De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Energieopwekking Charley, Quinten, Thomas, Suzie

Verwante presentaties


Presentatie over: "Energieopwekking Charley, Quinten, Thomas, Suzie"— Transcript van de presentatie:

1 Energieopwekking Charley, Quinten, Thomas, Suzie
Steenkool Energieopwekking Charley, Quinten, Thomas, Suzie

2 Steenkoolopwekking Steenkool bestaat uit plantenresten. Bij de verbranding van steenkool komt er warmte vrij, die warmte wordt gebruikt om water te verhitten tot 540 graden. De stoom die daaruit ontstaat wordt naar een turbine geleid. Deze turbine staat vast aan een generator die de draaiende beweging omzet in elektriciteit. De werking van de generator in een elektriciteitscentrale is te vergelijken met een grote dynamo.

3 Problemen bij steenkool
Steenkool wordt ontgonnen in mijnen. Het werken in mijnen is gevaarlijk en zeer ongezond.  Het transport van steenkool per vrachtwagen en trein van de mijn naar de centrale veroorzaakt vervuiling.  Brandende steenkolen produceren vervuilende gassen zoals zwaveldioxide, die zure regen veroorzaken. Van alle energiebronnen, brengt verbranding van kolen de meeste broeikasgassen die bijdragen aan de opwarming van de aarde. Steenkool is een niet-hernieuwbare energiebron en zal over ongeveer 100 jaar uitgeput zijn.  Mijnwerkers krijgen de ziektes stoflong en emfyseem als ze te veel van het kolengruis inademen.

4 Voordelen bij steenkool
Steenkool is te vinden in tal van plaatsen in de wereld en er is nog een grote hoeveelheid te ontginnen.  Steenkool kan gemakkelijk worden vervoerd naar de centrales.  Steenkool is een relatief goedkope energiebron.  Steenkolen zijn in tegenstelling tot zon en wind op veel plaatsen in de wereld te vinden.

5 Prijzen per Kwh steenkool
6 cent per Kwh, zonder externe effecten meegerekend Naar schatting is de prijs inclusief externe effecten 24 cent per Kwh Bron: duurzaamnieuws.nl

6 Duurzaamheid De uitstoot van CO2 moet wereldwijd worden verminderd, dit moet gebeuren door het gebruik van fossiele brandstoffen terug te dringen. Gelukkig zijn er steeds meer ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie, en steeds meer elektriciteit wordt opgewekt met behulp van duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, wind- en waterkracht.


Download ppt "Energieopwekking Charley, Quinten, Thomas, Suzie"

Verwante presentaties


Ads door Google