K. “Morgen gaan we weer naar huis,” mompelt Bella. “Je hebt nog láng geen zin om weg te gaan hè?” grinnikt Tobias. Bella schud met haar hoofd. Tobias.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
KINDERUITSPRAKEN enter.
Advertisements

Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Cursus1 thema gevoelens. Verhaal:
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Mondeling Nederlands nieuw cursus 2 thema werk en vrije tijd.
Spreekwoorden ... Spreekprenten ....
De pot mayonaise en het bier Een verhaal met een moraal
Echte vrienden...! Twee koppels spelen kaart. Jef laat zijn kaarten op de grond vallen en terwijl hij zich bukt om ze onder tafel op te rapen, bemerkt.
IJsje is het zachtste beertje van de hele wereld. Voel maar in het boek!
Opkomen voor jezelf.
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Cursus 1 het verhaal: “De nieuwe rok” “Sem en Igor in de speeltuin”
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Opvoeding.
De Slippertjes.
Vraag het maar als je jarig bent
De mayonaisepot en de koffie
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Hij laat de ingreep doen en verlaat overgelukkig het ziekenhuis.
Nieuwe buren deel 1 Gemaakt door; Aquinnah, Cédrick, Peter, Sarah Niveau 7.
Groep 1/2c speelt verstoppetje Groep 1/2 c speelt verstoppertje Door: groep 1/2c en de juffen.
De sok van Lientje.
Trix en Lex Niveau 6 Bewerkt door Jeff, Liesl en Robin
Ik voel me zo alleen !.
Meneertje Blij en Somber
Lentekriebels Schrijvers: groep 1/2 de Kleine Beer
Olle en de windmolens.
Antwoord op vraag SOPO1-4
Snicker gaat logeren bij Tante Twix
Waarom kijkt een ambtenaar thuis niet uit de ramen?
Les 11 Wacht even, straks... Bewerkt door Annelyn, Astrid en Inez
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
Greet en Gerrit wonen beiden in een bejaardentehuis en hebben een relatie  met elkaar. Ze zijn beiden 98 jaar oud en aan een rolstoel gekluisterd. Elke.
Dagboek van een vrouw.
Dit digitale prentenboek staat op
Het verdwenen paard Alisha en Melissa. Ja, hij is super lief. Wat een lief paard.
Foto 1 Sofera kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat Sofera bevalt van een.
Interpreteren van data
Huwelijk (1) Een vrouw heeft haar ex-echtgenoot uitgenodigd op haar huwelijk. Tijdens het feest gaat de ex naar de nieuwe bruidegom en vraagt hem op.
Vreemd. Theo, een nog vitale al wat op leeftijd gekomen heer loopt een stukje over het naaktstrand. Een vrouw spreekt hem aan. Mijnheer, mag ik U een wat.
Oost-Vlaanderen (in Oost-Vlaams dialect)
Een man staat bij de receptie van het hotel
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
De legende van de partyhut
Mondeling Nederlands nieuw het verhaal
Kikker en de stoelendans!
‘Hazeltje, je moet gaan slapen
CHEFKE DESIGNS Presents PET-SHOP Dierenwinkel Ga maar snel kijken.
Drie BLONDJES solliciteren.
‘n Kleine jongen rijdt met zijn vader langs het ’’ hete ‘’ kwartier van de stad en vraagt aan zijn papa.
Marleen loopt met de tijd mee Tekeningen en tekst: Dick de Jong.
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Met een gebogen hoofd zit Carmen aan tafel met haar boek. Met een moeilijk gezicht kijkt ze naar de opdrachten voor zich. Over een paar weken is haar.
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
Het Roze Strikje Hoeveel hou je van haar... ? hou je van haar... ?
Hoeveel hou je van haar... ? Als je een vrouw bent, ben ik zeker dat dit je zal interesseren... En ben je een man, dan ken je zeker een vrouw die echt.
#17 “Maar er is bij mij ingebroken!” Reageerde India schel. “Het spijt me, mevrouw, maar u zei net zelf dat er niets is meegenomen. Bent u wel zeker van.
‘Tot morgen. ’ roept de juf
Voorleesverhaal Joep op de stoep.
Lucas 15: Een vader had twee zonen..
Echte vrienden !.
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Gemaakt en ingesproken door Carolien Martens – November 2008
Papa brengt Bram naar school. School is leuk. Lekker spelen
“Papa zullen we een hol bouwen? ; vraagt Emma. “Het spijt me lieverd, maar ik heb geen tijd. Ik moet dit vanmiddag af hebben”; zegt papa.
Gemaakt en ingesproken door Carolien Martens – November 2008
Transcript van de presentatie:

K

“Morgen gaan we weer naar huis,” mompelt Bella. “Je hebt nog láng geen zin om weg te gaan hè?” grinnikt Tobias. Bella schud met haar hoofd. Tobias glimlacht en drukt zacht een kus op haar lippen.

