Techniek uitje 17 maart 2015 SBO het tangram. Prokal stoomtechniek bv We zijn bij de stoomtechniek geweest en we hebben geleerd wat stoom kan produceren.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Advertisements

Door Dennis. indeling  Schiphol en heenweg  De eerste schooldag en wat gedaan na school  De tweede schooldag en wat gedaan na school  Zaterdag  Zondag.
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
D o e d a g E I N Z E Wat wil ik worden? Ga ik naar Technisch, of naar ASO? Wil ik denkwerk doen? Of toch liever iets met mijn handen? … Al deze vragen.
Max en de Maximonsters.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Wie is rijk ? & wie is arm ?.
Verslag Bomen kappen groep 8, georganiseerd vanuit het IKL
KERSTMANLAND DOOR CASPAR EN MITCHEL.
Door: Tim Ties Deniz Jerom Sten
Bedrijfsbezoek Hakvoort Gemaakt door Tim, Enar, Tijn, Mitchell, Ike en Jimi.
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
O.B.S. De Brink 8M PowerPointpresentatie IKL. Hier zijn we al hard aan het werken.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Digitaal Beeldverhaal
Van Maybel, Dewi, Sarah, Allysha, Karin, Tamia en Giselle van Maybel, Dewi, Sarah, Allysha, Karin, Tamia en Giselle.
Groepen 7 SBO Het Tangram Purmerend
TECHNIEK! HET DRAAIBOEK 28 oktober: Vandaag kregen we de opdracht uitgelegd. Ook moesten we met het idee komen voor de robot. Hier hebben we met z’n.
Hier zijn we met de achtbaan van knex bezig. Hij wordt heel groot.
We gingen met groep 7 van de Bloeiende Perelaar naar de drie bedrijven
Hoofdstukken PRENTEN BOEK.
Hey jongens en meisjes dit is de presentatie van Daan en Davey.
De doos van pandora Gemaakt door: Santiago & Quinty.
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
Kikker en het vogeltje Max Velthuijs.
IKL project door: Kiki Pappers
De Bataafse Revolutie Paragraaf 2.5.
Europa wordt christelijk
Gemaakt door: Cas van de Pol, Joost Blitterswijk, Amber Janssens & Tessa Gumbs.
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Ken je me niet meer?.
Hij streepte dak weg Ze was mooier dan alle andere meisjes en was verloofd met de knappe Joringel.
o ja, de laatste vakantie was wat dat betreft interessant omdat we alleen op wrakken gedoken hebben.
De zon stond nog maar half boven de berg en voor de helft was ze al onder.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
Wanneer iemand binnen honderd meter van het kasteel kwam, moest hij stilstaan en kon zich niet meer verroeren.
we moesten de auto nog afgeven, dus daar hadden we ook al een probleem, van ja, waar dan te slapen.
De kring. Elke maandag beginnen we in de kring
Wolvecamp tentoonstelling
Het verdwenen paard Alisha en Melissa. Ja, hij is super lief. Wat een lief paard.
Het hele luxe 5 sterren hotel in de zomervakantie. Gemaakt door : Dylan, Sammy, Tess, Laura,Amber en Romy.
By Jeffrey & Jeffrey.. Wat hebben we gedaan? Wij hebben gekozen voor een lamp te maken, dit is een oud examen werkstuk van hier naast hebben.
In die tijd kondigde keizer Augustus aan dat alle mensen zich moesten laten inschrijven in de stad van hun familie.
Wij kleuren onze plant…;
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Daar was de heks bezig de vogels in hun zevenduizend kooien te voeren.
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
Tom en de pony Door Mathias Benoit. Tom ging met zijn mama en papa op reis naar Nederland. Ze gingen naar een huisje waar ze een pony kregen tijdens hun.
Klas in de kas Door groep 6.
Vriendschap boven alles. Gemaakt door: Marte en Annelore.
KROKETTEN Voorzitter; Senem Ontwerper; Devin Notulist; Dianne Materiaal; Fabian.
Een liefdesgeschiedenis
Een fiets heeft een rem. Als je de rem gebruikt, dan stopt de fiets.
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Hoezo dement?????!!!!!!!  .
DE SPIEGEL.
Kamp dag een Er was eens een klas groep 5/6 Die gingen op kamp in Helden.
Bedrijfsbezoeken 2015  Groenhart, Kluster, Ruiter en Eipie.
Maandag Aankomst in het Reigersnest Bezoek Abdijmolen, fotozoektocht naar het strand en op het strand schelpen zoeken Leuke kamergenoten! Wat hoog, wiebelig.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
De schildpad. Randvoorwaarden:  Bijzondere ingang: Ondergronds, zit een tunnel onder de steentjes.  Gebouw in dezelfde omgeving  Toeristische trekpleister.
Hoe zag het plaatsje Ootmarsum er in de oorlog uit? Wij probeerden hier achter te komen en dat is ons gelukt. Wij gaan jullie er over vertellen.  Dit.
De geheimen van het bos Thema Groep 5/6 Pinguïns.
DE ZONNE /AQUA ENERGIE COLLECTOR Sondervick College AT2B VELDHOVEN Bart Gerritsen Melissa Schmidt Rowin Gabriëlse Chloë Strauss Wouter van Vlerken.
DE SPIEGEL Een liefdesgeschiedenis Vertaald uit het Spaans – Freddy Storm 11/2009.
Holland mechanics Gemaakt door Stephan, Jade, Robyn, Sam en Pim.
Bezoeken aan Brandweer Purmerend en Glashandel Nico Visser
Transcript van de presentatie:

