De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Start KP1 Beste jongens van Kruispunt 1 - meisjes zijn natuurlijk ook welkom -, Deze week gaan we weer beginnen als Kruispunt 1. We komen bij elkaar in.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Start KP1 Beste jongens van Kruispunt 1 - meisjes zijn natuurlijk ook welkom -, Deze week gaan we weer beginnen als Kruispunt 1. We komen bij elkaar in."— Transcript van de presentatie:

1 Start KP1 Beste jongens van Kruispunt 1 - meisjes zijn natuurlijk ook welkom -, Deze week gaan we weer beginnen als Kruispunt 1. We komen bij elkaar in de kantine van PBS Feed BV en gaan dan met elkaar praten en nadenken over het Onze Vader. Daarbij maken we gebruik van lesmateriaal. Het is de bedoeling dat je pen en Bijbel meeneemt. Verder is er natuurlijk aandacht voor spel. Het biljart en de tafeltennistafel zijn er nog steeds. Nieuw is de voetbaltafel. Daarnaast doen we regelmatig gezelschapsspelen. We starten maandagavond 3 oktober om uur. Hartelijk welkom, cola en koek aanwezig.

2 Geen oppas Beste gemeenteleden,
Door het teruglopende aantal oppasleden, is er op de vergadering van de Oppasdienst besloten, dat er op elke laatste zondag van de maand geen oppas meer aangeboden zal worden. Dit betreft in 2016 de volgende datums: 30 oktober, 27 november en 25 december. Namens, De Oppasdienst. DEZE ZOVEEL MOGELIJK LATEN ZIEN!!!!!!

3

4 Agenda aanstaande week 1/2
zondag, 2. oktober 09:15 Oppas: Martin 09:30 Kerkdienst : Br. P. Zuidema :00 Kerkdienst : Ds. J.H. Soepenberg 14:00 Kind in Kerk (Onderbouw):Elisa wordt door God geroepen. 15:00 Bloemen bezorgen: Br. G Reinders Informatie over de agenda van aanstaande week is overgenomen van de website gkv-haulerwijk.nl. Onjuistheden kunt u doorgeven via

5 Agenda aanstaande week 2/2
zondag 9 oktober 09:15 Oppas: Geertruida 09:30 Kerkdienst : Br. F.H. Folkerts :00 Kerkdienst : Br. I. van Apeldoorn 14:00 Kind in Kerk (Bovenbouw): De Schepper wacht op ons antwoord. 15:00 Bloemen bezorgen: Vacant 19:30 Lof Prijs & Aanbidding (muziekband uit Veendam) Informatie over de agenda van aanstaande week is overgenomen van de website gkv-haulerwijk.nl. Onjuistheden kunt u doorgeven via

6 EEN NIEUW SEIZOEN Geloofsopvoeding
Voor ouders met kinderen op de basisschool Voor ouders met jeugd in de tienerleeftijd Start 10 oktober 2016 Start 16 januari 2017

7 God ontmoeten hier en nu
Speciaal voor vrouwen Woensdagochtend 28 september in de Bining Filmavond: Heaven is for real 21 oktober in de Bining aanvang uur

8 Vol vertrouwen verder…
In gesprek over gemis en rouwverwerking. > start 6 oktober Trainingsdag door Royal Mission voor jong en oud!! 29 oktober in de Kruiskerk

9 Schoolproject Assen voor Oekraine

10 In de afgelopen 3 jaar is er hard gewerkt aan het uitbreiden van de school op het zigeunerkamp in Barkasovo. Inmiddels heeft de school 4 leslokalen, een eetzaal, keuken met opslagruimte en een crecheruimte.

11 Van september tot en met maart gaan dagelijks 100 tot 150 kinderen naar school. Hier krijgen ze les in lezen, schrijven, rekenen, normen en waarden. Tussen de middag wordt er een warme maaltijd aangeboden, dit is vaak de enige maaltijd die ze krijgen!

