Amber Gefilmd tijdens de behandeling: het aanprikken van de vap voor het toedienen van de medicatie.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
Advertisements

Op reis langs de voorzieningen
IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
De kinderen stellen zich graag aan u voor.
Op de afdeling verloskunde werkt een deskundig en enthousiast team van verpleegkundigen en kraamverzorgenden om u 24 uur per dag met raad en daad bij te.
Uitslag enquête over online pesten
Welke stappen worden gezet tijdens de procedure voor het plaatsen van een nieuwe heup of knie Orthopedisch Centrum Máxima, Máxima Medisch Centrum en Zuidzorg,
Welke stappen worden gezet tijdens de procedure voor het plaatsen van een heup- of knieprothese joint care Orthopedisch Centrum Máxima, Máxima Medisch.
Niet echt maar mama zei dat ik naar school moest *hoest* *hoest*
Een beeld zegt meer… Workshop VIDEO-HOMETRAINING STEUNPUNT VHT-VIB
Begeleiding van kinderen met een ontwikkelingprobleem m.b.v. VHT
Programma van de workshop
Grenzen aan medisch handelen Mw B (oud) VG/ Paar jaar geleden CVA  woonachtig in vplg huis de Rijp. 3 weken geleden nogmaals groot bloedig.
Raamovereenkomst Delegatie Voorbehouden Handelingen
Wiebel Kees Nik’s boekbespreking 25 okt 2007 Inhoud: 1. Titel,
Implementeren doe je samen
Levensvragen Over geluk…..
U komt met uw kind naar het Diaconessenhuis voor het verwijderen van de neusamandel en/of het plaatsen van trommelvliesbuisjes. Loopt u mee met Roos.
“Krijgt mijn kind overal de beste behandeling?”
INSIDE OUT Het project voor de mama’s van Tilburg.
Zes uitgangspunten voor een goed pedagogisch klimaat
Film cameraman.
NICK TRAINA NAAM: Zanger in de band Link 80 Leeftijd: 18 jaar
Welke stappen worden gezet tijdens de procedure voor het plaatsen van een nieuwe heup of knie Orthopedisch Centrum Máxima, Máxima Medisch Centrum en Zuidzorg,
Waar wilt u doodgaan. Keuzen en overwegingen Katrien Luijkx i. s. m
Hairy cell leukemie (HCL) ‘pluizebolleukemie’
‘Ouders als behandelaars’
DE OPVANG VAN NABESTAANDEN NA EEN SUÏCIDE
Keuze van de VMBO leerling
Nadia zahraoui.
De oudere stagiaire.
Mm, lekker warm en veilig hang ik aan moeders takken. Het is hier zo fijn, zo gezellig. Mijn vrienden de dieren komen langs. Ze eten en rusten uit. Het.
Pedagogische interventie PEP-poli
DE POSTBODE.
QUIZ! START! Hoe goed ken jij onze groepsleden?
HOE VOELT HET OM ZELF EEN MANTELZORGER TE ZIJN?. Oefening:  Aan iedere deelnemer wordt een bepaalde rol toegekend, waarvan 1 persoon de mantelzorger.
Een Belgische moeder schreef eens een brief aan haar zoon die bij het leger diende. Beste Peter, Ik schrijf je deze brief om je te laten weten dat ik je.
Maren Oosthuizen, diëtist
De ondernemende student Hoofdstuk 8Leiding nemen, geven en ontvangen.
Perspectief van de cliënt
 Een plaats waar ze terecht kunnen met zorgen omtrent de opvoeding van hun kinderen, maar ook over anderen thema’s die hen bezig houden (werk zoeken,
Ouderavond Mediawijsheid Basisschool ‘t Rendal 20 januari 2014.
CHRONISCH ZIEKE KINDEREN. DEFINITIE CHRONISCH, LANGDURIG ZIEKE KIND * heel veel uiteenlopende definities * aantal voorwaarden vermeld om van een chronische.
‘’ KERNTAAK 2.1 ‘’ Namen:Güler Kim Bernadette Kitty.
Sowebatraining bovenbouw. Doel van de Sowebalessen! Het aanleren van sociaal competent gedrag en de daarbij behorende vaardigheden Het aanleren van sociale.
Workshop INFORMATIEVAARDIGHEDEN Samen sterk met.
De Ziekte van Huntington
Ketenzorg (O)GGZ Midden- Holland Inleiding casus Volwassenenzorg.
Onderzoeksteam Berber Laarman Manja Bomhoff Johan Legemaate Roland Friele Arno Akkermans Adviseurs Inge Mulders Katrijn Broekman.
DAG TEGEN KANKER OP 18 SEPTEMBER 2014 Aandacht voor mensen met kanker in ons ziekenhuis.
Samenwerking is prima, Dat houden we zo! Wie staat voor u Cora Hoffmann IC verpleegkundige van oorsprong Sinds 1973 werkzaam in Ziekenhuis Terneuzen.
Myrna, een 5-jarig meisje werd gezien wegens een recente uitspraak aan moeder: ‘papa zit aan mijn plassertje’. Anamnese en lichamelijk onderzoek vertoonden.
De beschikbaarheid van kwalitatief goede zorg voor expats Lucie Cunningham, Delft Business Consultancy Adviseur Expat Project Team Delft.
COMPUTERLES 3 Werken met PowerPoint. Inhoud ■Hoe maak je een goede presentatie? ■Voorbeeld van een presentatie ■Ik ga voor doen hoe je het zelf kan maken.
Welkom! Workshop AIT en samenwerking opleidingen voor toekomstige professionals Gontien Wetselaar Marjan Hoogland Margaret van Ruitenbeek.
Dat is toch niet meer normaal, dokter?! Dr. Esther de Vries, kinderarts-infectioloog/immunoloog Coördinator JBZ-onderzoekslijn ‘Kanker, afweer en infecties’
Dieren op de boerderij. Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Leerplangericht aan de slag met het pedagogisch raamwerk van Kind en Gezin Januari 2016 Gent – Hasselt.
‘Samen’ uitdagen tot ontwikkelen Basisschool De Ark.
Ariana Need, Magda Boere-Boonekamp Versterking van zorg voor kwetsbare kinderen Workshop Kinderen in Armoede.
Je moet het op haar tempo doen. Dus ik leef dan helemaal op haar ritme
Voordelig voorschrijfgedrag Klankbordgroep 16 mei 2017
Schizofrenie Jenniviëne Gosepa Ailnairis Belefanti Trejani Emerencia.
Workshop VIB volwassenen (met moeilijk te begrijpen gedrag)
CKG de kleine parachute
Een gezond mens wil alles, een zieke wil maar één ding.
Gedragsproblemen en stoornissen
How to use games and materials when discussing sexuality Manouk Vermeulen, consultant specialized in sexuality education 12+
Transcript van de presentatie:

