Hoofdstuk 1 Paragraaf 4 Uit welke delen bestaat een bacterie?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kunnen microben wel nuttig zijn?
Advertisements

Ongewenste micro-organismen
Wat zijn microben?.
Hygiënebewustzijn voor medewerkers in de voedselketen
De wondere wereld van de cel
Wortel – stengel – bladeren - bloemen
ORDENING THEMA 2.
Kringloop producent-consument-reducent………
Ordening: Indeling in de 4 rijken
Systematiek De eerste die probeerde een systematische indeling te maken was Aristoteles ( voor Christus). Bijna alle wetenschappers uit zijn tijd.
Ordening: Indeling in de 4 rijken
Voedselketen De Hoofdrolspelers:
De wondere wereld van de cel
Schimmels.
BACTERIËN.
Hoofdstuk 7 Wat een landschap!
Vijfrijkensysteem volgens Whittaker.
Vermenigvuldiging en levensvoorwaarden
Bacteriën Bouw en indeling.
Wat zijn microben?.
Voedselhygiene.
Industrie op miniformaat Video: The inner life of a cell
De kringloop van voedingsstoffen in de natuur
Ordening: Indeling in de 4 rijken
Afval Hoe kom je eraan? Wat moet je ermee?.
Voeding en vertering 5 Havo.
Thema groeiomstandigheden
Paragraaf 4 Bloed stroomt
Hoofdstuk 9 Paragraaf 1 Alles werkt.
Hoofdstuk 9 Paragraaf 3. Wat gaan we doen vandaag?  Bespreken eerste deel paragraaf 3  Filmpje  Maken paragraaf 3.
Hoofdstuk 2 Paragraaf 1 Soorten en namen. Wat gaan we doen vandaag?  Bespreken paragraaf 1  Maken paragraaf 1.
Hoofdstuk 8 Paragraaf 1.
Hoofdstuk 7 Paragraaf 4 Hoe werken enzymen?. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 4  Afronden paragraaf 4.
Waaruit bestaat een plantencel
Wat is een schimmel? Hoe ziet een schimmelcel eruit?
Hoofdstuk 2 De cel.
Voedings-typen Dieren en sommige schimmels
Zelfstandigheidproject 3 VWO
Voeding & Vertering.
Leskaart GFT Uitleg Schimmels
Verschillen tussen plantencellen en dierlijke cellen
Ecologie Voedselketens en kringlopen. Relaties organismen 1.Competitie o Voedsel, ruimte of partners 2.Predatie o Opeten ander organisme Voedselketen!
PP Thema 2 ZW klas 3. §1 Organismen ordenen Een organisme is een levend wezen. Ordenen is organismen in groepen indelen. Je doet dit door naar de kenmerken.
Leskaart GFT Uitleg Bacteriën
Bacteriën en schimmels
Hoofdstuk 9 Paragraaf 3.
Voedselketen Consument 1e orde Consument 2e orde Consument 3e orde
Wie eet en wie wordt gegeten?
Hoofdstuk 2 Paragraaf
Bladzijde 8 van je tekstboek.
Organen en cellen Thema 1.
Waar gaan we het vandaag over hebben denk je?
Micro - organismen zijn overal … ook als je ze niet ziet.
Koolstofkringloop CO2 → ↑ ↓ ←.
Diëten H 5.1 Ruststofwisseling Waar hangt dit van af? lichaamsgewicht
Conserveren = langer houdbaar maken
Thema 3 ecologie.
Ordening Hoofdstuk 4.
413 – ECOLOGIE.
Bemesting klas 2 De Groene Welle.
Voedselketen Consument 1e orde Consument 2e orde Consument 3e orde
B. Stof 2 Prokaryoten B. Stof 3 Eukaryoten
Organen en cellen.
Voedselketen Consument 1e orde Consument 2e orde Consument 3e orde
Hoofdstuk 3 Wat weten we al over conserveren?
1 Welk woord hoort er niet bij? Waar gaan de 3 juiste woorden over?
Transcript van de presentatie:

Hoofdstuk 1 Paragraaf 4 Uit welke delen bestaat een bacterie? Wat doen schimmels en bacteriën?

Wat gaan we doen vandaag? Bespreken paragraaf 4 Filmpje Maken paragraaf 4

Bacteriecel

Onderdelen van de bacteriecel Celwand Cytoplasma Celmembraan Chromosomen liggen los in de cel

Reducenten Schimmels en bacteriën zijn reducenten Ze kunnen geen voedingsstoffen maken Ze breken organische stoffen af om voedingsstoffen te krijgen De anorganische stoffen die overblijven geven ze af aan de omgeving

Nuttig? Schimmels  pencilline, brood Bacteriën  yoghurt

Schadelijk? Voedselvergiftiging Ziekten

Conserveren Steriliseren, pasteuriseren of bestralen dood bacteriën en schimmels Invriezen, drogen, vacuüm verpakken of toevoegen van conserveermiddelen remt de groei van bacteriën en schimmels.

Filmpje https://www.youtube.com/watch?v=c8t0YQH8RpM

Huiswerk Paragraaf 1.4 af