op de loer liggen. Vaak worden er veel gnoe ‘s opgegeten, maar meer dan de helft overleeft de tocht.

6 De yeti-krab De yeti-krab is ontdekt voor de kust van Antarctica. Hij kweekt op zijn eigen lichaam zijn eigen eten. Deze krab heeft iets bijzonders, de ‘ haren ‘ op het lichaam van de krab zijn namelijk bedekt van bacteriën. De krab vist de bacteriën dan ook van tussen de haren en eet ze op. De bacteriën leven van gassen zoals zuurstof. De krab moet er natuurlijk voor zorgen dat ze dat voldoende krijgen, want anders gaat zijn voedsel dood. Om dat laatste te voorkomen, zwaait de krab met zijn scharen waar de bacteriën op leven. Hierdoor wordt het water rondom de krab en bacteriën in beweging gebracht en komen er meer gassen vrij.

7 Topper aanpassing voedsel
Top dieren Topper camouflage Mimic octopus 2. Kameleon Wandelende tak Topper aanpassing voedsel Krokodil Uil Slang Topper verleiding Pauw Fuut Spin

8


Download ppt "Redactie :Veerle Tess Sem Corne."

Verwante presentaties


Ads door Google