Amber Gefilmd tijdens de behandeling: het aanprikken van de vap voor het toedienen van de medicatie

Doel van deze presentatie Korte uitleg over shared care Korte motivatie waarom filmen van Amber Film van Amber in de behandelkamer, review met Amber en review met moeder en Amber. Thema’s uit de review met Amber en moeder en Amber

Shared care UMCG-ISALA Doel: gezamenlijke, afgestemde zorg voor oncologie kind Deelbehandeling dichter bij huis Opname bij ziek zijn zoals koorts bij infectie of gift van bepaalde medicatie als onderdeel van de totale behandeling. Hierbij hebben kind en ouders de keus, volledige behandeling in UMCG of deelbehandeling in Isala. Protocollen (medisch en verpleegkundig) zijn zoveel mogelijk op elkaar afgestemd. Na een eerste kennismaking wordt er een persoonlijk protocol gemaakt om ook de procedure af te stemmen op het kind. Daarbij is er een kennismaking met de pedagogisch medewerker en wordt de pedagogische begeleiding besproken en in het protocol gezet.

Amber heeft een vader, moeder en 1 grote zus en 2 kleine zusjes Amber is 8 jaar wanneer ze wordt gefilmd. Ze heeft leukemie en is de eerste tijd behandeld in Groningen. Deelbehandelingen vinden plaats in de Isala Ze is nu klaar met de behandelingen.

Filmen van Amber Voor mijn VIB opleiding, Amber in haar kracht zetten. Vragen bij verpleegkundigen rondom Amber: Ze wil/gaat vaak alleen de behandelkamer in Moeder lijkt zich weinig zorgen te maken ernst van ziekte niet inzien?, maar vraagt wel aandacht Amber in de speelkamer: wel contact, gaat haar eigen gang

Afstemmen Tijdens filmen is grote zus aanwezig, Tijdens filmen geeft Amber aan dat we het niet tegen papa mogen zeggen!! Dilemma: hoe ga ik de review doen: eerst met Amber, daarna met moeder en Amber Thema’s die in de review aan bod komen zijn: Gevoel van controle Ziektebeleving Bijwerkingen medicatie en hoe gaat ze daar mee om Pesten

Positieve effecten Amber kiest er voor de complete film te ontvangen, zodat zowel vader als moeder deze alsnog kunnen zien Amber wil de film gebruiken voor een spreekbeurt op school, heeft zelfs haar vap laten voelen aan haar klasgenootjes (kleine groep) De film wordt gebruikt om familie en vrienden ook te laten zien wat er in het ziekenhuis gebeurt. Amber en moeder geven toestemming om de film te gebruiken voor de WOK. Daarnaast is de film gebruikt in de oncologie werkgroep in een ander ziekenhuis.