Vergelijk het schilderij van Claude Monet met het Schilderij vanPaul Cezanne Claude Monet Boulevard de Capucine, Paul Cezanne Baai van Marsaille.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
3 Matisse tot Malevich Matisse en Picasso
Advertisements

Kunststromingen.
2 Matisse tot Malevich Voorlopers
Beeldaspecten.
Kubisme Ruby, Anne & Dani V4.
Cultuur van het moderne 20e eeuw, 1e helft Futurisme § 7
verdeling in kleine stukjes versplintering
Kunstproject groep 8.
History blz. 44t/m CVL.
Breekpunt in de kunst Beeldende kunst
HD 5.10 Kunst op Niveau Maak een keuze uit de volgende onderwerpen, waarbij er geen overlap mag zijn:
De twintigste eeuw Cultuur van het moderne en massacultuur in de 20e eeuw Herhaling van de stof met behulp van de stofomschrijving.
4 Matisse tot Malevich Matisse en Picasso
Beeldende aspecten Vorm
Kunst en gevoel Romantische kunstenaars:
Meer Moderne kunstenaars
Moderne Kunst.
Een indrukwekkende kunstenaar
Gemaakt door Suzanne Koene-Jurgens
Gemaakt door: Sean, Petra, Lize en Söfyan.
Beeldaspect RUIMTE. Beeldaspect RUIMTE Beeldaspect RUIMTE Beeldvlak Het beeldvlak is een plat oppervlak met een afbeelding erop. Een beeldvlak.
Kröller Müller Bonaventuracollege 5 havo
Van Abbemuseum.
Thema 7 Les 11a Smaak. overeenkomst = iets wat hetzelfde is als je het vergelijkt.
?. ? Picasso ( ) Pablo Ruiz Blasco Geboren: Malaga, 1881 Vader Jong talent Meerdere woonplaatsen  excentrieke vrienden.
Invalshoek: Niet-Europese invloeden
Oefentoets Kunstgeschiedenis H9 t/m 11
Romaanse kunst 11de en 12de eeuw Klik F5.
10 verschillende kunststromingen
Dit is mijn presentatie over kunststromingen
Abstraheren Mondriaan Div. appelbomen.
Spaanse Meesters 3 Spaanse kunst.
Herhaling 2 Kubisme, Futurisme, De Stijl, Constructivisme, Functionalisme, Bauhaus, Dada, Surrealisme, Nieuwe zakelijkheid,/ Magisch realisme.
Dada tegenover Popart Dia vervangen omdat het ik de opmaak lelijk vind en ik de werken op een actievere manier kan gebruiken Kenmerken Pop Art Figuratief.
Werk model Collaborative Spiral Actie samengesteld, gevonden actie toegevoegd Dansstuk gemaakt + gevonden decor toegevoegd.
“Dada” Waar heb je dit geluid ooit eerder gehoord? Wat gebeurd hier?
Cultureel en kunstzinnige vorming
De officiële kunst van de Russische revolutie
Beeldende Kunst & Architectuur En een beetje design
Klik om het opmaakprofiel van de modelondertitel te bewerken Wat is kunst?
Versie 1: BESCHOUWEN is: met aandacht kijken naar… Deze powerpoint gaat over goed kijken en beschrijven en pas in tweede instantie over weten.
Futurisme ( ). Futuristische Manifest, februari 1909, het Franse dagblad Le Figaro. ‘Wij willen de musea, de bibliotheken en de academies op elk.
DIY MET KUNSTENAARS FOOD DESIGN MET KATJA GRUIJTERS Zie notities voor meer informatie voor de docent.
Brainstormen in het ixperium Les over goede onderzoeksvragen.
Een stilleven is een artistieke compositie (schilderij, tekening, foto) van roerloze of levenloze objecten Met het schilderen van een stilleven kan een.
Lesmateriaal bij Wat de vakman?! Aflevering 1: Marc Mulders (glas) i.s.m. De Pont museum Lesmateriaal bij Wat de vakman?! Aflevering 1: Marc Mulders (glas)
Stromingen binnen de moderne kunst
Tekenen in zicht DEEL 1 HOOFDSTUK 5 Ruimte
Tekenen in zicht DEEL 1 HOOFDSTUK 5 Ruimte
COMPOSITIE Wat is compositie?.
Kubisme Een stroming in de kunst vanaf 1900 tot ongeveer 1920
Les De planning Het periodeschrift zal bestaan uit verschillende hoofdstukken: Hoofdstuk 1: Kunstbeschouwing Hoofdstuk 2: Wat zijn aspecten van.
DADA.
Expressionisme schilderkunst ( )
Futurisme “Agressiviteit is een voorwaarde tot het scheppen van kunst!” “Weg met de verouderde cultuur en met diegene die deze in stand houden”
Hoofdstuk 5 Structuur/ dieren.
Expressionisme + Futurisme
Cultureel en kunstzinnige vorming
Architectuur.
Futurisme 1909 schrijft Marinetti het Futristisch manifest
Zonder herkenbare voorstelling (non-figuratief).
hedendaagse kunstvormen in ROBOT LOVE
Ruimtewerking Beeldaspect Ruimte.
Lessenserie kubisme les 1 Theorie en praktijk 2D
Met andere ogen kijken…
Wat gaan we doen? 1. Introductie CKV 2. Opdracht kunstdossier 1.
Pablo Picasso.
Vorm Hoe is de vorm weergegeven?
Transcript van de presentatie:

