Celia, Fanny en Deyanira wonen op het Colombiaanse platteland

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Niet Klikken, Er is muziek bij Oud mogen worden is een zegen Z e z e g g e n ….
Advertisements

Een echte vriend is iemand die vooruit stapt wanneer de rest
ONTMOETING ZET JE OP WEG OKTOBERCAMPAGNE 2012 ontmoeting  dialoog  solidariteit.
Paragraaf 1.3 Jagers worden boeren.
De tijd van de wereldoorlogen
Zonde, de grootste vijand
Les 21 (di. 27 okt. 2009) - t/m par. 19 af? - par. 16 t/m 19 - nakijken - herhalen - samenvattingen maken - mappen/schriften vergelijken: heb je al stencils,
Par. 16 De landbouw is geglobaliseerd
Wat is FV De Stortkinderen ? Een vrijwilligers organisatie Een vrijwilligers organisatie Die zich gratis inzet. Die zich gratis inzet. Voor de weeskinderen.
De standen Door God gegeven taak:
Hoofdfiguur campagne Ibrahima Dione 25 jaar woont in Nghémé. In de familie zijn ze met 15 personen (hijzelf, 2 broers, 10 zussen en zijn ouders) Hij werkt.
Mayte Lesley kinderarbeid Raiko Noah Nina.
Zingen Vers 1 De kerk van alle tijden kent slechts één vaste grond:
Kenmerk 5 (a) De groei van het Romeinse imperium, (b) waardoor de Grieks-Romeinse cultuur zich in Europa verspreidde Les 14: Van Republiek naar Keizerrijk.
Hoofdstuk 2.
Nieuw nationalisme in Nederland
Startles Humanitair Oorlogsrecht
NOV Conferentie 7 oktober 2008
Breek de stilteStef Bos & Bob Savenberg 2006.
3 havo 1 wereld §6 en 7.
Voedselsoevereiniteit, ook iets voor Haaglanden? Flip Vonk ASEED Europe
Welkom in de samenkomst. Hebreeen 12 Hebreeen Daarom dan ook, alzo wij door zo’n grote menigte geloofsgetuigen omringd zijn, laat ons afleggen.
Hoe was het ook alweer? Oorzaak en gevolg
Ik sluit mijn paraplu om jou met een open blik te ontmoeten.
Oefening 17 p. 97 – les 5.
Preek Hebreeën 4:
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Extra van democratie.
Geweld in het Midden-Oosten De grootste humanitaire crisis van nu.
Kuska startviering 2015.
Een bij weegt 1/10 van een gram. Ze brengt de helft van haar gewicht – 0,05 gram – naar de bijenkorf. Ze maakt een twintigtal reizen per dag.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Zingen Vers 1 Wat drijft de volken, wat bezielt ze toch?
Stef Bos & Bob Savenberg
Liedboek 35 Vers 1 Scheur, Heer, de heemlen, scheur ze wijd en treed uit uw verborgenheid! 't Valt ons zo lang te wachten, tot Gij zult tonen wie Gij zijt:
Zingen Vers 1 Hoe lieflijk is uw huis, o HEER!
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
Israël Palestina.
Vers 1 Zingt vrolijk, looft de naam des HEREN, rechtvaardigen, brengt God uw dank. Het past oprechten Hem te eren met een nieuw lied en citerklank. Laten.
Ga dan op weg… De missie van de Verlosser
Bijbelstudies over de gelijkenissen van Jezus
Kom in de veilige schuilplaats bij God. Dan ben je veilig en behouden
1 Het goede leven En iemand uit de menigte zei tegen Hem: Meester, zeg tegen mijn broer dat hij de erfenis met mij moet delen. 14 Maar Hij zei tegen.
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
Met een leven speel je niet
Voorganger: ds. G. Rohaan Organist: Mans Kuipers
HOOFDSTUK 3 Dorp  spookdorp. DOELEN HOOFDSTUK 3 Aan het einde van dit hoofdstuk weet je: - dat er grote verschillen zijn in Europa tussen plattelandsgebieden.
Sportief en solidair Dwars door België, dat is: een fantastische sportieve uitdaging + geld inzamelen voor Broederlijk Delen.
H2 Pruiken en revoluties§2.3 Revolutie in Frankrijk Welke groepen in Frankrijk waren ontevreden in de 18 de eeuw en waarom waren zij ontevreden? Waarom.
Want een kind wordt geboren, een zoon wordt ons gegeven.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
in Burkina faso ontvangen 113 leerlingen een onderwijsbeurs, varierend van lagere school tot universiteit, tot vakopleiding 75% van dat schoolfonds gaat.
Congo: rijk land maar arme bevolking Congo: rijk land, arme bevolking.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
BROEDERLIJK DELEN CAMPAGNE WE NEMEN JULLIE MEE NAAR … …in BURKINA FASO … BURKINA FASO.
Voorganger Ds. Peter Elzinga Organist: Jan Wolfs
Oudertevredenheidsonderzoek:
Bron: afbeelding lama:
Acht maanden lang valt er in Burkina Faso amper een druppel regen
Stort regen voor Burkina Faso
Samen werken aan leefbaarheid
1.
Boeren in het noordoosten van Myanmar helpen hun inkomen uit het verbouwen van mais te verbeteren. Dat is wat World Concern doet.
Michael Stern (CC BY-SA 2.0)
Natuurvoeding heeft levenskracht
Holy Guacamole. Het fruit is boos
Noord-Zuid 8 – 10 juni 2019.
Transcript van de presentatie:

