De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Erfgoedwaarde van gebouwen en landschapselementen Monumenten Stads- en dorpsgezichten Cultuurhistorische landschappen Beschermde gebouwen Hagenrijen en.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Erfgoedwaarde van gebouwen en landschapselementen Monumenten Stads- en dorpsgezichten Cultuurhistorische landschappen Beschermde gebouwen Hagenrijen en."— Transcript van de presentatie:

1 Erfgoedwaarde van gebouwen en landschapselementen Monumenten Stads- en dorpsgezichten Cultuurhistorische landschappen Beschermde gebouwen Hagenrijen en bomen

2 LINK

3 Milieuproblemen in eigen omgeving Overstromingsproblematiek in Vlaanderen

4 Heel wat nieuwe woongebieden waren vroeger akkers of weilanden die bij matige overstromingen niet onder water kwamen te staan. Men zag er dan ook geen probleem in om deze gebieden te verkavelen. Een groot deel van deze gronden komt om de 10, 20 of 50 jaar echter wel onder water te staan bij zware, langdurige regenval!

5 Opzoeken van overstromingsgevoelige gebieden kan via de website www.geopunt.bebebe e LINK

6 Wat heeft de overstromingsproblemen in Vlaanderen versterkt? Dichtgooien van oude grachten en vervangen door ondergrondse smalle afvoerbuizen. Volbouwen en betonneren van Vlaanderen. Water kan niet meer gemakkelijk in de bodem. Rechttrekken en verdiepen van rivieren zorgt voor te grote debieten stroomafwaarts

7 Filmpje over wateroverlast in stedelijk gebied (Nederland)

8 Mogelijke oplossingen ? De rivier opnieuw meer ruimte geven !

9 De oorspronkelijke meanderende loop van de rivier herstellen.

10 Dijken verder van de rivier leggen

11 Gecontroleerde overstromingsgebieden Vlucht over overstromingsgebied in aanleg in Kruibeke langs de Schelde

12 Wachtbekkens bouwen


Download ppt "Erfgoedwaarde van gebouwen en landschapselementen Monumenten Stads- en dorpsgezichten Cultuurhistorische landschappen Beschermde gebouwen Hagenrijen en."

Verwante presentaties


Ads door Google