De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Informatieavond schooljaar

Verwante presentaties


Presentatie over: "Informatieavond schooljaar"— Transcript van de presentatie:

1 Informatieavond schooljaar 2017-2018
JRK Breskens

2 Vakken Kleuterplein -De hoeken worden aangepast in het thema.
Sociale Vaardigheden -Een doos vol gevoelens Schrijven -Schrijfdans, schrijfkriebels en schrijfpatronen Verkeer -Verkeerskalender en het digibord Computers -Kleuterplein Muziek -Zangexpress

3 Informatie over de groep
Breskens is een observatiegroep voor Jonge Risico Kinderen (JRK). Deze afdeling binnen de Vuurtoren is bestemd voor kinderen tussen de vier en zeven jaar, die door uiteenlopende, soms onduidelijke redenen met dusdanige ontwikkelingsproblemen kampen, dat zij op een gerichte orthopedagogische en/of ortho didactische benadering zijn aangewezen. De problematiek vraagt om zorgvuldige diagnose van de mogelijkheden en de moeilijkheden van de leerling. Deze diagnose speelt een belangrijke rol bij de planning en uitvoering van het onderwijs. Het onderwijs is mede gericht op het beantwoorden van de vraag op welke school de leerling na de JRK- periode het best tot zijn recht zal komen. De periode binnen de JRK wordt dus ook gezien als een observatieperiode

4 Algemene zaken Schooltijden of uur  inloop vanaf 08.20 Afmelden per telefoon of mail (niet via facebook) Contact met leerkracht Ouderbijdrage stichting leergeld Eten in de klas; geen snoep en chips mee. Geen frisdranken mee. Graag het eten en drinken voorzien van naam!

5 The Daily Mile Kinderen zijn buiten in de frisse lucht.
Leerlingen wandelen, joggen of rennen dagelijks 15 minuten onder schooltijd. Kinderen zijn buiten in de frisse lucht. Elk kind loopt in z’n eigen tempo: rennend, joggend of wandelend. Ieder kind beleeft een succeservaring, ieder kind ervaart progressie. Makkelijk te organiseren, de tijdsinvestering is een kwartiertje per dag. Kinderen kunnen in hun reguliere kleding deelnemen. Hardloop- of sportschoenen zijn fijn, maar niet noodzakelijk. Het is een sociale, niet competitieve aangelegenheid. Stimulans voor een gezonde levensstijl

6 Kijk! Op de Vuurtoren gebruiken wij het leerlingvolgsysteem Kijk! Dit is een methode waar wij observaties invoeren van de kinderen en waar het rapport uit komt. Op het rapport staan een aantal gegevens vermeld. Het gekleurde driehoekje boven de lijntjes geven aan hoe oud uw zoon/dochter is op het moment dat wij het rapport invullen. Ieder ingevuld moment heeft een eigen kleur. Het voorbeeld dat hiernaast te zien is, is fictief ingevuld en voor een goede leerling. Bij de leerlingen uit onze klas komen de gekleurde lijntjes meestal niet tot het driehoekje. Anders zouden ze niet bij ons op school thuis horen.

7 Schrijfdans Het is een unieke schrijf- en bewegingsmethode om kinderen vlot, vloeiend en veerkrachtig te leren schrijven. Het werkt vanuit je natuurlijke bewegingen in de ruimte. Het wordt begeleid door muziek, in de lucht, op het bord en op papier.

8 Schrijfdans Schrijfdans is speciaal ontwikkeld om de schriftelijke expressie op een creatieve wijze te doen ontplooien. Ieder op zijn eigen manier. Schrijfdans is geschikt voor alle kinderen van 3 t/m 12 jaar, ongeacht hun motorische vaardigheden of verstandelijke vermogens.

9 Schrijfdans Bij Schrijfdans wordt het schrijven veel ruimer opgevat dan alleen als het schrijven van letters en woorden met een pen op papier. Schrijven kunnen we ook met de armen in de lucht, of met de handen in een laagje scheerschuim. En wàt we 'schrijven' hoeven niet perse letters te zijn. Met basisschrijfbewegingen als lussen of bogen kunnen we al beginnen (lang) voordat de kinderen aan letters toe zijn.

10 Kleuterplein Dit is een methode waar alle ontwikkelingsgebieden aan bod zullen komen. De taalontwikkeling staat hierbij wel centraal. Het hele schooljaar is verdeeld in thema’s. Deze thema’s zullen ongeveer 8 weken in beslag nemen. Tijdens het werken aan deze thema’s zullen wij vaak aan de kinderen vragen om spulletjes van thuis mee te nemen. We hopen zo de belevingen van de kinderen nog beter te integreren in de lessen. Eigen inbreng is hierbij erg belangrijk voor ons. Wanneer een nieuw thema zich zal aandienen, zullen wij dit in de of op facebook kenbaar maken. U kunt hier thuis dan op inspelen. Dit helpt de kinderen nog beter over de thema’s na te denken.

11 Flip de beer Flip is een logeerbeer die met uw kinderen in het weekend meegaat op avontuur. Flip de Beer is een onderdeel van het schooltv- programma Koekeloere. Hij mag steeds bij een ander kind logeren en beleeft daardoor verschillende avonturen. Het is leuk als de foto’s en het verslag op facebook worden geplaatst om het zo echt mogelijk te maken voor de kinderen. Juf Julia zal de belevenissen bespreken op het digibord.

12 Extra Speelgoed (elke laatste dag vd vakantie) Huisbezoeken
Onderwijs-assistenten: Juf Sharon Informatieboekje Schoolgids Website Facebook


Download ppt "Informatieavond schooljaar"

Verwante presentaties


Ads door Google