Nubel tools voor onze hoeveproducenten 27 oktober 2015 Ann Detelder Bron figuren in de ppt: studie recht van bij de boer(in), www.vlaanderen.be/landbouw.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Economie in de bovenbouw
Advertisements

Cawar Consumer Awareness. Doelstellingen  Bepalen wat de omvang van de problemen rond consumptie is.  De kwaliteit evalueren van de informatie die wordt.
Knelpunten Korte Keten initiatieven in Vlaanderen 22 oktober 2010 Ann Detelder.
Communicatie- programma 10
Risdilbeek.be Dilbeek FairTradeGemeente. risdilbeek.be Miljoenen boeren in de wereld leven in armoede. Er is een dubbele verklaring voor deze armoede:
Verordening mbt verstrekking voedselinformatie aan consumenten
Welkom Doel van dit event 3 geteste criteria  Brandstofefficiëntie gemeten aan de hand van de rolweerstand  Grip op nat wegdek  Extern rolgeluid.
Peter Warnez 24/02/2011 Voorstel samenaankoop groene energie.
Toegankelijkheidsbureau vzw © Toegankelijkheidsbureau vzw| |
Rechtvaardige Transitie Enkele uitdagingen voor de vakbonden.
De hoeveklant doorgelicht. Luc Van Bellegem, marketingadviseur VLAM Zwevegem, 13 mei 2006.
Cultural Creatives: potentieel als consument van duurzame voeding
Rapportering over loonkost en personeelseffectief beslissing VR 12/09/03 Infosessie VOI - 29 januari 2004.
Toekomst LSOG brainstorm. Evaluatie 2008 Vraag naar kennismaking met elkaar en elkaars aanbod Komen tot gezamelijke actie – samenwerking Afstemming Ontwikkelen.
Wat betekent EU-GHS voor afnemers van chemische stoffen en mengsels?
Duurzaam voedsel, een gezonde keuze (?) Louise O. Fresco 4 april Duurzaam voedsel, een gezonde keuze (?) Louise O. Fresco 4 april 2013.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Overzicht verwacht wetgevend werk 2008: regelgeving ter voorlegging Raadgevend Comité (DG Controlebeleid)
Algemene Beoordelingsmethodiek voor stoffen en preparaten
Beleid rond korte keten in Vlaanderen
Korte keten initiatieven in Vlaanderen
Verpakkingen lezen.
Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende de verstrekking van voedselinformatie aan de consumenten (2008) Stand van.
Economie in de bovenbouw
Confidential TRANSKNOWLEDGE met de steun van Brug Project - tussen theorie en praktijk.
Voornaam Naam / 8 mei 2007 Subtitel van de presentatie Lerend netwerk Schepenen Lokale Economie Leuven 25 mei 2012.
Elobase Kerntaak 2, Hoog Omgevingsanalyse
Tijd, afstand, snelheid.
Voorbereiding op de implementatie van de Verordening van 1169/2011 …
Toegestane uitzonderingen voor de verkoop met verlies.
Communicatie en voorlichting Welke informatie bereikt de consument (volledig, voldoende, niet eenzijdig, van wie, etc.) Wat is de achtergrond van de beleving.
Global e-Society Complex België - Regio Vlaanderen e-Regio Provincie Limburg Stad Hasselt Shopping.
Elektriciteit Deel 4 Waterstromen Energie Omzetting Ing W.T.N.G. Tomassen.
En… Wat zit er in? Het etiket onder de loep!
Onhygiënisch werken.
tdfdsfd De rol van Actal voor gemeenten Woensdag 28 januari 2015
EWI-focus: Wetenschap en armoede 5 december 2011.
Hervorming Streekbeleid – Resoc/Serr-werking
Dossier voedselverspilling versus voedselnood. Werkwijze themagroep.
KRAK-BOEM KAPOEN OUDERAVOND 15 OKTOBER SCOUTSJAAR
PERSONEELSMANAGEMENT 2. 1 Onderdeel : 2. Omgeving PPT : 1
Design Charles & Ray Eames - Hang it all © Vitra Betaalbaar en kwaliteitsvol wonen: een inleiding DuWoBo Transitiearena 19 oktober 2015 Sien Winters onderzoeksleider.
Vlaams Agrarisch Centrum Dienstencentrum. THUISVERKOOP “al goud dat blinkt” Stimuleert ondernemerschap Versterkt klantenbinding Product krijgt een gezicht.
Fairtrade Eerlijke handel. Wat is Fairtrade? Geschiedenis Hoe werkt Fairtrade? Criteria Belangrijke thema’s Fairtrade vandaag in de wereld Verkoopkanalen.
5 jaar Vlaams Partnerschap Water voor Ontwikkeling Nieuwe initiatieven op stapel Frank Depoortere 28 oktober 2009.
Waa r om Vaktermen Taalbarrières Wat staat erin? Ingrediënten, producten en materiaal Visueel Vertalingen = Zo klaar als een klontje!
Geletterdheid in CVO 20 mei 2016.
Welke ondersteuning biedt de Vlaamse Overheid? De Preter Sara Adjunct-productmanager Korte Keten.
Lokaal voedsel VVSG, Gent, 30/9/ Lokaal voedsel Trends Hoe en waar? Waarom doen landbouwers mee? Wat kunnen steden en gemeenten doen?
Proef Heist Distributie van hoeve- en streekproducten Lokale Voedseldag.
5 hulpvragen.
De provincies gaan lokaal
Anouk Filius Decaan tto, atheneum, havo, mavo
BTW = Belasting toegevoegde waarde
Het Vlaams Bijenteeltprogramma
De provincies gaan lokaal ! 30 september 2016 De Bijloke - Gent
Mogelijkheden Korte Keten in uw gemeente?
LOB 3 Atheneum Schooljaar
Hoeve- en streekproducten Vlaamse Ardennen Maandag 25 februari 2013
HERVORMING EERSTE LIJN
De provincies gaan lokaal ! 30 september 2016 De Bijloke - Gent
Verpakkingen lezen.
VOORLICHTINGSCEL Resultaten 2017
Koplopergroep ‘Circulaire hotels’
HERVORMING EERSTE LIJN
VOEDSELINFORMATIE DECLARATIE - NIEUWE REGELGEVING
Leegstand en regionale samenwerking
Ontvangt en verwerkt goederen
Wat staat er op een etiket?
Maak een Powerpoint of Reader van een Product
Transcript van de presentatie:

