De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

E-health in de GRZ: het gebruik van beeldschermtechnologie

Verwante presentaties


Presentatie over: "E-health in de GRZ: het gebruik van beeldschermtechnologie"— Transcript van de presentatie:

1 E-health in de GRZ: het gebruik van beeldschermtechnologie
Maarten Wirtz Fysiotherapeut E-health in de GRZ: het gebruik van beeldschermtechnologie

2 Wat is het? Het iQare systeem bestaat uit een beeldscherm dat touchgevoelig is, maar ook met een muis en toetsenbord bediend kan worden. Op het scherm worden icoontjes aangeboden (zoals op een ipad) waarachter allerlei content zit. Belangrijk is dat je zelf content op maat kan creëren gericht op specifieke cliëntgroepen en individuen.

3 Wat kan het? Beeldbel communicatie met zorgverleners en familie
Agendafunctie Informatiedeling /content Trainingsinstructies/video’s Zelfmetingen Koppeling met oproepknoppen, camera's, sensoren, domotica en smartphones voor zorgverleners Koppelen van specifieke (on)geplande zorgvragen aan juist gekwalificeerd aanbod dat beschikbaar en in de buurt is Nachtzorg Betrekken van informele zorgverleners

4 Waarom ? Beter communicatie en informatie Video-oefeningen op maat
Adviezen behandelaren in beeld Toepassen van therapeutische apps mogelijk Mogelijk een kortere ligduur als er meer geoefend wordt. Beter contact met familie mogelijk (beeldbellen/ foto’s uitwisselen, MDO) Slimmere zorg mogelijk , maar ook ontspanning (spelletjes, internet toegang ) Behandeling op afstand mogelijk (blended care) Hogere bezettingsgraad mogelijk 1 systeem voor meerdere behoeftes binnen Topaz, naast GRZ ook intra en extramurale zorg mogelijk voor diverse clientgroepen bv Huntington, PG.

5 Mijn ervaring met dit systeem tot nu toe
Positieve punten: Informatiefolders kunnen gericht aangeboden worden en besproken. Clienten kunnen mbv videobeelden zelf oefenen dmv kant en klare video’s of eigen beelden Aandachtpunten: Het inrichten van het systeem met behulp van de software vergt computer kennis van de persoon. Het niet kunnen of willen werken met een computersysteem. (ongeveer 40% van de mensen in de GRZ).

6 Discussie: 1) Zou U dit voor Uw clienten kunnen/willen gebruiken
Discussie: 1) Zou U dit voor Uw clienten kunnen/willen gebruiken? 2) Welke toepassingen ziet U nog meer voor deze technologie? 3) Welke doelgroepen vind U geschikt om met dit systeem te laten werken?


Download ppt "E-health in de GRZ: het gebruik van beeldschermtechnologie"

Verwante presentaties


Ads door Google