“Misschien moeten we gebruik maken van de tijd die we hier nog hebben.” zegt Bella met een twinkeling in haar ogen. Tobias grijnst en begint de sluiting van haar bikini los te maken.

~*~ Glimlachend kijken Olivia en Alex naar hun kleinkinderen, die in het gras zitten te spelen. Plotseling staat Elora op en gooit ze de auto waarmee ze aan het spelen was aan de kant. “Papa en mama!” gilt ze en ze wijst naar Bella en Tobias, die net uit de taxi stappen.

Elora waggelt naar haar ouders toe. Lachend tilt Bella het kleine meisje op. “Hé Loor,” zegt ze. Elora verstopt haar hoofd in haar moeder’s nek. “mama niet meer weg gaan.” fluistert ze.

Ondertussen heeft Tobias Mike opgetild. Lachend houdt hij hem ondersteboven. Mike lacht en grijpt met zijn handjes naar Tobias’ armen.

Nadat Tobias en Bella zich even hebben omgekleed, is het tijd voor de verjaardag van de tweeling. Bella kijkt even naar Tobias, en glimlacht als ze ziet dat hij ook naar haar kijkt.

En zo staat er even later twee kinderen in de tuin. “Gaaf,” zegt Mike met een grijns. Bewonderend kijkt Elora naar haar handen, die nu opeens een stuk groter zijn. “In jullie kamers liggen nieuwe kleren.” zegt Tobias met een knipoog. Lachend rennen de twee naar binnen.

Aimi. “Dit is echt een droge film.” merkt Aimi op. Samen met Casper kijkt ze Alice in Wonderland. Woensdagavond is hun vaste filmavondje geworden. Casper grinnikt, “Inderdaad. Maar dat betekent niet dat hij niet leuk is.”

“Dat zei ik ook helemaal niet.” zegt Aimi, en ze prikt Casper in zijn zij. Net op tijd pakt Casper haar hand vast. Hij grijnst, “Weet ik.”

Plots klinkt er een zacht mauwtje vanaf de grond. Pixie springt tussen hen in op de bank. Aimi lacht en aait Pixie over haar kopje.

Aan het eind van de avond brengt Aimi Casper naar de deur. “Volgende week weer?” glimlacht hij. Aimi knikt vrolijk. “Tuurlijk, het is altijd heel gezellig. Neem jij de film mee?” Casper denkt even na. “Ja, ik weet denk ik al wel iets. Mag het een romantische komedie zijn, of is dat te klef voor jou?” Aimi grijnst. “Nee hoor.”

Senna, Florian & Romée Vrolijk zit Romée aan tafel. Vandaag zal haar eerste schooldag zijn, en ze heeft er ongelofelijk veel zin in. Ze neemt de laatste hap van haar boterham, en hoort bus aankomen.

Snel geeft ze haar moeder een kus. “Tot vanmiddag!” roept ze vrolijk, en ze huppelt het huis uit.

Senna lacht, “ze is wel erg vrolijk hè.” “Jazeker.” zegt Florian met een glimlach. Hij loopt naar haar toe en slaat zijn armen om haar middel. Senna werpt een blik op de klok en zucht. “Wij moeten ook gaan.” mompelt ze.

“We hebben het gehaald.” fluistert Senna. Florian grijnst, “en óf we het gehaald hebben. Allebei een tien!” zegt hij. Senna glimlacht en geeft hem een kus. “Eindelijk klaar op de uni.” zegt ze vrolijk.

Om 3 uur komt Romée weer thuis. De glimlach die vanochtend op haar gezicht stond is niet weg. Sterker nog, hij is nog groter geworden.

“En, was het leuk?” vraagt Florian. “Heel erg!” zegt Romée enthousiast. “We moesten rekenen en schrijven, en ik heb huiswerk gekregen!” zegt ze stralend. Florian grinnikt, en aait over haar haar.

“Ga je dan nu je spullen bij elkaar zoeken?” vraagt Florian. Romée knikt vrolijk. Haar ouders hadden haar vanochtend al vertelt dat ze vandaag waarschijnlijk gingen verhuizen.

Luca & Claire. “Lukt het?” vraagt Luca glimlachend. “ja hoor.” zucht Claire. Ze typt nog wat in het bestandje van haar paper, en slaat dan op. “Klaar.” mompelt ze.

Even later, nadat ze gegeten hebben, zijn ze klaar om weg te gaan naar hun eindexamen.

En als ze na een paar uur terug komen, zijn ze geen studenten meer! “Gehaald!” grijnst Claire. Luca lacht en drukt een kus op haar lippen.