De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Les 3 Affiliate Marketing

Verwante presentaties


Presentatie over: "Les 3 Affiliate Marketing"— Transcript van de presentatie:

1 Les 3 Affiliate Marketing
Minor Internetmarketing

2 Wat is Affiliate Marketing?
Wikipedia legt het helder uit: “Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners (affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen of leads (zoals lidmaatschappen - abonnementen) die de affiliate heeft aangeleverd. Affiliates kunnen dit bewerkstelligen door onder andere advertenties van adverteerders op hun website te plaatsen. Als er uit het doorverwijzen van klanten naar de adverteerders een verkoop of lead volgt, ontvangt de affiliate hiervoor een vergoeding van de adverteerder. Er kan ook per click of per pageview betaald worden.“ Bron:

3 Wat is Affiliate Marketing?

4 Directe programma’s

5 Affiliate Partners

6

7

8 Belangrijke begrippen
Vakjargon van Affiliate Marketing. Adverteerder (merchant) - de zakelijke partij die adverteert op internet. Publisher - Een publisher is iemand die een online medium bezit en daarop kan promoten voor de adverteerders. Affiliatenetwerk - Een affiliatenetwerk is een intermediair tussen publishers en adverteerders (Daisycon / Bol.com Matching - Matching is een proces waarbij er wordt gecontroleerd of een transactie en daarmee vergoeding aan een publisher kan worden toegewezen. Conversiepixel - De conversiepixel is het stukje code dat een adverteerder op de bedankpagina van zijn website plaatst. CPS - is de afkorting voor cost-per-sale. Een CPS-vergoeding wordt uitgekeerd als een doorgestuurde bezoeker overgaat tot een transactie op de website van de adverteerder. CPL - is de afkorting voor cost-per-lead. Een CPL-vergoeding wordt uitgekeerd als een bezoeker persoonsgegevens achterlaat op de website van de adverteerder. Een lead is bijvoorbeeld een informatie-aanvraag of een inschrijving op een nieuwsbrief. De adverteerder gebruikt deze gegevens vervolgens voor marketingdoeleinden. CPC - is de afkorting voor cost-per-click. CPC is een beloningsmodel waarbij een publisher een kleine vergoeding krijgt uitgekeerd voor iedere unieke bezoeker die klikt op een banner/tekstlink van een adverteerder. Residual income affiliate / Recuring income Affiliate– Maandlijkse commissie van een affiliate partner.

9 Case Fly Away …

10 Rijk worden met Affiliate?
Opdracht: Bouw een verdienmodel waarbij je maandelijks € 1400,- aan inkomen wilt verdienen met een Affiliate website. Hoeveel commissie krijg je van een bepaald product van het Bol.com partnerparogramma? ( Welk percentage maakt daadwerkelijk een conversie op bol.com? Welk percentage klikt daadwerkelijk van jouw website door naar Bol.com? Hoeveel bezoekers moet je maandelijks op jouw website hebben? Bouw een MS-Excel model van dit verdienmodel.

11 Huiswerk: Omschrijf in 1-2 paragraven wat affiliate marketing inhoudt voor de opdrachtgever. Onderzoek wat een maandelijkse omzet voor de opdrachtgever is voor het aantal bezoekers per maand. (maak hier een MS-excel model van) Onderzoek ook of het interessant in om advertenties te plaatsen op andere websites. Onderzoek dit door middel van een affiliate partner, maar ook via Google Adwords.


Download ppt "Les 3 Affiliate Marketing"

Verwante presentaties


Ads door Google