Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
1
Welkom
2
wat kan ik en wat wil ik Afdeling Profiel
Beroepsgericht vak Profielvak wat kan ik en wat wil ik Doel verbreding of verdieping betere aansluiting op MBO
3
Welke profielen bieden we aan?
4
5 Profielen Zorg en welzijn Economie en ondernemen
Horeca, bakkerij en recreatie Bouw, wonen en interieur Produceren, installeren en energie
5
Profielen voor kader en basis
Gezamenlijk deel: Nederlands Engels Maatschappijleer Bewegingsonderwijs CKV Rekenen
6
Profiel Horeca, Bakkerij en Recreatie
Profielgebonden vakken: Economie Wiskunde of Duits 4 modulen (CSPE) Keuken Gastheerschap Bakkerij Recreatie
7
Keuzevakken HBR (schoolexamen)
Gastheerspecialisatie * Keukenspecialisatie (verplicht leerjaar 4) Brood- en banketspecialisatie Patisserie De bijzondere keuken Traiteur
8
Moduul Bakkerij/keuken
Productie van bakkerijproducten plannen en organiseren Grondstoffen, ingrediënten en tussenproducten beheren Trends en ontwikkeling volgen en toepassen Assortiment beheren
9
Moduul Gastheer Een bijdrage leveren aan de bedrijfsvoering binnen een horeca-, bakkerij- en recreatie omgeving Een bijdrage leveren aan een aangenaam verblijf en de verzorging van de gasten Gasten ontvangen, plaatsen en vertrek van gasten begeleiden Draag en serveer methoden uitvoeren
10
Moduul recreatie Assisteren bij promotionele activiteiten en deze meehelpen ontwikkelen Recreatiemogelijkheden voor gasten organiseren, regelen en begeleiden Catering voor en rondom activiteiten organiseren Sociale hygiëne signaleren en melden
11
Verbreden of verdiepen
VERDIEPEND Keukenspecialisatie, Gastheerspecialisatie*, Traiteur, Patisserie Brood- en banketspecialisatie, De bijzondere keuken Keuken mogelijke vervolgopleiding: Horeca, Bakkerij en Faciliteiten, Toerisme en recreatie Gastheerschap Bakkerij VERBREDEND Economie en Ondernemen Keuzedeel, ondernemen Zorg & Welzijn Keuzedeel, Ondersteuning bij sport- en bewegingsactiviteiten Recreatie mogelijke vervolgopl: manager/ondernemer, horeca/outdoor
12
Opbouw leerjaar 3 3 modulen 1 keuzevak van het eigen profiel 12 uur per week Stage LOB Toetsen volgens het PTA Leerling kiest 2 keuzevakken voor klas 4
13
Leerjaar 4 1 moduul en 1 keuzevak verplicht (keukenspecialisatie)
2 keuzevakken (1 keuzevak bij een ander profiel mogelijk) 12 uur per week Stage LOB Toetsen volgens het PTA Voorbereiden CSPE
14
HORECA KOK GASTHEER/VROUW CAFETARIA MED. CATERING MED. KANTINE MED.
15
TOERISME/RECREATIE RECEPTIONIST REISADVISEUR STEWARDESS HOSTESS
REISLEIDER ANIMATIE MED. OUTDOOR MED.
16
BAKKERIJ BROODBAKKER BANKETBAKKER PATISSERIE
17
INSTELLINGEN KOK DIEETKOK GASTHEER/VROUW FACILITAIR MEDEWERKER
18
SLAGER SLAGER TRAITEUR POELIER
19
PROFIELSCHETS Dienstbaar en servicegericht Stressbestendig
Sociaal en Communicatief vaardig Kwaliteitsgericht Doorzettingsvermogen en zelfstandig Oog voor presentatie en uiterlijke verzorging Onregelmatige werktijden Flexibel Goede fysieke conditie Samenwerken en teamgericht
20
Voordelen en nadelen Werktijden Lichamelijke belasting Afwisselend
Uitdagend Sociale aspecten Carrièremogelijkheden
21
KOKEN/SERVEREN leerjaar vier
DE LEERLINGEN BEREIDEN EN SERVEREN WEKELIJKS EEN 3-GANGEN DINER AAN GASTEN VAN BINNEN EN VOORAL BUITEN DE SCHOOL. DE LOSSE COMPONENTEN DIE IN LEERJAAR DRIE ZIJN AANGELEERD KOMEN IN LEERJAAR VIER SAMEN TOT EEN GEHEEL IN EEN VORM VAN EEN 3-GANGEN MENU.
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.