Zaalbriefing Commissie Spelregels KNHB, 2012.
Spelregeltest Oliveo Handbal
Frits Voorhout Hans Eikema
Zaalhockey: een vak apart! “een ander spelletje met andere regels”
In seizoen 2014 – 2015 geen nieuwe regels!. Het maken van een doelpunt: A - aanvaller B - bal binnen C - cirkel D - geheel over de doellijn.
Coach cursus Jongste Jeugd
Help, ik ben spelleider! Instructie ouders voor spelleiden van de wedstrijdjes van de jongste jeugd.
Zaalhockeyregels Spelen van de bal Speelveld / duur van de wedstrijd
ZAAL. ZAAL Zaalhockey briefing seizoen Nieuwe experimentele regel Standaard Keeper mag MAXIMAAL 2 keer per wedstrijd wisselen. Daarna nog.
Zaalbriefing MHC Weesp seizoen
Update Fluiten in de zaal
Scheidsrechterscafé Heet de aanwezigen welkom (op de club en) bij het arbitragecafé.
spelregels zaalhockey
Zaalhockey
Een wedstrijd wordt gespeeld door twee elftallen met elk 11 spelers!
8 december 2014 Rob Versteeg Robert-Jan Frans
Zaalbriefing Clubarbitrage Commissie Spelregels KNHB, 2014.
Zaalbriefing Waar gaan we het over hebben? Self-pass, Blok & Hoge balSelf-pass, Blok & Hoge bal StrafcornerStrafcorner KeeperKeeper Liggend spelenLiggend.
Zaalbriefing
ZAAL Nieuwe regels Senioren weer 6 tegen 6 Mondbescherming ook in de zaal verplicht Groene kaart ook tijdstraf. Keeper wissel maximaal 2 keer (volledige.
Zaalhockeyregels 2015/2016 Speelveld / duur van de wedstrijd
Zaalbriefing Clubarbitrage Commissie Spelregels KNHB, 2014 Walter de Groot Regio Coördinator ZH 2015.
ZAALHOCKEY
BRIEFING ZAAL SMHC d.d Spel Verschillen I) Tijd: 20 minuten vs. 35 minuten II) Aantal spelers: 11 spelers vs. 6 spelers III) Maximaal aantal.
Zaalhockey Voor clubscheidsrechters en CS+
4 november 2007Informatiebijeenkomst HCD Zaalhockey arbitrage & regels Nov 2014.
Presentatie Zaalhockey
Spelbegeleiding door OUDER Presentatie Spelbegeleiding door OUDERS 1. Inleiding 2. Waarom spelbegeleiding door ouders? 3. Hoe bij MHC Zutphen? 4.Wat is.
Spelregels veldvoetbal Voor de wedstrijd zijn er belangrijke zaken om te weten. Hiervoor zijn de spelregels belangrijk.
Zaalhockey Spelregelbriefing voor clubscheidsrechters en CS+
Belangrijkste regels zaalhockey
Zaalhockey Jongste Jeugd (6E- en 8E-tallen)
Quiz Zaalhockey VHC.
Coach bijeenkomst Zaalhockey!.
Precies zoals op het veld, dus…
Fluiten bij de Jongste Jeugd
Transcript van de presentatie:

Spelers Aanvang De wedstrijd mag beginnen met minimaal 8, maximaal 11 spelers. De wedstrijd mag met minder dan 8 spelers volbracht worden. Keeper Elk team moet bij een wedstrijd een keeper in het veld hebben. Een keeper draagt in ieder geval: een helm; beenbeschermers (laggards); klompen om de voeten; een shirt, trui of jack in een andere kleur. Een keeper mag ook bescherming voor de armen, borst, bovenbenen en handen dragen. Vliegende keep mag ook.

