Frits Voorhout Hans Eikema
De regels De belangrijkste verschillen met veldhockey
Zaalhockey: een vak apart! “een ander spelletje met andere regels”
Spelbegeleiding Zaalhockey Jongste Jeugd
In seizoen 2014 – 2015 geen nieuwe regels!. Het maken van een doelpunt: A - aanvaller B - bal binnen C - cirkel D - geheel over de doellijn.
Coach cursus Jongste Jeugd
Help, ik ben spelleider! Instructie ouders voor spelleiden van de wedstrijdjes van de jongste jeugd.
Zaalhockeyregels Spelen van de bal Speelveld / duur van de wedstrijd
ZAAL. ZAAL Zaalhockey briefing seizoen Nieuwe experimentele regel Standaard Keeper mag MAXIMAAL 2 keer per wedstrijd wisselen. Daarna nog.
Alles wat je altijd al wilde weten maar niet durfde te vragen…
ZAALHOCKEY
Zaalbriefing MHC Weesp seizoen
Update Fluiten in de zaal
Scheidsrechterscafé Heet de aanwezigen welkom (op de club en) bij het arbitragecafé.
spelregels zaalhockey
Zaalhockey
8 december 2014 Rob Versteeg Robert-Jan Frans
Zaalbriefing Clubarbitrage Commissie Spelregels KNHB, 2014.
Zaalbriefing Waar gaan we het over hebben? Self-pass, Blok & Hoge balSelf-pass, Blok & Hoge bal StrafcornerStrafcorner KeeperKeeper Liggend spelenLiggend.
Briefing
Clubscheidsrechter Briefing
ZAALHOCKEY 2015/ 2016 Informatieavond 16 November 2015
Zaalbriefing
Spelregels Hockey Elftallen
ZAAL Nieuwe regels Senioren weer 6 tegen 6 Mondbescherming ook in de zaal verplicht Groene kaart ook tijdstraf. Keeper wissel maximaal 2 keer (volledige.
Zaalhockeyregels 2015/2016 Speelveld / duur van de wedstrijd
Zaalbriefing Clubarbitrage Commissie Spelregels KNHB, 2014 Walter de Groot Regio Coördinator ZH 2015.
Zaalseizoen 2015/2016 Jeugdhockey
ZAALHOCKEY
BRIEFING ZAAL SMHC d.d Spel Verschillen I) Tijd: 20 minuten vs. 35 minuten II) Aantal spelers: 11 spelers vs. 6 spelers III) Maximaal aantal.
Zaalhockey Voor clubscheidsrechters en CS+
4 november 2007Informatiebijeenkomst HCD Zaalhockey arbitrage & regels Nov 2014.
Zaalhockey Spelregelbriefing voor clubscheidsrechters en CS+
Belangrijkste regels zaalhockey
Zaalhockey Jongste Jeugd (6E- en 8E-tallen)

Presentatie Zaalhockey Voor een hoop hockeyplezier

Tips en Trucs (1) Practische dingen voor de scheidsrechter: De wedstrijd begint altijd op de aangegeven tijd. Dus wees op tijd, draag binnensportschoenen en geen telefoon in je hand; Wees representatief voor de club, dus objectief; Wees één team met de collega scheidsrechter (fluit niet voor elkaars voeten); Breng rust in het fluiten en speel niet de baas, maar fluit en wijs wel resoluut; Wedstrijdduur is 35 minuten bij jeugd en bij Dames 1 en Heren 1 2x20 minuten met 5 minuten pauze; Werk na afloop van de wedstrijd direct het DWF af. Denk er aan!!! Ken je kaartnummer.

Tip en Trucs (2) Veld: Slagen: Cirkel (zwarte lijn); Strafbalstip is 7 meter van doel (Vaak het zwarte streepje recht voor het doel het verst af van het doel); Veldindeling Geen “veilig” midden gebied. Slagen: Alleen pushen; Alleen de bal op de grond. Geen hoge bal, uitzondering push op doel (dus alleen binnen cirkel).

Tip en Trucs (3) Wedstrijd: Tijdstraffen: Maximaal 12 spelers; Teams 6 spelers; Beginnen bij minimaal 4 spelers aanwezig; Tijdwaarneming, Kaartenbeheer, stand en DWF door zaalwacht; Foutieve wissel - Strafcorner. Tijdstraffen: Groene kaart, 1 minuut; Gele kaart; 2 of 5 minuten; (administratieve afhandeling door de wedstrijdtafel, naam speler en tijd noteren) Rode kaart, definitieve verwijdering, naar kantine. (administratieve afhandeling door de wedstrijdtafel, naam speler en tijd noteren)

Tips en Trucs (4) Anders dan op het veld; 5 meter is 3 meter; let op 3 meter regel houdt op bij aanraken door 2e speler; Niet in het blok spelen; Niet liggend spelen; Niet hoog (10 centimeter); Geen verdedigers in doel bij strafcorner maar naast het doel, Maximaal 1 verdediger op de middenlijn;

Tips en Trucs (5) Anders dan op het veld (2); Over de achterlijn??? OF uitslaan OF bij bewust over achterlijn een strafcorner (niet te snel); Bal uit laten stuiteren; 23 metergebied op veld is verdedigende helft in de zaal; Teams spelen 1 helft (bij 17,5 minuut draaien de scheidsrechters); NIEUW !!!!!! Keeper maximaal 2x wisselen; NIEUW !!!!! Aanvaller niet in de hoek opsluiten.  Strafcorner.