V OETBAL ACTIVEERT THUISLOZEN A ball can change the world Helen Blow Evelien Martens – 1BaO AO.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Resultaatgericht Samenwerken
Advertisements

Reflecties Onderzoek ‘Jeugdwerk met maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren’ Tineke Van de Walle Vakgroep Sociale Agogiek, Universiteit Gent Steunpunt.
Duizenden mensen in de zorg zetten zich in 26 JUNI CHANGE DAY NEDERLAND Iedere dag staan er duizenden mensen in de zorg klaar om anderen te helpen. Zij.
Aanleiding • Kennisdelen is taboe – Slechte beschikbaarheid – Niet transparant • Techniek ontwikkelt zeer snel • Er is weinig ervaring dus keuzes moeilijk.
MKKJ IN IZEGEM. Izegem, jeugd en mkkj  inwoners  7291 personen worden als jeugd gerekend.  1537 jongeren zijn actief in een jeugdvereniging.
Social media gebruiken om een baan te vinden
Welkom Mijzelf voorstellen aan de hand van een recente gebeurtenis waarbij ik ‘in mijn vuur stond’ Wat gaan we doen vandaag.
Door Roel Bruintjes.  Voorstellen.  Wat kom je halen rondje  Inleidend Bijbelstuk  Wie is de ex-gedetineerde?  Wie is de helper?  Houding van de.
Gedicht veiligheid Veiligheid is een woord
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
EMPOWEREN VIA VRIJWILLIGE INZET Renilde Nulens Hoofd maatschappelijk werker OCMW Genk Brussel, 4 juli 2011.
A ball can chance the world ( Homeless World Cup )
Ik wil jou iets zeggen Weet je? jij bent.... Ik wil jou iets zeggen Weet je? jij bent...
"Het is beter op iemand te moeten wachten - hoe lang ook –
Ludo Daems.
Appreciative Inquiry Waarderen van conflict & spanning
BLOW. H,DE GROOF K.,VAN MENXEL G., “Vrouwen, partnergeweld en thuisloosheid”, de Draad van Ariadne nr. 25/26,Brussel, juni 2005 SADAN opdracht, 1 BaO a.
MAATZORG IN DE THUISLOZENZORG Tine Van Regenmortel
Een pleidooi pro-domo Rien Foulon.
Verzipping van de thuislozen?. 1. Stadslucht maakt vrij  Voor ’80: Thuisloosheid onder de noemer ‘Daklozen’  Vanaf ’80: De VDVO (Vereniging der Vlaamse.
Peter Schwartz The art of the long view stappenplan
Breuklijn tussen laag- en hooggeschoolden
Wat houdt een dorp leefbaar en vitaal?
Ouderen aan zet in de samenleving Gemeentelijke senioren raad Mol
Ecce ama! Is een EQUAL project van ESF: bijdragen tot de ontwikkeling van de werkgelegenheid door het bevorderen van inzetbaarheid, ondernemerschap, aanpasbaarheid.
MEE OP WEG Meedoen in het (maatschappelijk) verkeer
Lagere maandlasten door een hypotheek met NHG! Wat veel mensen wellicht wel weten, maar diverse potentiele huizenbezitters ook nog niet, is dat een hypotheek.
Ondernemen(d) in het onderwijs
Hé Pssst Lidia.
MEE Sociale Netwerk Versterking samen redzaam
Experimentele Proeftuin Sint-Oedenrode Jo Gloudemans.
De oudere stagiaire.
Voor Aranka... Van Aart.
Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en.
CanDo Coaching.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Onze Joodse Wortels. Grieks denken: gericht op het ik, cognitief = denken, grote groep, kennisoverdracht, leider, passiviteit, getrainde professionals,
Welkom Artros Healthfocus Peter Rijfkogel.
Help! Verzuim voorkomen
8.2 en 8.3: solidariteit en arbeid Nakijken (inleveren) Intro HC HW.
Rustgevende beelden en teksten om over na te denken.
Matteüs 1:18-25 Jezus brengt vreugde.
Van missie naar markt De drie belangrijkste vragen voor succes.
HEY PSSSST.....
Van Zelfbeschikking tot Toekomstperspectief 8 oktober 2015.
SOCIAAL ONDERNEMERSCHAP COLLEGE 5 Onderzoek naar externe financiële mogelijkheden en inzet van mensen en middelen.
Eenzaamheid Wat is het en is er iets aan te doen?.
Het Belang van Limburg Waar zijn we mee bezig? 09/01/2015 om 06:23 door Eric Donckier VRT-nieuws Monica De Coninck: "Waar zijn we mee bezig?" Auteur:
Bed Bad brood Laagdrempelige opvang van thuislozen Jasmine Marechal-1Basw AO.
JUNIOR COMPANY TRAINING LEERLINGEN. MISSIE Jongeren inspireren en uitdagen te bouwen aan een ondernemende toekomst.
Zelfhulpgroepen voor allochtonen werkt! Zelfhulpgroepen voor allochtonen werkt!
Reduzum Reduzum: inwoners 10 km ten zuiden van Leeuwarden.
© MOVISIE Een leefbare samenwerking Door: Bora Avric (senior organisatieadviseur en o.a. projectleider van het project ‘Sportief Participeren’ binnen MOVISIE),
Netwerkmarketing Hoe vindt je nieuwe klanten? In deze training 1.Je 100+ lijst 2.Je dagelijkse bezigheden 3.Verandering van denken.
Begrijpen we elkaar? Communicatie in de trialoog tussen de persoon met hersenletsel, naasten / mantelzorgers, en professionals Jean Pierre Wilken Lector.
Presentation Title Speaker’s name Presentation title Speaker’s name Supporting User-Choice Kimberley Van Daele en Sanne Coremans.
Keuzes maken.
Wat is jeugdwelzijnswerk?
Resultaatgericht Samenwerken
Verzorgingsstaat pargf.4
ASSERTIVITEIT Je durft voor jezelf op te komen
Hoe armer je bent, hoe vaker je wind tegen hebt..
© UNIEK IN DE KLAS.
Ondernemen en organiseren vanuit netwerkprincipes
ASSERTIVITEIT Je durft voor jezelf op te komen
AMIF Project OCMW Antwerpen
ASSERTIVITEIT Je durft voor jezelf op te komen
ASSERTIEF Je durft voor jezelf op te komen Je durft je mening te uiten
MEHOBEL Onderzoeksconclusies
Housing First in RSL.
Transcript van de presentatie:

