Preek over Genesis 49,5-7 Simeon en Levi: broeders in het kwaad.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Advertisements

Meester voor de klas Jongens, ik wil eens wat meer over jullie achtergrond weten, daarom moet iedereen het beroep van zijn vader zeggen.
Water, schapen en vrouwen
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
Nahum 2:5 5 Door de straten razen de wagens, ze jagen voort over de pleinen, ze zien eruit als fakkels, als bliksemschichten schieten ze voorbij.
LEVEN IN INTIMITEIT (als vriend van de Vader tussen vrienden)
De Heilige Geest in het Oude Testament
Gods weg is volmaakt Ps. 18:30.
Psalm 116:7,8,10 Gezang 156:1-4 Lezen Jozua 24:1-6;14-28 Gezang 161:1
GOD IS EEN ONPARTIJDIG RECHTER VOOR ALLE MENSEN
Romeinen Denken en Dienen. Zie! Hinah! Zie, de dag van Jahweh komt, meedogenloos….
De 10 geboden Ken je Gods gebod: woorden één tot tien?
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
Tot nu toe … Seizoen 3 aflevering 5 – waarom zou je geloven
Wandelen met God, eenvoudig of niet?
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
Het Spel Kaarten Tekst Gerard De Vries.
EER je vader en je moeder !
IN DE WERELD VAN ADAM EN EVA
GOD LEREN KENNEN WIE IS GOD? Jakob bij Pniël.
Kolossenzen 3:8-9 8 Maar nu legt ook u dit alles af, namelijk toorn, woede, slechtheid, laster, en schandelijke taal uit uw mond. 9 Liegt niet tegen elkaar,
Welkom in de samenkomst
Eindelijk, een goeie uitleg !...
Hoe kan ik mijn leven veranderen? Gen. 32: Geldermalsen
preek over Deuteronomium 6:20-25
Pasen - zondag 31 maart 2013 Het graf is open, het nieuwe Leven is opgestaan. Hij die opgestaan is wijst ons de weg door de dood en het open graf heen.
Water, schapen en vrouwen Jacob’s ideetje. Genesis En Laban zeide tot Jakob: Zoudt gij, omdat gij mijn bloedverwant zijt, mij dienen om niet?
Het was in de tweede wereldoorlog.
Godsdienst. Het gaat mis maar God blijft van de mensen houden.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Preek 1 Koningen 17: Louis Hersent
Esau en Jakob Genesis 25:19-34 eerstgeborene.
Jozef: voor Jakob nummer één. De bloedeigen jongens van de favoriete vrouw Een zegenspreuk, zo lang als die voor Juda De allerstoutste droom werd waar.
Durf te dromen.
!ju Zondag 7 juni tussen de diensten: Picknick in het park Zie voor meer informatie lichtflits 31 mei.
Jozef Voorkennis: Om het verhaal en het ontstaan van het volk Israël te begrijpen is het handig te weten wie de aartsvaderen zijn. Abraham Izaäk Jacob.
6 december 2015 Urk Jozef zoekt zijn broers. Genesis 8 4 En in de zevende maand, op de zeventiende dag der maand, bleef de ark vastzitten op het gebergte.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
27 december 2015 Zoetermeer. Genesis Na zijn vader begraven te hebben, keerde Jozef naar Egypte terug, hij en zijn broeders en allen, die waren.
GLOBALE REBELLIE EN DE AARTSVADERS Les 3 voor 16 januari 2016.
In deze dienst zal Ds. J. Kruidhof voorgaan Na de zegen zingen we Gz. 162: 1, 4 Schriftlezing: Gen. 25: 27 – 34 Gen. 27: 41 – 45 Hosea 12: 4 – 7 Tekst:
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
4G De moeite van de rijken … Jezus keek de kring rond en zei tegen zijn leerlingen: 'Wat is het moeilijk voor rijken om het koninkrijk van God binnen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Prekenserie discipelschap 2.0 Hoe worden we door de bijbel gevormd tot discipel?
Parasjah Toldot Gen. 25:19-28:9 Mal. 1:1-2:7 Luk. 3:1-18.
Welkom bij de presentatie van
Mooi mens! Genesis 1:26-28 & 31 “God zei: ‘Nu wil ik mensen maken. Ze moeten op mij lijken. Ze zullen de baas zijn over de vissen in de zee en de vogels.
Praten met God Wat zou jij vragen?.
Welkom in deze kerkdienst
Ds. M.P. Vis, St Jansklooster Ouderling van dienst : Egbert Duurkoop Organist : Erik Hofstede Schriftlezing : Exodus 34: Mattheüs 17: 1-9 Kind van.
Hizkia: God wil genezen
Zondag 18 juni Liturgie ♬ ✟ ➲ Gen. 12: 1-9 Welkom ♪ 280:
Les 11 Hou van je naaste Wat doe ik hier vandaag?
1.
God heeft mij naar jullie toegestuurd om jullie voortbestaan op aarde veilig te stellen; zo wilde hij veel levens redden. Genesis 45: 7 1.
Les 5 De Vader zorgt Wat doe ik hier vandaag?
Les 6 De Vader roept Wat doe ik hier vandaag?
Goede vrijdag Lucas 23:44-48 uit De Bijbel in Gewone Taal “Om ongeveer twaalf uur ’s middags werd het opeens donker in het hele land. Drie uur lang bleef.
Beste broers en zussen, Eindelijk is het dan zover! De verf is ingekocht en de kringloopwinkels zijn afgestruind… In de meivakantie gaan we de Volderijlaagte.
het wollen vacht op de dorsvloer
Goede vrijdag Lucas 23:44-48 uit De Bijbel in Gewone Taal “Om ongeveer twaalf uur ’s middags werd het opeens donker in het hele land. Drie uur lang bleef.
Gespijkerd kruis Opdracht: Neem een houten plankje en 12 spijkers.
Genesis 44:18-47:27 Ezechiël 37:15-28 Lukas 24:30-48
Parasjah Va’era Exodus 6:2-9:35.
Lukas 2 18 En allen die het hoorden, verwonderden zich over wat door de herders tegen hen gezegd werd. 19 Maar Maria bewaarde al deze woorden en overlegde.
Stralende sterren Genesis 1:14
Welkom in deze kerkdienst
Izak trouwt met Rebekka
Genesis 1:1-3 “In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde.
Transcript van de presentatie:

preek over Genesis 49,5-7 Simeon en Levi: broeders in het kwaad

Jakobs laatste woorden Mozes’ gemengde gevoelens Broeders in het kwaad

Drie punten: - wat de jongens deden - wat hun vader ervan zei - hoe God hen zegende Simeon en Levi: broeders in het kwaad

Jakob bleef plakken bij Sichem Het klikte met de familie Sichem Lol met de meisjes van Sichem Die smerige Sichem Sichem heeft het goed te pakken De broers bedriegen de Sichemieten Wat de jongens deden

Jakobs ‘goede’ naam te grabbel? ISIS en HAMAS Compagnons in gruweldaden Afschrikwekkend voorbeeld voor ouders en oudsten Tenslotte toch een zegen Wat hun vader ervan zei

Eindelijk gehoorzaam Vastgehouden – klein gehouden - behouden Bijzondere functies in adventstijd Uit een reine maagd en prostitutie Hoe God hen zegende