Vergelijk het schilderij van Claude Monet met het Schilderij vanPaul Cezanne Claude Monet Boulevard de Capucine, Paul Cezanne Baai van Marsaille

Kenmerken van het kubisme bij Cezanne Het landschap is in kleurvlakken weer gegeven De gebouwen zijn uit geometrische vormen samengesteld Het lijkt meer met verstand dan met gevoel geschilderd analytisch

Vergelijk Cezanne met Braque De baai van l`Estaque Viaduct te L`Estaque Verlies van perspectief, voor en zijaanzicht , schilderij is plat vlak

Picasso, Les demoiselles de Avignon Masker van Picasso

Analytisch Kubisme Van 1907-1912 Kunstenaars onderzoeken hun omgeving Zij geven de werkelijkheid doormiddel van geometrische vormen weer Schilderijen zijn opgebouwd uit dekkende kleurvlakken Doormiddel van toets ontstaat plasticiteit Perspectief verdwijnt Het schilderij word gezien als plat vlak

analytisch Kubisme Beschrijf de voorstelling Hoe is het vormgegeven Bedenk een titel voor het schilderij Wat zou de functie van het schilderij zijn Verklaar hoezo het een kubistisch schilderij is

Synthetisch Kubisme Picasso, Stilleven met gitaar en glas Hoe noem je zo en werk Welke materialen zie je? Hoe zijn de vormen weer gegeven?

Synthetisch kubisme Kunstenaars verwerken gevonden voorwerpen tot een collage Samenvoeging van materiaal en vormfragmenten tot een nieuwe eenheid Het ontstaat een synthese

Kubistische beeldhouwkunst Wat zie je Welke titel zou je dit beeld geven? benoem kenmerken van het kubisme

Picasso, gitaar Uit welk materiaal is dit werk gemaakt? Hoe noem je deze techniek?

Tips voor herhalen,verdiepen https://www.youtube.com/watch?v=IE2UwnNj7hY DVD twee Eeuwen Verbeelding Kunst op niveau bldz. 95 tot 97 http://static.digischool.nl/ckv2/ckv3/ver/twee/picasso.htm

Futurisme 1909 schrijft Marinetti het Futristisch manifest Hierin propageert hij de technische vooruitgang Techniek, snelheid, kracht, machines en vooruitgang zijn belangrijk Het moderne levenritme moet voelbar worden in beeldende kunst, architectuur, theater, musiek en film

Futurisme Marcel Duchamp, Naakt de trap afdalend Wat zie je? Hoe is de beweging weergegeven? Welke elementen uit het kubisme zijn hier weer gegeven? Net als bij film/ herhaling, geometrische vormen, kleurgebruik

Fotosequentie E. Muybridge Bracht beweging in beeld Maakt reeksen van fotos

Futurisme in de beeldhouwkunst Beschrijf de voorstelling Noem een aantal verschillen met het Kubisme Hoe is de beweging in dit beeld weergegeven?

Futurisme in de architectuur Maria Chiattone Study of Volumes Beschrijf hoe de idealen van het Futurisme vorm zijn gegeven in dit ontwerp