Techniek uitje 17 maart 2015 SBO het tangram

Prokal stoomtechniek bv We zijn bij de stoomtechniek geweest en we hebben geleerd wat stoom kan produceren. Van stoom wordt bijna alles gemaakt zoals hout,boter,kaas,melk,schoenzool,tas. En dat wordt door water en gas gemaakt. En als de druk te hoog wordt zit er een beveileging voor de ontploffing. Acht jaar geleden is er ook een ongeluk gebeurt en heeft heet water over zijn voet gekregen. En de baas moest het betalen. Het was een bedrijfs ongeval. En die ketels zijn meer dan 1000 euro. Ze maken ook dingen daar. en ze zijn bezig met een ketel die nog niet klaar is. - Timo en Micheal

stalbouwgroep bv Wij zijn naar stalbouwgroep bv geweest. Toen kregen uitleg van meetal en waterpas. We gingen metaal zagen we moesten een geel pad afleggen. En ze gingen een huisje lasen. - Djazly en Ricardo

Holland mechanics bv We begande met een wiel te maak En toen gin we naar beneede om de machines Te kijken en we haden een kletkuos erbij. Een polse werker maakt een machine. We keken hoe de wiel gemaakt word en we gingen naar de magazijn en we zagen almaal onderdelen en we zagen een nieuwe machine en we zagen een machine in de test die 24uur foutloos moest draaien. - Mohammed en Daimy

milieustraat We gingen met de bus naar de milieustraat toen kregen we een oranje hesje aan toen gingen we bij de nieuwe vrachtwagens kijken later gingen we bij de oude vrachtwagens kijken toen gingen we op de weeg brug toen gingen we langs dode dieren contenter strooi contenter en die waren 180 ton toen gingen we naar een loods daar maken ze de kapotte vrachtwagens toen gingen we terug en we moesten op de bus wachten en toen gingen we weer naar schooleinde !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Dylan en Dave

De brandweer We begonnen in de garage Hij liet de binnen kant van de brandweer-waagen zien, hij zij dat er 4 autos weg moesten Om dat er een snellen auto trug kwam. Van boven af hun bed binnen 90 sconde in de - Auto moeten zitten en weg rijden. Hij zij waar ze sporten en hij zij ook dat hij 24 uur moet werken En dan zijn ze 2 dagen vrij. Hij liet ons de duikzet zien als hun duiken moeten ze warm blijven ze daarom een wolletje aan en ze hebben water dichten duikpakken aan. Hij liet ons de reparaatsie zien van de maskers,lugtflessen,en de autos. - Joris en Kevin