12 Bedankt voor uw bijdrage!
De opbrengst van de deurcollecte wordt gebruikt om het onderwijs aan deze kinderen mogelijk te maken. Bedankt voor uw bijdrage!

13 Contactpersoon BeamTeam: Derk Rouwhorst.
Welkom Voorganger: br. P. Zuidema Organist: br. M. Jansma Beamist: br. T. de Jong br. E. van der Heide Contactpersoon BeamTeam: Derk Rouwhorst. De Bijbelteksten in deze presentatie zijn ontleend aan De Nieuwe Bijbelvertaling, © 2004/2007, tenzij anders vermeld. Mededelingen of aankondigingen op de beamer? Stuur voor vrijdag  uur een naar

14

15 Votum en zegengroet On - ze hulp is in de naam van de HE - RE,
die he - mel en aar - de ge - maakt heeft. A - men.

16

17 Gezang 147: 1, 2 1 Maak muziek voor God de Vader in de ruimte van de tijd, die in Christus ons bewaarde, door zijn Geest ons heeft geleid. Met de hemel als een koepel, als het klankbord van de Heer, komt het loflied als geroepen, stijgt het op en daalt het neer. Refrein: Dank aan God die zetelt op de troon. Glorie aan het Lam, de Mensenzoon.

18 Gezang 147: 1, 2 2 Als een wolk die veertig jaren mensen voorging op het pad, zo laat zich de Heer ervaren, zo heeft Hij ons liefgehad. Als een schaduw in de hitte, als een vuurgloed in de kou; Hij geleidt ons naar de witte poorten in de stad van goud. Refrein: Dank aan God die zetelt op de troon. Glorie aan het Lam, de Mensenzoon.

19

20 Lied 341: 1, 2 1 Gij hebt uw woord gegeven nog voor ik U iets vroeg, dat is voor heel mijn leven, ja voor de dood genoeg. Uw woord is daad, o Vader, werd brood in de woestijn, werd mens en is mij nader dan wie mijn naasten zijn.

21 Lied 341: 1, 2 2 Nu ik U heb gegeven mijn woord op deze dag, geef dat met heel mijn leven ik daarvoor instaan mag, dat ik het in mijn daden waarmaak aan iedereen. Maak zichtbaar uw genade door mij en om mij heen.

22

23 Lezen Job 6: 14-30 14 Wie zich bekommert om een vriend in nood toont zijn eerbied voor de Ontzagwekkende. 15 Maar mijn vrienden zijn onbetrouwbaar, als beken die voorbijstromen, 16 troebel onder het ijs, donker in de sneeuw. 17 ’s Zomers slinken ze en zijn niet meer te horen, ze verdampen in de hitte en zijn onvindbaar. 18 Al kronkelend door de woestenij eindigen ze in het niets en gaan verloren. 19 Karavanen van Tema speuren naar hun loop, reizigers uit Seba rekenen op hun water.

24 Lezen Job 6: 14-30 20 Maar hun vertrouwen wordt beschaamd, daar aangekomen zien ze zich bedrogen. 21 Welnu, zo zijn jullie ook geworden, jullie zien mijn rampspoed en angst is jullie antwoord. 22 Heb ik jullie soms gevraagd: “Geef me iets”? Of: “Betaal voor mij met jullie geld”? 23 Of: “Bevrijd me uit vijandelijke hand, verlos me uit de macht van tirannen”? 24 Als ik iets misdaan heb, vertel het dan. Leg het me uit, ik zal wel zwijgen.

25 Lezen Job 6: 14-30 25 Oprechte woorden sterken, maar jullie verwijten – wat tonen die aan? 26 Nemen jullie me mijn woorden kwalijk? Is mijn vertwijfeld spreken voor jullie niets dan wind? 27 Een weeskind zouden jullie nog verdobbelen, jullie zouden zelfs je eigen vriend verkopen! 28 Keer mij je gezicht toe en luister. Ik zal tegen jullie toch niet liegen? 29 Bezin je, laat geen onrecht gebeuren. Bezin je, nog altijd sta ik in mijn recht.

