Begeleiden en coachen. Studiehandleiding 1 de module loopt over kwartaal 2 en 3. De intensiteit van de gesprekken is vrij. Toetsonderdeel 1: a) theoretische.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wees maar niet bang, wanneer de nacht gaat komen
Advertisements

De schoolmaatschappelijk werker
“Ik kan dit niet oplossen...”
Bijbeltekst: 1 Samuël 20: 1-17
De roos van Leary.
voor iedereen die van zijn hond houdt…
Waarom ben ik hier op aarde?
Voorbij & Do Met enkele foto’s van Giovanni.
Mijn gegevens op het web!?
Mijn naam is Willem Wind. Mijn naam is Willem Wind En ik ben hoogbegaafd.
Powerpoint gemaakt door
Kindermoment.
Omdat je voor mij heel belangrijk bent…
Waarom is Jezus aan het kruis gestorven?!
Gods weg is volmaakt Ps. 18:30.
Opnieuw Steeds opnieuw ben ik andere aspecten van
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Werken met Didiclass Een oefeninstrument voor opleiders en coaches.
“Ik kan dit niet oplossen...” “Ik zal de weg voor jou banen”
Presentation Of Learning
Vastenbezinning 5 maart 2012 Welkom.
Het is precies 19:06.
VASTEN bezinning maandag 21 maart 2011.
Diep in mijn hart Muziek Send my an Angel.
Media en creativiteit module 8 Engagement Jaar 2 Les 8.
Lieve zoon/dochter ....
TRAINING SOCIALE VAARDIG-HEDEN
Ho 8: Portfolio.
GROEIEN IN DE LIEFDE Frank en Gea's powerpoints.
WELKOM! Bij de Workshop “Blik op jezelf” Oftewel BLIK OP IK..!
Welkom op onze thema-avond

SLC periode 2 Week 1 Evaluatie
Leven als Christus.
HET KARAKTER VAN EEN LEIDER
Zelfhulpgids naar werk
Zijn we werkelijk anders?!
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Masker.
Als gevechtsvliegtuigen bommen gooien, en het onveilig wordt in de steden, worden kinderen in veiligheid gebracht. Peter, Susan, Edmund en Lucy gaan ook.
Persoonlijk ontwikkeling Plan Deniz Engin
Ken je kracht…Deel je kracht…
Welkom in ‘De Voorhof’ Zondag 23 HC Franeker 3 oktober 2010 Thema: Wanneer ben je blij met jezelf?
Het nieuwe solliciteren:
Visie & Strategie.
Een DEFINITIE van een christen
Geen angsten! Je hoeft niet bang te zijn… Waar komen angsten vandaan? Genetisch meegekregen Van kinds afaan aangepraat Door een traumatische ervaring.
Met de handen in het haar? Twee projecten voor de prijs van één! - cursus: kleine kinderen helpen groot worden. - Inforeeks: hoe ga je als ouder om met.
Vrienden Deze gedichten zijn speciaal voor de vrienden om wie ik geef en de mensen die om mij geven Al deze gedichten komen van
vrijheid Innerlijke vrijheid.
Communicatie 2 Docent: Johan v.d. Sloot Kwartaal: 1 Les: 3 – week 4 Kamer: L
PMG Week 1.  Pascal van Schajik    Kantoor L
Studieloopbaancoaching Kwartaal 2 week 1
 Toetsonderdeel 2) eindverslag / eind kwartaal 4  Kwartaal 4 wordt afgesloten met een eindverslag. Dit is een evaluatie waarin je terugblikt en reflecteert.
De rode draad in opleiden binnen AAOS
Praktijkervaring & Reflectie
SPH voltijd Ethiek 3: Normatieve Professionalisering Werkcollege 1 kwartaal 3: introductie Corstin Dieterich L
Studieloopbaancoaching 1 kwartaal 2
Jennifer de Vries-Aydogdu Med.hr.nl/vrije Project: Oriëntatie op het beroep.
Studieloopbaancoaching 1 kwartaal 2.3
Begeleiding Werkelijk contact Provocatieve begeleiding.
Professionele nieuwsgierigheid Coaching en gesprekstechnieken Bijeenkomst 4 29 februari 2016.
& Onze Staatvandienst Landelijk werkend, regionale focus – Hoofdkantoor Deventer – Kantoren in Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen, Doetinchem,
(basis)training voor praktijkbegeleiders 13 december 2015 Module rol van de beoordelaar.
Welkom op onze thema-avond
Hoe tevreden ben jij? We willen graag weten wat jij vindt. Afbeelding opgevraagd bij Bert.
WORKSHOP ELEVATOR PITCH Loopbaanevent Trivalent Nynke Visser 21 mei 2016.
Het effect van de kernset op de triagist Wat te doen om de triagist verder te helpen? Hoe wordt het triagegesprek weer van de triagist? Rita Nieuwenhuis.
Studie vaardigheden Thema 8 : Ups & downs.
BOM-model PV 25/03/2014.
Transcript van de presentatie:

Begeleiden en coachen

Studiehandleiding 1 de module loopt over kwartaal 2 en 3. De intensiteit van de gesprekken is vrij. Toetsonderdeel 1: a) theoretische toets: 5 open vragen n.a.v. behandelde stof, w.o. presentaties. b) van je ‘cliënten’: 1. contract incl. doel van de hulpverlening 2. exploratie mbt probleem 3. plan van aanpak. 4. gespreksverslagen (uitdelen vb) 5. (eventueel) ‘klik’-evaluatie 6. De context waarbinnen je coacht (kort) 7. Hoe je jouw coachingsvaardigheden toe gaat passen. 8. Je kwaliteiten / valkuilen / leerdoelen, en hoe je deze concretiseert in deze casuïstiek.

Studiehandleiding Toetsonderdeel 2 vervalt. video-opname coachingsvaardigheden + reflectie op de getoonde vaardigheden. (wat wordt beheerst / wat verder te ontwikkelen?) Evaluatieverslag van de hulpverlening incl.360’feedback. Reflectie: hoe heb je coachen ervaren? Wat zie je als groei? Omschrijf je visie op coachen. Beoordeling competenties en gestelde leerdoelen. Theoretische onderbouwing van bv. Je visie, coachingswijze, leerdoelen. Min. 2 bronnen, denk aan APA- verwijzing.

Roos van Leary 1. De sector Boven-Samen (BS). zelfdefinitie: ik ben sterker, beter dan jij; Ik overzie "het" definitie van de ander: jij bent zwak en hulpbehoevend relatiedefinitie: jij moet naar mij luisteren 2. De sector Boven-Tegen (BT). zelfdefinitie: ik ben beter dan wie ook, ik vertrouw alleen op mezelf definitie van de ander: jij bent vijandig en zwak relatiedefinitie: kijk naar mij en voel je minderwaardig 3. De sector Tegen-Boven (TB). zelfdefinitie: ik ben kwaad, bedreigend definitie van de ander: jij bent vijandig en machteloos relatiedefinitie: wees bang voor mij 4. De sector Tegen-Onder (TO). zelfdefinitie: ik ben anders dan anderen, ik heb niemand nodig definitie van de ander: jij bent onbetrouwbaar, jij mag mij niet relatiedefinitie: verwerp me, haat me maar 5. De sector Onder-Tegen (OT). zelfdefinitie: ik doe alles verkeerd, het is mijn eigen schuld definitie van de ander: jij bent bedreigend relatiedefinitie bemoei je maar niet met mij 6. De sector Onder-Samen (OS). zelfdefinitie: ik ben zwak en gewillig, ik heb hulp nodig definitie van de ander: jij bent steviger dan ik relatiedefinitie: jij moet mij helpen en leiding geven 7. De sector Samen-Onder (SO). zelfdefinitie: ik ben vriendelijk, aardig en meegaand definitie van de ander: jij bent ook vriendelijk en aardig relatiedefinitie: zeg maar wat je wilt; ik ben tot alles bereid 8. De sector Samen-Boven (SB). zelfdefinitie: ik ben evenwichtig, betrouwbaar en sympathiek definitie van de ander: jij bent ook evenwichtig en sympathiek relatiedefinitie: wij mogen elkaar graag