De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Plannen 2016-2020.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Plannen 2016-2020."— Transcript van de presentatie:

1 Plannen

2 Korte terugblik… 5 grootste acties 2015: 1. VECHTDAL KOMPAS
Verder uitwerken van de 5 ontwikkelpijlers, samen met ondernemers. 2. ZIPP VECHTDAL ONLINE KAMPEERMAGAZINE Een online magazine om mensen te inspireren te komen kamperen in het Vechtdal. Ondersteund met online campagne. 3. BUITENSPEELCAMPAGNE Verder uitbouwen van de buitenspeelgids tot een campagne, gekoppeld aan verblijf, maar ook ter stimulering van dagrecreatie. Bedoeld om kids achter de computer vandaan te krijgen en te bewegen naar buiten te gaan.

3 Korte terugblik… 5 grootste acties 2015:
4. FIETSCAMPAGNE RONDOM LEONTIEN LADIES RIDE I.s.m. gemeente Hardenberg wordt fietscampagne ontwikkeld om de unieke fietsmogelijkheden in het Vechtdal verder onder de aandacht te brengen. 5. SMAAKCAMPAGNE – VERRUKKELIJK VECHTDAL Verbinden van die unieke smaakactiviteiten, -evenementen, -producten en –routes die het Vechtdal zo bijzonder maken.

4 Vechtdal Kompas als meerjarige koers
5 ontwikkelpijlers: Verblijf Voeding / smaak Zorg / gezondheid Water / Vecht Organisatie Tezamen met de landschappelijke kwaliteit kunnen we ons onderscheiden van andere regio’s!

5 Positionering Vechtdal Overijssel alle tijd
In het Vechtdal Overijssel vind je de tijd die je jezelf en elkaar graag gunt. Nergens anders is alles er zo op gericht om je weer tot rust te laten komen en echt te genieten.

6 Branding Focus op content en online strategie
Naast nationaal ook internationaal (Dld, België) Buiten Spelen en Buiten Zijn vs Alle Tijd

7 Branding Buiten Spelen Alle tijd Buiten Zijn Doelgroep: geel
Doelgroep: aqua Buitenspelen X Fietsen en wandelen, actief op/aan water Kamperen Bewust eten / streekproducten Erfgoed, cultuur, -historie, landgoederen, Kunstwegen Hotels, B&B’s

8 Branding – speerpunten
Buiten spelen: ZIPP VECHTDAL ONLINE KAMPEERCAMPAGNE Het magazine gaan we doorontwikkelen tot een online kampeerstrategie en – campagne, teneinde de bezoeker inspiratie te bieden en te verleiden tot het boeken van een kampeervakantie. We gaan unieke verhalen & ervaringen in kaart brengen maar proberen ook leads te genereren voor de ondernemers. BUITENSPEELPLATFORM Vechtdal Overijssel claimt dé enige echte buitenspeelregio van Nederland te zijn. Daartoe creëren we een inspirerend platform, dat de basis vormt voor een samenwerking met diverse partijen uit het Vechtdal, maar zeker ook landelijk die gezamenlijk dezelfde visie hebben; namelijk dat buitenspelen bijdraagt aan het geluksgevoel en de gezondheid. Bedoeld om kids achter de computer vandaan te krijgen en te bewegen naar buiten te gaan.

9 Branding – speerpunten
Buiten zijn: SMAAKPLATFORM – VERRUKKELIJK VECHTDAL Verbinden van die unieke smaakactiviteiten, -evenementen, -producten en – routes die het Vechtdal zo bijzonder maken. Van Zwolle tot de Duitse grens. DE VECHT ALS RECREATIERIVIER Vermarkten Vecht en Tien Toren plan. FIETSEN & WANDELEN I.S.M. VECHTDAL / TWENTE / OOST 1. Voor het fietsen en wandelen zoeken we de samenwerking met de omliggende regio’s; komen tot een fiets- en wandelagenda. 2. Aansluiting bij 365 dagen fietsen. 3. Ondersteuning van wandelweekend.

10 Binding Kompas als uitgangspunt:
Betere afstemming en aansluiting bij marketing inspanningen van ondernemers en samenwerkingspartners. Betere afstemming en aansluiting bij marketing van steden/dorpen. Streven naar 1 totaalagenda voor het Vechtdal en deelbaar maken voor ondernemers/instellingen. Gezamenlijk optrekken in binnenhalen gelden (o.a. vervolg MITO provincie / Gastvrij Overijssel). Focus op nieuwe partnerschappen, ook landelijk.

11 Borging In samenwerking met MarketingOost Kennis & Innovatie:
Analyseren Inspireren Adviseren Inmiddels hebben zij een expertise opgebouwd met diverse (vrijetijds)onderzoeken, rapportages en analyses. Daarin zoeken we in het Vechtdal ook de crossovers op; bijv. het verrijken van een binnenstad visie op retail met toeristische gegevens, onderzoek naar de gebruiker van streekproducten, marktverkenning zorg en vrijetijd etcetera. Uiteraard blijven we daarbij ook workshops & presentaties geven aan stakeholders.

12 Hoe kijken jullie er tegenaan?


Download ppt "Plannen 2016-2020."

Verwante presentaties


Ads door Google