26 Lezen Job 6: 14-30 30 Ligt er kwaad op mijn tong? Ken ik de smaak van rampspoed niet?

27

28 Psalm 38: 1, 2, 7 1 Blijf mij niet in toorn kastijden, zie mijn lijden, straf mij niet in gramschap, HEER. U hebt pijlen, die mij wonden, neergezonden en uw hand drukt mij terneer. 2 Heel mijn lichaam is gebroken en ontstoken door uw zware toorn, o HEER. Al mijn zonden, die als golven mij bedolven, drukken door hun last mij neer.

29 Psalm 38: 1, 2, 7 7 Vijandschap heeft mij omgeven, op mijn leven loert men heel de dag, o HEER. Maar ik sluit mijn mond en oren, wil niets horen, spreek geen woorden van verweer.

30

31 Lezen Johannes 14: 1-14 1 Wees niet ongerust, maar vertrouw op God en op mij. 2 In het huis van mijn Vader zijn veel kamers; zou ik anders gezegd hebben dat ik een plaats voor jullie gereed zal maken? 3 Wanneer ik een plaats voor jullie gereedgemaakt heb, kom ik terug. Dan zal ik jullie met me meenemen, en dan zullen jullie zijn waar ik ben. 4 Jullie kennen de weg naar waar ik heen ga.’ 5 Toen zei Tomas: ‘Wij weten niet eens waar u naartoe gaat, Heer, hoe zouden we dan de weg daarheen kunnen weten?’ 6 Jezus zei: ‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand kan bij de Vader komen dan door mij.

32 Lezen Johannes 14: 1-14 7 Als jullie mij kennen zullen jullie ook mijn Vader kennen, en vanaf nu kennen jullie hem, want jullie hebben hem zelf gezien.’ 8 Daarop zei Filippus: ‘Laat ons de Vader zien, Heer, meer verlangen we niet.’ 9 Jezus zei: ‘Ik ben nu al zo lang bij jullie, en nog ken je me niet, Filippus? Wie mij gezien heeft, heeft de Vader gezien. Waarom vraag je dan om de Vader te mogen zien? 10 Geloof je niet dat ik in de Vader ben en dat de Vader in mij is? Ik spreek niet namens mezelf als ik tegen jullie spreek, maar de Vader die in mij blijft, doet zijn werk door mij. 11 Geloof me: ik ben in de Vader en de Vader is in mij. Als je mij niet gelooft, geloof het dan om wat hij doet.

33 Lezen Johannes 14: 1-14 12 Waarachtig, ik verzeker jullie: wie op mij vertrouwt zal hetzelfde doen als ik, en zelfs meer dan dat, ik ga immers naar de Vader. 13 En wat jullie dan in mijn naam vragen, dat zal ik doen, zodat door de Zoon de grootheid van de Vader zichtbaar wordt. 14 Wanneer je iets in mijn naam vraagt, zal ik het doen.

34

35 Lied 234: 1, 2 1 Al heeft Hij ons verlaten, Hij laat ons nooit alleen. Wat wij in Hem bezaten is altijd om ons heen als zonlicht om de bloemen, een moeder om haar kind. Teveel om op te noemen zijn wij door Hem bemind.

36 Lied 234: 1, 2 2 Al is Hij opgenomen, houd in herinnering, dat Hij terug zal komen, zoals Hij van ons ging. Wij leven van vertrouwen, dat wij zijn majesteit van oog tot oog aanschouwen in alle eeuwigheid.

37

38 Preek Voorganger klikt zelf door.

39 Waar zit de angst?

40 Waar zit de angst? In mijn prachtige schema van God

41 onrechtvaardig rechtvaardig vloek 1 2 zegen 3 4

42 Waar zit de angst? In mijn prachtige schema van God ontdek ik een merkwaardige fout.

43 onrechtvaardig rechtvaardig vloek 1 2 (Job?) zegen 3 4

44 onrechtvaardig rechtvaardig vloek 1 2 zegen 3 (Job!) 4

45 Waar zit de angst? In mijn prachtige schema van God ontdek ik een merkwaardige fout. Word ik daar bang van?

46 Waar zit de angst? In mijn prachtige schema van God ontdek ik een merkwaardige fout. Word ik daar bang van? Of blijf ik vertrouwen?

