De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

WELKOM OP TOV!. Samen bij ÉÉN Wil je voor me bidden?

Verwante presentaties


Presentatie over: "WELKOM OP TOV!. Samen bij ÉÉN Wil je voor me bidden?"— Transcript van de presentatie:

1 WELKOM OP TOV!

2

3 Samen bij ÉÉN Wil je voor me bidden?

4 Bidden

5 Jakobus 5 De kracht van het gebed 13 Is iemand onder u in lijden? Laat hij bidden. Heeft iemand goede moed? Laat hij lofzingen. 14 Is iemand onder u ziek? Laat hij dan de ouderlingen van de gemeente bij zich roepen en laten die voor hem bidden en hem met olie zalven in de Naam van de Heere. 15 En het gelovige gebed zal de zieke behouden en de Heere zal hem weer oprichten. En als hij zonden gedaan heeft, zal hem dat vergeven worden. 16 Belijd elkaar de overtredingen en bid voor elkaar, opdat u gezond wordt. Een krachtig gebed van een rechtvaardige brengt veel tot stand.

6 ‘Wil je voor me bidden?’ Bidden. Zullen we samen bidden? Wil je voor me bidden?

7 Bidden Wat ? Waarom? Hoe? Waar? Wanneer?

8 Wat is bidden? 1 Johannes 5 : 14-15; En dit is de vrijmoedigheid die wij hebben in het toegaan tot God, dat Hij ons verhoort, telkens als wij iets bidden naar Zijn wil. Jakobus 5 : 17-18; Elia was een mens net zoals wij en hij deed een vurig gebed dat het niet zou regenen, en het regende niet op de aarde, drie jaar en zes maanden. En hij bad opnieuw, en de hemel gaf regen en de aarde bracht haar vrucht voort.

9 ‘Waarom bid je eigenlijk?’ Het is een gewoonte. Afhankelijkheid van God. Bidden geeft rust.

10 Hoe bid je? God is heilig!

11 Waar bid je? Gevangenis, woestijn, kruis, tempel, paleis enz.

12 Wanneer bid je? Jakobus 5: 15-16; Is er iemand onder u in lijden? Laat hij bidden. Heeft iemand goede moed? Laat hij lofzingen.

13 Zullen we samen bidden? Kwetsbaar zijn is bouwen aan je relatie. ‘Want waar twee of drie in Mijn Naam bijeengekomen zijn, daar ben Ik in hun midden.’ Mattheüs 18:20

14 Wil je voor me bidden? Directe hulp van de ander. Indirecte hulp van God.

15 Filmpje

16 Bidden = praten met God Het mooie van bidden = …… GOD PRAAT TERUG!

17 Prayerwall

18 Psalm 81:12 Opent uwen mond; Eist van Mij vrijmoedig, Op mijn trouwverbond; Al wat u ontbreekt, Schenk Ik, zo gij 't smeekt, Mild en overvloedig.

19 Samen in de naam van Jezus Heffen wij een loflied aan Want de Geest spreekt alle talen En doet ons elkaar verstaan Samen bidden, samen zoeken Naar het plan van onze Heer’ Samen zingen en getuigen Samen leven tot zijn eer

20 Prijs de Heer De weg is open Naar de Vader naar elkaar Jezus Christus, Triomfator, mijn Verlosser, Middelaar Vader, met geheven handen Breng ik U mijn dank en eer ‘t Is Uw Geest die mij doet zeggen Jezus Christus is de Heer’!

21 Mededelingen Volgende week: keuze uit bingo of WII- competitie. Bij de bar aangeven wat je wilt. Contributie: 25 euro. Derde klas: opgeven bij Gerrit bij welke activiteit je wilt helpen organiseren. TOV!-telefoon: 0612392184 Afmelden


Download ppt "WELKOM OP TOV!. Samen bij ÉÉN Wil je voor me bidden?"

Verwante presentaties


Ads door Google