Celia, Fanny en Deyanira wonen op het Colombiaanse platteland Celia, Fanny en Deyanira wonen op het Colombiaanse platteland. De grond waarop ze wonen wordt bedreigd. Dit zijn Celia, Fanny en Deyanira. Ze wonen op het Colombiaanse platteland. En zijn boerin. Grond is hun leven.

Maar de grond waarop ze wonen wordt bedreigd. 1 2 Door het gewapend conflict wordt de rust in hun gemeenschappen verstoord. Suikerrietplantages en andere megaprojecten nemen het grootste deel van de grond in. 3 Het landbouwbeleid van de overheid is nadelig voor kleine boeren.

Dat is onrechtvaardig. De grond behoort toe aan de gemeenschappen die er wonen. Niet aan de hoogste bieder of diegene met de meeste macht!

Daarom verzetten Celia, Deyanira en Fanny zich Daarom verzetten Celia, Deyanira en Fanny zich. Ze verdedigen hun rechten en beschermen hun grond. Elk op hun eigen manier. Ze worden bijgestaan door lokale organisaties waarmee Broederlijk Delen samenwerkt.

Celia verzet zich zonder wapens TEGEN het gewapend conflict. HOE? Als lid van de inheemse wacht. Wachters zetten zich in om het grondgebied en de inwoners te beschermen. GEHEIM WAPEN? Wachters gebruiken enkel een bastón, een houten staf. Het symbool voor hun geweldloosheid en gezag. ROL PARTNERORGANISATIE? Lokale gemeenschappen begeleiden bij het vormen van een inheemse wacht. “Tegenover geweren en granaten hebben wij een krachtiger wapen: de kracht van de menigte.”

Deyanira wapent zich met informatie TEGEN suikerrietplantages die landbouwgronden opkopen om suikerriet te verbouwen. HOE? Door van dorp naar dorp te reizen en vormingen te organiseren. GEHEIM WAPEN? Goed geïnformeerd zijn. Want wie zijn rechten niet kent, kan zich niet verdedigen. ROL PARTNERORGANISATIE? Gemeenschappen samenbrengen en hen correct informeren over hun rechten. “Educatie is belangrijk omdat een volk dat opgeleid is, rijkdom kent.”

Fanny beschermt met bio TEGEN het landbouwbeleid van de overheid. Dat is goed voor grote bedrijven, niet voor kleine boeren. HOE? Door de belangen van kleine boeren te verdedigen. GEHEIM WAPEN? Autonomie. Ze doet aan landbouw op haar eigen manier. Biologisch. En met lokale zaden. Zo kan ze beter overleven. ROL PARTNERORGANISATIE? Zowel kleine boeren als de overheid andere landbouwtechnieken bijbrengen. “Wij beschermen ons grondgebied door het te bewerken op onze eigen manier.”

Wat doet Broederlijk Delen? Broederlijk Delen ondersteunt de lokale organisaties die leidersfiguren zoals Celia, Deyanira en Fanny begeleiden in hun verzet.

Bedankt voor jouw steun! Volg de campagne op www.broederlijkdelen.be #BroederlijkDelen #CampagneColombia “Wij verkopen ons grondgebied niet. Wij gaan niet weg. Wij verdedigen onze gewoontes, onze cultuur, onze identiteit.” (Fanny)