47 onrechtvaardig rechtvaardig vloek 1 Jezus zegen 3 4

48

49 Jezus onrechtvaardig rechtvaardig vloek 1 2 zegen 3 4

50

51 Lied 341: 3 3 God, die uw woord gegeven, uw Zoon gezonden hebt en naar zijn beeld het leven van wie U kent herschept, wees door uw Geest met allen die hebben ja gezegd, dat zij die staan niet vallen. Maak Gij ons trouw en echt.

52

53 Collecte 1e collecte: Zending 2e collecte: Beheer & Administratie

54 Start KP1 Beste jongens van Kruispunt 1 - meisjes zijn natuurlijk ook welkom -, Deze week gaan we weer beginnen als Kruispunt 1. We komen bij elkaar in de kantine van PBS Feed BV en gaan dan met elkaar praten en nadenken over het Onze Vader. Daarbij maken we gebruik van lesmateriaal. Het is de bedoeling dat je pen en Bijbel meeneemt. Verder is er natuurlijk aandacht voor spel. Het biljart en de tafeltennistafel zijn er nog steeds. Nieuw is de voetbaltafel. Daarnaast doen we regelmatig gezelschapsspelen. We starten maandagavond 3 oktober om uur. Hartelijk welkom, cola en koek aanwezig.

55 Geen oppas Beste gemeenteleden,
Door het teruglopende aantal oppasleden, is er op de vergadering van de Oppasdienst besloten, dat er op elke laatste zondag van de maand geen oppas meer aangeboden zal worden. Dit betreft in 2016 de volgende datums: 30 oktober, 27 november en 25 december. Namens, De Oppasdienst. DEZE ZOVEEL MOGELIJK LATEN ZIEN!!!!!!

56

57 Agenda aanstaande week 1/2
zondag, 2. oktober 09:15 Oppas: Martin 09:30 Kerkdienst : Br. P. Zuidema :00 Kerkdienst : Ds. J.H. Soepenberg 14:00 Kind in Kerk (Onderbouw):Elisa wordt door God geroepen. 15:00 Bloemen bezorgen: Br. G Reinders Informatie over de agenda van aanstaande week is overgenomen van de website gkv-haulerwijk.nl. Onjuistheden kunt u doorgeven via

58 Agenda aanstaande week 2/2
zondag 9 oktober 09:15 Oppas: Geertruida 09:30 Kerkdienst : Br. F.H. Folkerts :00 Kerkdienst : Br. I. van Apeldoorn 14:00 Kind in Kerk (Bovenbouw): De Schepper wacht op ons antwoord. 15:00 Bloemen bezorgen: Vacant 19:30 Lof Prijs & Aanbidding (muziekband uit Veendam) Informatie over de agenda van aanstaande week is overgenomen van de website gkv-haulerwijk.nl. Onjuistheden kunt u doorgeven via

59

60 Gezang 165 2x Machtig God, sterke Rots, U alleen bent waardig. Aard' en hemel prijzen U, glorie voor uw Naam. Lam van God, hoogste Heer, heilig en rechtvaardig, stralend Licht, Morgenster, niemand is als U. Prijst de Vader, prijst de Zoon, prijst de Geest die in ons woont. Prijst de Koning der heerlijkheid, prijst Hem tot in eeuwigheid.

61

62 Amen A - men, a - men, a - men.

63

64 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Start KP1 Beste jongens van Kruispunt 1 - meisjes zijn natuurlijk ook welkom -, Deze week gaan we weer beginnen als Kruispunt 1. We komen bij elkaar in."

Verwante presentaties


Ads door Google