Spelers Aanvoerder Bescherming De aanvoerder zorgt ervoor dat zijn team en de teambegeleiders zich netjes gedragen De aanvoerder draagt een band of een ander teken. Bescherming

Veld Lengte: 91,40 meter Breedte: 55 meter Dikte lijn: 0,07 meter

Wedstrijd 2 x 35 minuten en 5 minuten rust. Toss voor keuze speelhelft of afslag. Afslag middenlijn. Iedereen op eigen helft.

Scheidsrechters Twee scheidsrechters, ieder aan één kant van het veld Taken scheidsrechters: fluiten als ze een overtreding zien; fluiten als een team een doelpunt maakt; houden bij hoeveel doelpunten elk team maakt; houden in de gaten dat de teams twee keer 35 minuten spelen; zetten de gescoorde doelpunten en de gegeven kaarten bij persoonlijke straffen op het wedstrijdformulier.

Doelpunt Je scoort als je de bal binnen de cirkel speelt en deze helemaal over de doellijn gaat. Bal buiten het veld Helemaal over de zijlijn of achterlijn Spelers wisselen Mag altijd, behalve tijdens een strafcorner. Onbeperkt wisselen

Overtredingen Onsportief gedrag Je mag je tegenstander niet schelden op tegenstander en/of scheidsrechter; met spullen gooien; tijd rekken; Stick gevaarlijk gebruiken of loslaten. Je mag je tegenstander niet blokkeren, aanraken of aan de stick of kleding vastpakken; afschrikken of storen waardoor hij de bal niet kan spelen; benaderen binnen 5 meter als die tegenstander een bal wil aannemen die bij een scoop naar beneden komt.

Overtredingen Je mag de bal niet: Je mag je lichaam niet: met de achterkant van je stick (bolle kant) spelen. spelen als de bal hoger komt dan je schouder (junioren). gevaarlijk spelen of met je lichaam spelen. expres omhoog (boven kniehoogte) slaan. Uitzondering: een schot op doel. Met een scoop mag je de bal wel omhoog spelen. Altijd geldt: dit mag nooit gevaarlijk zijn. Je mag je lichaam niet: gebruiken om te hinderen waardoor je tegenstander niet bij de bal kan. Dit heet afhouden; gebruiken om de bal te krijgen

Keeper Als keeper mag je: Als keeper mag je niet: de bal met je stick, uitrusting of met een ander deel van je lichaam wegspelen, van richting veranderen of stoppen (als je het niet gevaarlijk doet). de bal, als deze buiten de cirkel is, alleen met je stick spelen en dus niet met je laggards of andere uitrusting. Als keeper mag je niet: buiten het 23-metergebied komen. op de bal liggen. Als ‘vliegende keep’ mag je: je stick, voeten, benen of een ander deel van je lichaam gebruiken om de bal te spelen, van richting te veranderen of te stoppen. de bal, als deze buiten de cirkel is, alleen met je stick spelen en dus niet met je voeten, benen of een ander deel van je lichaam.   Als ‘vliegende keep’ moet je: een helm dragen bij een strafcorner of strafbal.

Straffen Vrije bal Stafcorner Strafbal Veld Alle 23 meter gebied Onopzettelijk Opzettelijk Cirkel Opzettelijk voorkomen van doelpunt

Vrije slag Op de plaats van de overtreding Bal stil leggen Tegenstanders op 5 meter Slaan, pushen, scoop, selfpass Aanvallend binnen 23 meter, Iedereen op 5 meter Niet rechtstreeks cirkel in

Strafcorner Bal op de achterlijn, 10m van doel 4 verdedigers +keeper  anderen achter middellijn Aangever slaat of pushed. Eén voet buiten veld Bal moet eerst uit de cirkel (anders geen doelpunt) Eerste slag op doel moet op de plank

Strafbal Tijd stil Keeper en speler in 23 meter gebied Push of scoop In één keer spelen, dus geen aanloop

Persoonlijke straffen 2 minuten Commentaar Tijd rekken Fysiek >5minuten >10 minuten Definitief Ook weg van veld! Tweede keer geel Schelden met dodelijke ziektes Zwaar fysiek