Thema 4.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Plaatje vrienden op een bank
Advertisements

Life in the universe.
Ronan Keating.
De les van de graankorrel
Blijf in Gods genade.
n Leo presenteerd De voorstelling loopt vanzelf verder
Ik wens je De kracht van god.
Waarom ben ik hier op aarde?
Het Scheppingsverhaal.
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Kindermoment.
Er is een Kindeke. Er is een Kindeke Er is een Kindeke geboren op d’ aard; Er is een Kindeke geboren op d’ aard;
De schepping.
Jezus onze Hogepriester
het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.
Zonde, de grootste vijand
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
De steenhouwer Bewerkt door Toon, Brent en Arto Niveau 6.
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
Zomaar een kaartje.
Zingen Vers 1 In het begin lag de aarde verloren,
Zingen Vers 1 Dit is de dag, die God ons schenkt,
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
Serenade van de “ nachtegaal.”
Thema voor vanavond is:
in/bij deze ochtenddienst waarin Margriet Visser
GODS DAGELIJKSE LEIDING
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
De koninklijke weg Terugpakken, betaald zetten, lik op stuk geven… dat is normaal Wat David doet valt daarom op Hij gaat de koninklijke weg.
Mijn eerste levensbehoefte is…
Ik had een droom verleden nacht,
onze roeping als gemeente
Groep 1 t/m 4 Donderdag 5 april 2012
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
HOF VAN EDEN Adam en Eva.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1998 Universal Songs t/a Essence Publishing 1/7 KOM, LATEN WIJ AANBIDDEN 540 (Frank van Essen)
Liturgie 18 U hebt niet, zoals het volk destijds, voor een laaiend en allesverzengend vuur gestaan, of in dreigende duisternis en woeste wind, 19 noch.
Introductie De Copernicaanse Revolutie. I. De revolutie van het Oude naar het Nieuwe Verbond. A. Het Oude Verbond Focus:jou, mij, de mens Karakter: doen,
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
AANGRIJPENDE BRIEF AAN EEN ABORTEUR
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Welkom 6e Lijdenszondag 2015.
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
Zingen Refrein Heer, onze Heer, hoe machtig is uw Naam
Zingen Heer, onze Heer, hoe machtig is uw naam op heel de aarde.
Welkom in de samenkomst
De vrijdag…… ……..maar de zondag komt!.
Dienst 1e paasdag 2015 m.m.v. jongerenkoor BASS uit Winsum
Beelden van de kerk.
Welkom Voorganger: Ds. D. Wolters Ouderling van dienst: J. Nijhuis Organist: Johan Bredewout Schriftlezing: Heb. 4: 14-16, Heb. 8: 1-6, Heb. 10:
Durf te dromen.
VREUGDE.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
Hoe kan je kracht worden vernieuwd… op weg naar een hoger doel.
Voorganger: ds. G. Rohaan Organist: Mans Kuipers
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Thema 2. Met zilver bekleed Avraham de stoffenhandelaar was een goed mens. Hij stond altijd voor iedereen klaar. Totdat de zaken zo goed gingen dat.
Thema 1. Is God een lieve oude man? Een man die zich achter een wolk verstopt en af en toe naar beneden gluurt? Of is de wolk zelf God?
‘t Veerlicht Raamsdonksveer Hoe staat het er voor …in je leven? …….in je relatie met God? Welke emotie reflekteert jouw geloofs- leven het.
Thema 3. Had ik de liefde niet - ik zou niets zijn ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is.
welkom op de Kerstviering van de Koningin Julianaschool
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Waarom zijn we hier op aarde?. Wat is de zin van ons bestaan? Waar leef jij voor? Wat is jouw levensdoel? Waarom ben jij hier op aarde? Heb jij dat helder?
God als Vader en Zijn schepping (1) God ook jouw Vader? Gods voorzienigheid Schepping of evolutie Doet God iets aan het kwaad?
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Almachtige, verheven Heer, halleluja,
Transcript van de presentatie:

Thema 4

Wij zijn allen van hetzelfde deeg, maar anders gebakken Wij zijn allen van hetzelfde deeg, maar anders gebakken. Laat ons door onze gebreken heen naar God kijken, die door Zijn genade in ons hart aanwezig is. Dan zullen wij elkaar graag zien, ondanks de gebreken. Mensen die klein denken, maken een verschil tussen ‘wat van mij is’ en ‘wat van jou is’. Mensen met een groot hart zeggen: ‘de hele wereld is familie’.

Alle mensen op de wereld zijn als één lichaam. Wanneer één lichaamsdeel pijn lijdt, lijden alle andere mee. Wanneer één lichaamsdeel met respect behandeld wordt, delen alle andere in die vreugde. Wat is jouw kracht? Welke taak heb jij in het grote geheel?

Was ik maar een machtige koning, dacht de steenhouwer Was ik maar een machtige koning, dacht de steenhouwer. Dan kon ik alles doen wat ik wou. En hij was een koning gezeten in een gouden koets. Maar de zon brandde op zijn gezicht. Ik wou dat ik de zon was, dacht hij, dan stuurde ik mijn gouden stralen over de aarde. En hij was de zon. Maar er schoof een wolk voor hem die zijn stralen tegenhield. Toen werd hij de wolk en liet zijn regenwater woest door het land stromen. Alleen de rots week geen millimeter. Daarom werd hij de rots. Maar er kwam een steenhouwer die in hem begon te hakken. Toen was hij weer de steenhouwer en oefende tevreden zijn vak uit.

Zonder lucht kan vuur niet branden Zonder lucht kan vuur niet branden. Zonder water werd het vuur nooit geblust.   Geen lucht, geen vuur, geen water zonder aarde. Zonder vuur kan aarde niet verdampen. Geen lucht kan ontstaan zonder water. Geen vuur, geen water, geen lucht zonder aarde. Zonder water zal er geen lucht zijn. En er zal geen vuur zijn zonder lucht. Geen water, geen lucht, geen vuur zonder aarde.

We zijn als de golven in de zee. Onze vaste vorm is maar tijdelijk We zijn als de golven in de zee. Onze vaste vorm is maar tijdelijk. In essentie zijn we allemaal water. Als het mensenhart zich god bewust wordt, wordt het als de zee. Het strekt zijn golven uit naar vriend en vijand.

Ik dank u mijn Heer voor al uw schepselen Ik dank u voor Broeder Zon die de dag brengt en ons beschijnt mooi is hij en stralend in schitterende pracht Hij herinnert ons aan u, Allerhoogste Ik dank u voor Zuster Maan en de Sterren door u aan de hemel gezet helder, kostbaar en mooi Ik dank u voor Broeder Wind voor de luchten en wolken en heldere hemel, voor ieder weer waardoor u uw schepselen onderhoudt