Nubel tools voor onze hoeveproducenten 27 oktober 2015 Ann Detelder Bron figuren in de ppt: studie recht van bij de boer(in),

bl. 2 Inhoud Voorstelling van het SH Situatieschets en nood aan objectieve gegevens Samenwerking met Nubel

bl. 3 Voorstelling van het Steunpunt

Een stukje geschiedenis Jaren ‘90 KVLV-Agra 2000: FAVV 2003: Steunpunt 2015: hét aanspreekpunt voor elke Vlaamse land- en tuinbouwer, gemeenten, anderen,… bl. 4

Wat doet het SH? 1.Adviseren en coachen 2.Vormingen organiseren 3.Infocenter 4.Samenwerkingsverbanden 5.Belangenverdediging bl. 5

Situatieschets & de nood aan objectieve gegevens bl. 6

Aantal KK bedrijven in Vl. (landbouwtelling 2014) BEVl.AVl. Br.W. Vl.O. Vl.L L&T bedrijven Winkel Abon- nementen Markten Andere bl. 7

Aantal KK bedrijven in Vl. 8,5% van de L&T bedrijven hebben hoevewinkel ‘totaal’ +/ KK bedrijven in Vlaanderen = +/- 12% Bio bedrijven= 44% KK Aankoop KK producten zit in de lift bl. 8

Etikettering van hoeveproducten Voor 2014 Verordening 2011/1069 –Betere info voor de consument –Bewuste voedingskeuzes Haalbaarheid producent? bl. 9

Verordening 2011/1069: relevantste wijzigingen Verplichte vermelding datum eerste invriezing Allergenendeclaratie ook bij niet voorverpakte producten en in de horeca Min. lettergrootte wordt 1,2mm (0,9 mm voor kleine etiketten) Verplichte vermelding herkomst vlees Voedingswaarde verplicht (vanaf eind 2016) bl. 10

Verplichte voedingswaarde Eigen analyses Berekeningen Op basis van wetenschappelijke gegevens = INTERNUBEL bl. 11

Samenwerking met Nubel bl. 12

Samenwerking met NUBEL Werkwijze Output Standaardproducten/speciale producten Communicatie naar de producenten bl. 13

bl. 14

bl. 15 Steunpunt Hoeveproducten –Remylaan 4b 3018 Wijgmaal –Tel: (016) – –