V OETBAL ACTIVEERT THUISLOZEN A ball can change the world Helen Blow Evelien Martens – 1BaO AO

THUISLOOSHEID Niet hetzelfde als dakloosheid 3 probleemfactoren: Afwezigheid leefbare woonst of onderdak Gebrek aan inkomen waardoor te weinig middelen om in levensonderhoud te voorzien Zeer beperkte sociale netwerken

THUISLOOSHEID Probleemfactoren zorgen voor Ontankering Desintegratie Aftakeling Gevolg  gevoel van onmacht Betere toekomst thuislozen door terug greep te krijgen op hun leven en vinden van houvast

HOMELESS WORLD CUP Wat? Jaarlijks internationaal voetbaltoernooi dat thuislozen en sociaal uitgesloten mensen samenbrengt om hun land te verdedigen Voor het eerst georganiseerd in 2003

HOMELESS WORLD CUP Voorwaarden voor deelname Afgelopen 2 jaar thuisloos geweest Minimum 16 jaar Hoofdinkomen verwerven uit verkoop straatkranten Niet-erkend asielzoeker In drugs- en alcoholprogramma zitten

HOMELESS WORLD CUP

BELGIAN HOMELESS CUP In 2007 maakt het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk kennis met het project De dienst legt het initiatief voor op een overleg van inloopcentra voor dak- en thuislozen Beslist om in 2008 deel te nemen DE BELGIAN HOMELESS CUP IS GEBOREN

BELGIAN HOMELESS CUP Doel van het project: Een structureel kader scheppen zodat hulpverleners de kracht van voetbal kunnen benutten als motivator en methodiek om thuislozen in verschillende levensdomeinen aan hun integratie te laten werken

BELGIAN HOMELESS CUP Voetbal  alternatieve vorm van activering Thuislozen Leren teamgeest en discipline kennen Verzorgen zich beter Nemen verantwoordelijkheid Hun zelfvertrouwen groeit Ze bouwen hun leven uit en worden weer actief in de maatschappij

“Je bent succesvol als je kunt doen wat je zelf wil doen, als je gelukkig bent in je sociale relaties en het gevoel hebt dat jij je eigen unieke plekje hebt in de wereld. Dat is hét doel voor ieder van ons, thuisloos of niet.” Blow, H. (2009). Voetbal activeert thuislozen, Alert, 35 (4), p.56.

BRONVERMELDING