Jezus als de scheut uit stronk van Isaï

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Opgewekt.
Advertisements

2 de Adventszondag 7 december 2008 Johannes 1 vers Johannes zegt: Ik ben de Messias niet, maar ik vertel jullie dat hij al onder jullie is, hij komt.
JÉSUS UN PEU NONO JEZUS – EEN BEETJE SIMPEL Maria-Magdalena, ik zou je een dienst willen vragen … ik maak me zorgen over mijn zoon Jezus, hij is bijna.
Gods verbond met ons 1.Het is zijn verbond 2.De scheve balans in dat verbond 3.Het teken van dat verbond besnijdenis & doop 4.Leven in dat verbond.
Beeld van God Gods voorbereidingen. Beeld van God Gods voorbereidingen Oude Testament vol van Jezus.
Ds. Jasper Klapwijk Gods verbond met ons Voorganger Thema
Gezang 44 : 1 – 4 Kinderopwekking 185 Matteüs 28 : 5 – 7, 16 – 20
BEWOGENHEID VOOR JERUZALEM
Godsdienst.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
Romeinen 15:23-28 Plannen van Paulus.
Oog in oog, hand in hand ….
Godsdienst 1.
Godsdienst.
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.

HeiLiG.
Zondag 2 september 2012 doop Tessa Groeneveld Exodus 14:9-22 “Wees niet bang, wacht rustig af, de Heer zal voor u strijden.” De Heer liet de zee terugwijken,
Zondag 8 juli 2012 Doop Feline Vernooij Heer onze God, Gij hebt de aarde tot aanzijn geroepen uit de wateren van de oervloed. Gij hebt met Uw schepping.
Tweede adventszondag 8 december 2013 Micha 5: 1-3 Betlehem uit jou komt de belofte voort. De vrouw wordt zwanger en zal baren, hij die als herder bekleed.
Kerst 25 december 2013 Jesaja 11:1-5 Maar uit de stronk van Isaï schiet een telg op, een scheut van zijn wortels komt tot bloei. De geest van de Heer zal.
Tweede zondag van de 40 dagentijd 20 maart 2011 Ontmoeting Matteüs 17:1-9 Jezus gaat met 3 leerlingen de berg op en ontmoet daar in Gods licht Mozes en.
Verbondenheid. Efe 2:16 de bron van verbondenheid is de dood van Christus.
God beantwoordt je roep om hulp Jezus Christus God beantwoordt je roep om hulp Jezus Christus Psalm 22.
Je identiteit is een naam. Mijn naam is olifant Je identiteit is een naam Mijn naam is olifant Ik ben een leeuw.
Hoe vind je zekerheid in je geloof?. God kennen maakt je geloof zeker Hoe vind je zekerheid in je geloof?
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
‘Liever een open relatie?’
Wie is Jezus voor jou?. De Zoon van God… Wie is Jezus voor jou? De Zoon van God… Jezus is de redding in eigen persoon: - Volgen - Contact maken - Geloven.
Wie heeft u in zijn ban gekregen? We houden niet zo van wetten, toch leveren we ons er makkelijk aan uit – alsof er een magische aantrekkingskracht is.
In deze presentatie staan beide.
Breuken in de Kerk overzicht in vogelvlucht God openbaarde zich in de geschiedenis van het Joodse volk.
Eerste zondag van de veertigdagentijd 17 februari “Gezalfde herder”
Ik ben christen In het Nederland van 2014 na Christus.
Jij mag leven onder een open hemel
Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij.
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
God en jij Jij en God.
Zingen Vers 1 Al zou de vijgenboom niet bloeien,
Opwekking voor Kinderen 76
Preek 1 Petrus 5: 6-11.
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Jezus leert ons: Bidden vindt plaats in de intimiteit van je relatie met God.
Wat is een kerkdienst?. Wat verwacht je van een kerkdienst?
Zegt de Bijbel iets over jouw muzieksmaak
Kindermoment. Soms weet je het niet meer Abraham in Gen 14 op de toppen van zijn geloof, maar hier in Gen 15 bang en onzeker draaiend en woelend in de.
DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! - welke zekerheid heb je over je uitverkiezing - 1. Zekerheid in Christus – - niet ‘later.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Veilig bij God – uitroepteken of vraagteken? Psalm 91: veilig ben je bij God! Maar het uitroepteken kan ook een vraagteken worden…
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
Leg al uw zorgen maar weg bij de Heer Psalm 55:23 1 LEG AL UW ZORGEN MAAR WEG BIJ DE HEER Angst – en dus vluchten? Boosheid – en dus vechten? God nodigt.
Gemeenschap of verbonden zijn met God 1 Johannes.
Leven in de aanwezigheid van Jezus. Is leven in hoop Leven in de aanwezigheid van Jezus.
Verstoppertje spelen Sommige mensen zijn er goed in…
Gedoopt! Wat doe jij met jouw doop?.
Geloof en doop (catechumenen) Belijdenis doe je omdat je de Geest hebt gekregen Die Geest had God aan zijn volk beloofd (1); geeft hij aan wie in Jezus.
Kort doopformulier voor de kinderdoop
De doop geeft hoop.
Een teken van trouw!.
1.
Steeds meer leerlingen van Jezus
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
1.
Vriendschap met God.
Een doelgerichte kerk Een doelgerichte kerk Het doel van je opdracht is de liefde die voortkomt uit een rein hart, een zuiver geweten en een.
Kinderdoop of volwassendoop
GOD. GOD GOD Op adem komen: teken van verbondenheid.
Het hart van Jezus (deel 2): Zijn bevrijdende hart
Transcript van de presentatie:

Jezus als de scheut uit stronk van Isaï

Jezus als de scheut uit stronk van Isaï In het nieuwe verbond geënt op de edele olijf

Jezus als de scheut uit stronk van Isaï In het nieuwe verbond geënt op de edele olijf En daarom dus de kinderdoop!

Het is hetzelfde verbond!

De doop: God belooft jou iets.

Jezus als de scheut uit stronk van Isaï In het nieuwe verbond geënt op de edele olijf En daarom dus de kinderdoop! Wijd je met Gods belofte op zak aan Hem toe

Jezus als de scheut uit stronk van Isaï In het nieuwe verbond geënt op de edele olijf En daarom dus de kinderdoop! Wijd je met Gods belofte op zak aan Hem toe