Oic even weken.. schpa@hr.nl.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Doe jij ook mee? de samenleving dat ben jij,
Advertisements

HET CSE NEDERLANDS. Je spreekt toch al jaren
Negatieve getallen Klas 1 | Hoofdstuk 4
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Aandachtspunten voor een jeugdtraining
Verkeers- stellingenspel
OBS Twekkelerveld Op 18 maart 2007 heet OBS Twekkelerveld voortaan een BOOM school. BOOM staat voor Beter Onderwijs Op Maat. In de nu volgende PowerPoint.
Ja maar, bij ons gaat alles goed Wij hebben geen problemen Ik heb een idee! Zullen we het zo doen? Andere prioriteiten, geen tijd Dat willen we nietPast.
TAALPROBLEMEN ODD ONE OUT.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
© De Coninck Sofie en © Onze maatschappij is multicultureel.
Workshop Onderzoeksvaardigheden
In de juiste volgorde Initiatief Bijstellen Analyse Evaluatie
Het Potlood.
Tekenopdracht Voor en achter elkaar.
Verhoudingstabel Er is een voorraad laxeermiddel. Die oplossing bevat 15% natriumsulfaat. Dit betekent: 15 gram per 100 mL oplossing. Kinderen krijgen.
TAALPROBLEMEN ODD ONE OUT. ODD ONE OUT PRINCIPE JE KRIJGT DRIE GRAMMATICALE PROBLEMEN VOORGESCHOTELD IEDER PROBLEEM BESTAAT UIT DRIE ZINNEN TELKENS HOORT.
1.2 Het atoommodel.
De feesten Hier krijg je de feesten te zien die we op school vieren, en hoe we te werk zijn gegaan.
Het leven geeft te denken
Jij hebt ook wat te vertellen!
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Wiskunde klinkt niet interessant,
De oplossing optellen oefenen doorwerken verbeteren de oefening het huiswerk verkeerd.
Heel kleine getallen.
Stappenplan Samenvatten
Samenvatting Havo 5.
Tekenopdracht Voor en achter elkaar.
( ) Beste vriend in Muziek: The Flower Of Schotland.
Veel werkwoorden hebben een vast voorzetsel
Beste vriend(in) Muziek : Francis Goya “Blue Moon”
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Oic 3.
Opvoedstijlen en interculturele communicatie les 4
Opvoedstijlen en interculturele communicatie
LOB normen en waarden Wat wil ik?.
Oic week 3. huiswerk verleden keer 1)Bekijk de documentaire ‘de kleine is alle voor mij’ 015/KN_
Opgroeien in de stad les 3
Rotterdam, 00 januari 2007 Onderzoek I Bijeenkomst 2 kwartaal 2.
welkom op de Kerstviering van de Koningin Julianaschool in groep 7B
Psychologieles 10 lesweek 10
Methodiek: Plancyclus
Opdrachten en eindopdracht
1.1 competentie G 1.1 competentie H 2.1 competentie A
De grote verkeersquiz Hoeveel ken jij over de verkeersborden?
Woordjes leren.
Leesvaardig Examentraining.
Inhoud Optellen en aftrekken. Vermenigvuldigen en delen.
Durf jij het aan??. Je hebt 16 vragen om de rest van de klas uit te schakelen. Je kunt kiezen uit 16 categorieën. Je kunt in elke categorie kiezen uit.
Grammatica zinsdelen H1 t/m H6
Creatief schrijven. Programma -Inkomopdracht: elektriciteit -Opdracht 1: jouw ideale vakantiedag -Opdracht 2: verplaats je in een ander Wat gaan we leren?
Significante cijfers Wetenschappelijke notatie
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Observeren Les 3.
Het school jaar Het school jaar is al bijna geweest van Boschveld iedereen is heel erg blij. Iedereen gaat bijna op vakantie het schooljaar was heel.
De vraag is je beste vriend
Rekenen.
Meest voorkomende vragen bij examenteksten.
Creatief schrijven.
Train your brain.
Waarden = hoe gaan wij met elkaar om ?
NSCCT Instructie groep 4
NSCCT Instructie groep 5
NSCCT Instructie groep 7
NSCCT Instructie groep 6
Methodisch handelen Week 1. Methodisch handelen Week 1.
NSCCT Instructie groep 4
NSCCT Instructie groep 5
NSCCT Instructie groep 6
NSCCT Instructie groep 7
Transcript van de presentatie:

Oic even weken.. schpa@hr.nl

http://m.ad.nl/ad/m/nl/1013/Buitenland/article/detail/3550408/201 3/11/24/Veel-racisme-in-Duitse- kinderdagverblijven.dhtml?originatingNavigationItemId=5585 http://www.youtube.com/watch?v=P1ferw30pUo

Welke gezichtsuitdrukking past het best bij de uitdrukking: "De schaduwkanten van het leven."? Welk woord in de reeks hoort niet bij 'verjaardag'? Waarom? Cadeaus, werken, gebak, bloemen

Welk woord hoort niet thuis in deze reeks. Waarom Welk woord hoort niet thuis in deze reeks? Waarom? Snor, baard, konijnenvlees, schapenbout Beschrijf de ontwikkeling die je hier ziet in een korte zin, waarin de woorden bomen en onweer voorkomen.

Welk cijfer moet er op de plaats van het vraagteken komen

In Egypte is het juiste antwoord: bloemen In Egypte is het juiste antwoord: bloemen. Op een Egyptische verjaardag eet je veel gebak, krijg je cadeaus en ga je gewoon naar je werk, maar bloemen krijg je nooit. Jij hebt waarschijnlijk het verdrietige gezicht uitgekozen. In Indonesië is dat fout. In Indonesië betekent de uitdrukking 'de schaduwkanten van het leven' namelijk: de aangename dingen in het leven. Daar is het lachende gezicht het juiste antwoord. Voor Sjiieten is het antwoord op deze vraag gemakkelijk: konijnenvlees. Een snor en een baard mag je hebben, een schapenbout mag je eten, maar konijnenvlees niet.. Wij zouden antwoorden "Het onweer nadert de bomen" of "Het gaat regenen". Voor mensen uit culturen waarin men van rechts naar links leest en schrijft, zal het antwoord echter veel vaker luiden: "Het onweer is voorbij" of "Het heeft geregend". Voor ons is dit een moeilijke kennisvraag, maar voor Turkse kinderen uit de tweede of derde klas van de middelbare school is het een makkie. Ze zijn getraind in dergelijke kennisvragen. Het juiste antwoord is 39. Waarom? Om dat te achterhalen moet je een piramide van drie rijen getallen maken. De getallen 3, 5, 8, 13, 22 uit de cirkel vormen de onderste rij van de piramide. De tweede rij bevat de verschillen tussen de getallen van de onderste rij (5-3=2, 8-5=3, 13-8=5, 22-13=9). De derde en bovenste rij komt op dezelfde manier tot stand als de tweede rij (3-2=1, 5-3=2, 9-5=4) Op die derde rij zie je een verdubbeling optreden: 1, 2, 4. Het volgende getal op de derde rij is dus 8. Met dat getal kan je de volgende getallen uit de tweede rij berekenen, namelijk: 17 (8+9=17). Vervolgens kan je ook het getal in de onderste rij berekenen die op de plaats van het vraagteken komt: 39 (17+22=39)

http://www.youtube.com/watch?v=jz-p- tEpQ3I&list=PLC0179F0A897E7587

http://www. hansonexperience http://www.hansonexperience.com/blog/files/de_culturele_dimensi es_volgens_hofstede.pdf opdrachten

Procesopdracht 2. Observeren en herkennen opvoedstijlen Procesopdracht 2. Observeren en herkennen opvoedstijlen. Beschrijf het volgende; Observeer 2 collega’s en 2 ouders. Welke opvoedstijl herken je? Welke stijl wordt er gehanteerd binnen je organisatie? Vul de test in: http://www.cultuurthermometer.nl/ Komt die overeen met je eigenstijl? Beschrijf de overeenkomsten en verschillen (ook bij een zelfde opvoedstijl zijn er nuance verschillen te herkennen). En beschrijf één concreet voorbeeld waarin je zelf anders zou handelen en waarom.   Procesopdracht 3. ‘Eigen cultuur’ Beschrijf het volgende; Maak een beschrijving van je eigen cultuur. Noem de belangrijke symbolen, helden, rituelen en de waarden van jou cultuur. Beschrijf op deze wijze nog 2 andere culturen waar je mee in aanraking komt. Procesopdracht 4. ‘Culturen’. Beschrijf het volgende: Vul de beschrijving van je eigen cultuur (procesopdracht 3) aan de hand van de cultuurdimensies van Hofstede. En geef aan waarin de 2 andere culturen die je eerder beschreven hebt, van die van jou verschillen en op welke punten ze overeenkomen volgens de dimensies van Hofstede.